Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Gustafsons savu skatītāju priekšā piekāpjas Smitam un beidz karjeru

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Gustafsons savu skatītāju priekšā piekāpjas Smitam un beidz karjeru
Aleksandrs Gustafsons (pa kreisi) piekāpās Entonijam Smitam (pa labi). Foto: TT NEWS AGENCY/Scanpix

Stokholmā šonakt ticis aizvadīts cīņu šovs ''UFC Fight Night 153: Gustaffson vs. Smith''. Vakara galvenajā cīņā uzvaras laurus divu pussmagā svara divīzijas bijušo titula pretendentu duelī plūca Entonijs Smits (32-14), ceturtajā raundā ar žņaugšanas paņēmienu pieveicot Aleksandru Gustafsonu (18-6). Zviedru cīkstonis pēc tam paziņoja par karjeras beigām.

''Šobrīd jūtos, ka tas principā ir noslēdzies,'' pēc cīņas preses konferencē atzina 32 gadus vecais Aleksandrs Gustafsons [Alexander Gustaffson]. ''Ja tev vairs nav iekšā, tad ir tā kā ir. Esmu trīs reizes cīnījies par titulu un, kā jau teicu, tas bijis lielisks ceļojums. Tās ir beigas,'' par cimdu kāršanu uz nagliņas paziņoja zviedru MMA cīkstonis.

Ja vien Gustafsons kādreiz neizdomā atsākt aktīvās cīkstoņa gaitas, tad par pēdējo, kurš zviedru cīkstoni uzveicis, kļūs Entonijs Smits [Anthony Smith]. 30 gadus vecais amerikāņu cīkstoņa karjera pagājušajā gadā piedzīvoja strauju augšupeju, kas rezultējās ar iespēju šā gada martā mest izaicinājumu Džonam Džounsam [Jon Jones] (24-1) cīņā par UFC pussmagā svara titulu. Toreiz Smits gan piedzīvoja bezierunu sakāvi, par ko pats bija ļoti dusmīgs.

''Par iepriekšējo cīņu esmu ļoti neapmierināts ar sevi. Pēc zaudējuma Džounsam nebiju tas patīkamākais cilvēks, kuram atrasties blakus. Mans sniegums bija drausmīgs - pirms cīņas jutos lieliski, bet nevaru izskaidrot, kas notika pēc tam. Tāpēc tagad man pat ir vienalga, kas notiek cīņā ar Aleksu [Gustafsonu] - vienkārši gribu iziet astoņstūrī un parādīt savu labāko sniegumu,'' pirms cīņas Stokholmā izteicās Smits.

Savu ieceri amerikānim arī izdevās piepildīt, izcīnot uzvaru ceturtajā raundā ar žņaugšanas paņēmienu. Cīņas sākumā Gustafsons centās ieturēt distanci, tomēr Smitam izdevās atrast veidus kā uzlauzt pretinieka aizsardzību, izpildot dažādas sitienu kombinācijas, uzbrūkot nedaudz retāk, bet ar lielāku jaudu. Smits kļuva arvien aktīvāks un ieguva nelielu iniciatīvu, bet trešajā raundā arvien vairāk atvērās arī Gustafsons.

Raunda izskaņā zviedrs ar teicamu spērienu trāpīja pretiniekam tieši ķermenī, kas ļāva Gustafsonam pārvest cīņu parterā. Līdz sirēnai par raunda noslēgumu gan bija palicis mazāk par minūti, un Smits spēja izturēt līdz raunda beigām. Par izšķirošo kļuva ceturtais raunds, kurā precīza darbība aizsardzībā ļāva Smitam piespiest pretinieku pie žoga un piespiest Gustafsonu atdot pretiniekam muguru. Nogāzis pretinieku zemē, amerikānis izpildīja vairākus sitienus pa pretinieku, bet, ieraudzījis iespēju, saņēma tvērienā pretinieka kaklu, piespiežot Gustafsonu padoties.

Smits pēc cīņas atklāja, ka pirmajā raundā guvis savainojumu, kas izraisījis viņā nelielu paniku: ''Pirmajā raundā, sitot ar kreiso āķi, salauzu roku. To joprojām jūtu.'' Amerikānis arī pateicās par atbalstu Stokholmas publikai: ''Zināju, ka cīnos ienaidnieka teritorijā, bet visu nedēļu jūs tā arī neradījāt man sajūtu, ka es būtu ienaidnieks. Domāju, ka jau esat redzējuši, ka mēs ar Aleksu viens otru cienām, bet nelaime tā, ka jāuzvar tikai vienam no mums - protams, ka gribēju, lai tas esmu es.''

Gustafsons pēc cīņas novilka savus cimdus un simboliski atstāja tos uz astoņstūra grīdas, apliecinot savas karjeras beigas. ''Tikai gribu jums visiem pateikties, ka šovakar atnācāt un atbalstījāt visus cīkstoņus. Katru reizi, kad UFC šeit rīko savas cīņas, ir fantastiski sacensties jūsu priekšā un dzirdēt atbalstu. Ko gan vēl varu teikt? Izrāde ir beigusies,'' noslēdza Gustafsons. Zviedrs karjeru noslēdzis ar 18 uzvarām un sešiem zaudējumiem, no kuriem trīs bijuši cīņās par UFC titulu - divreiz Gustafsons piekāpās Džonam Džounsam, bet vienreiz - Danielam Kormjē (22-1).

Pašreizējais UFC čempions Džounss savā ''Twitter'' kontā nodeva sveicienu karjeru beigušajam kolēģim. ''Godīgi sakot, neticu, ka tu to domā nopietni, bet paldies tev par visu. Tu mūsu divīzijā uzstādīji standartu un padarīji mūs labākus,'' rakstīja čempions. Džounsa un Gustafsona cīņa 2013. gada septembrī šovā ''UFC 165'' paliks vēsturē kā viena no visu laiku izcilākajām titulcīņām. Tieši Gustafsons bija pirmais, kuram izdevās sagādāt nopietnu konkurenci Džounsam, čempionam iniciatīvu pārņemot vien cīņas izskaņā.

Vakara otrajā galvenajā cīņā karjeras lielāko uzvaru izcīnīja austriešu pussmagā svara cīkstonis Aleksandrs Rakičs [Aleksandar Rakic] (12-1), kurš ar izcilu nokautu pirmā raunda beigās pieveica Džimiju Manuvu (17-6) [Jimi Manuwa]. Rakičs izslēdza pretinieku ar teicamu spērienu pa pretinieka galvu.

UFC Fight Night 153: Gustafsson vs. Smith, main card, rezultāti

C.UzvarētājsZaudētājsMetodeRaunds
1.Anthony SmithAlexander GustaffsonSubmission (rear-naked choke)4 (2:38)
2.Alexander RakicJimi ManuwaKO (head kick)1 (0:42)
3.Makwan AmirkhaniChris FishgoldSubmission (anaconda choke)2 (4:25)
4.Christos GiagosDamir HadzovicDecision (unanimous)3 (5:00)
5.Daniel TeymurSung Bin JoDecision (unanimous)3 (5:00)

Izmantotie resursi:
https://www.sherdog.com
https://www.mmafighting.com/

     [+] [-]

, 2019-06-02 15:24, pirms 5 gadiem
Rakiča uzvara izskatījās briesmīgi,domāju,ka arī Manuva ies pensijā.
Kāpēc nav pieminēta trauma,ko norāva Gustavsons jau 1. raundā? Kāja tālāk asiņoja arvien trakāk,patiesībā līdz 4. raunda sākumam Gustavsons kontrolēja cīņu un domāju,ka pēc punktiem savāca pirmos 3 raundus. Bija sajūta,ka uzvarēs pēc punktiem,turklāt Smits izskatījās vairāk noguris. Negaidīts iznākums,turklāt Gustavsons negribēja cīnīties tālāk,jo viņa līmeņa cīnītāji ļoti labi prot aizstāvēties pret žņaugšanu. Atlika piespiest zodu,bloķēt vienu roku un griesties uz muguras. Standarta plāns B pārraut satvērienu,bet nedarīja neko no tā. Mana versija - iztukšots,nebija motivācijas. Varbūt zāģis Džonsam piebeidza