Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišjānis Pundurs

Fergusonam trauma, Habibs cīnīsies ar Holoveju par vieglā svara titulu

Fergusonam trauma, Habibs cīnīsies ar Holoveju par vieglā svara titulu
Tonijs Fergusons
Foto: AP/Scanpix

Sešas dienas pirms cīņu šova ''UFC 223'' atcelta paredzētā divkauja par UFC vieglā svara čempiona jostu starp Toniju Fergusonu (25-3) un Habibu Nurmagomedovu (25-0), kam par iemeslu kļuvis amerikāņa savainojums. Fergusona vietā dagestānim pretī stāsies pusvieglā svara kategorijas čempions Makss Holovejs (19-3).

Tonija Fergusona un Habiba Nurmagomedova plānotā cīņa iepriekš izjukusi jau veselas trīs(!) reizes, kam par iemeslu bijušas vai nu kāda cīkstoņa veslības likstas, vai nespēja iekļauties pieļaujamā svara rāmjos. Šoreiz savainojumu guvis Fergusons, kuram plīsusi ceļgala sānu saite. Amerikānim tiks veikta arī operācija, cīņu atceļot.

Tiesa, bez pretinieka gan dagestānis Nurmagomedovs nepaliks - Habibam pretī stāsies pusvieglā svara divīzijas čempiona jostas īpašnieks Makss Holovejs. Havaju cīkstonis var kļūt par otro atlētu UFC vēsturē, kam izdevies vienlaicīgi būt par divu svara kategoriju čempionu. Vienīgais, kuram tas ir izdevies līdz šim ir UFC ikona Konors Makgregors (21-3).

Īru cīkstonis savu pēdējo UFC cīņu aizvadīja pirms teju diviem gadiem, tomēr visu šo laiku atradies vieglā svara kategorijas čempiona statusā, savukārt Fergusonam līdz šim piederēja pagaidu čempiona josta. Tomēr UFC prezidents Deina Vaits sarunā ar ESPN apstiprināja, ka Holoveja un Nurmagomedova cīņā uz spēles tiks likta Makgregoram piederošā čempiona josta. Uzvarēt līdz šim neuzveikto Habibu ar piecu dienu sagatavošanās procesu konkrētajam pretiniekam noteikti būs ļoti grūti, tomēr vieglā svara čempiontitula iegūšana varētu Holoveju ļoti pietuvināt ilgi gaidītajam duelim pret Makgregoru.

Gatavošanās posmā gan Fergusons, gan Nurmagomedovs vairākkārt apmainījās laipnībām, tomēr krietni daiļrunīgāks un bravurīgāks savos izteikumos un aktivitātēs sociālajos tīklos bijis Tonijs. ''Apdejošu viņam apkārt un atstāšu viņu asiņainu,'' teica Fergusons. Sociālajos tīklos UFC ievietoja video, kur redzamas Fergusona treniņu metodes. Proti, Tonijs apgalvoja, ka spērienus ar kājām un sitienus ar elkoņiem viņš trenējot uz tērauda caurules, kā arī nodemonstrēja pāris spērienus un apgalvoja, ka speršot pa Habiba aizsardzību un salauzīšot viņa rokas.

Zināms, ka savulaik cīņa atcelta dēļ Habiba nespējas iekļauties svara robežās. Fergusons nesmādēja iespēju pretiniekam to atgādināt: ''Ceru, ka kontrolē savu diētu. Es trenējos, bet ko dari tu? Ēd tiramisu? Esmu koncentrējies uz tevi, jo tevis dēļ atcēla pagājušo cīņu. Tu nespēji nomest svaru.''

Tomēr šoreiz Fergusona bravurība muļķa lomā atstāja viņu pašu, ko savā sociālā tīkla ''Instagram'' profilā norādīja Nurmagomedovs: ''Tonij, veseļojies. Tikai gribu dot tev padomu - vairs nerunā tik daudz. Manā galvā šobrīd ir daudz domu, bet negribu būt tāds kā tu. Ceru, ka šī tev būs kā mācība turēt muti ciet!''

''Nevaru atrast pareizos vārdus, lai izteiktu, cik sašutis, dusmīgs un sāpināt šobrīd esmu. Kad piedalījos obligātajos UFC mediju pasākumos, negadījuma rezultātā plēsu ceļgala sānu saiti. Ārsti saka, ka nevarēšu cīnīties un ka būs nepieciešama operācija. Centīšos atgriezties atpakaļ cik ātri vien iespējams. Vēlos atvainoties UFC, Habibam, līdzjutējiem un ģimenei,'' nožēlu pauda Fergusons.

UFC prezidents Deina Vaits apstiprināja, ka Nurmagomedovs un Holovejs cīnīsies par īsto vieglā svara čempiona titulu, kā arī nedaudz komentēja situāciju ap Makgregoru: ''Tas, kurš uzvarēs, iegūs titulu. Tad pāris nākamos mēnešus redzēsim, ko darīs Konors. Zinu, ka viņam ir interese cīnīties septembrī.''

Cīņu šovs ''UFC 223'' tiks aizvadīts 8. aprīlī Bruklinā. Par galveno vakara notikumu nu kļuvusi Nurmagomedova un Holoveja divkauja vieglā svara kategorijā, savukārt pirms tam revanša cīņu aizvadīs UFC čempione svarā līdz 52 kilogramiem Rouza Namajunasa (8-3) un Joanna Jendžeičika (14-1), kura piedzīvoja pārsteidzošu zaudējumu abu pirmajā tikšanās reizē.

Izmantotie resursi:
https://www.mmafighting.com/2018/4/...


, 2018-04-02 13:32, pirms 6 gadiem
Jau 4.reizi atceļ. Sakritība?
, 2018-04-02 13:35, pirms 6 gadiem
Ehh žēl, ka nav vairāk laika sagatavoties Halovejam, tad domaju butu lielākā iespeja Habibu sasist.
, 2018-04-02 14:00, pirms 6 gadiem
H3lp^ rakstīja: Ehh žēl, ka nav vairāk laika sagatavoties Halovejam, tad domaju butu lielākā iespeja Habibu sasist.
Neredzu nevienam pagaidām variantus pret krievu, viņš ir citā līmenī.
Tam pašam Vūdlijam būtu ļoti grūti. Domāju, ka Holoveju nodauzīs
, 2018-04-02 17:07, pirms 6 gadiem
H3lp^ rakstīja: Ehh žēl, ka nav vairāk laika sagatavoties Halovejam, tad domaju butu lielākā iespeja Habibu sasist.
Lol, Halovejam tikai pie cūcenes var kkas sanakt. Gregorkaks jau cik gadus bēg ar visu UFC vadību no cīņas ar Habibi, kāds vēl Helovejs
, 2018-04-02 19:30, pirms 6 gadiem
fire rakstīja: Lol, Halovejam tikai pie cūcenes var kkas sanakt. Gregorkaks jau cik gadus bēg ar visu UFC vadību no cīņas ar Habibi, kāds vēl Helovejs
Muļķīgi norakstīt Holoveju, kurš ar katru cīņu paliek tikai labāks. Bet nu, protams, daudzi faktori nav Holovejam par labu kā tas, ka viņš no 145lb tagad cīnīsies 155 (nezinu vai viņš vispār kādreiz ir cīnījies virs 145) un grūti pateikt kāda viņam ir forma, rokas klēpī salicis nesēdēja, bet droši vien nav bijusi tik intensīva sagatavošanās nometne kā Habibam.

Savukārt par Fergusonu runājot, trauma vairs nepārsteidz. Viņi abi savas nometnes aizvada kā idioti, jābūt arī kaut kādām robežām, it īpaši jau pēdējās nedēļās pirms cīņas.
Foto: UFC
3

UFC par pretinieka sakošanu jau pēc pirmās cīņas izmet brazīliešu cīkstoni

UFC paziņojusi par sadarbības pārtraukšanu ar brazīlieti Igoru Severinu, kurš sestdien debijā otrā raunda vidū sakoda pretinieku un tika diskvalificēts.
Šons O'Melijs pret Marlonu Veru. Foto: USA Today Sports/Scanpix
3

O'Melijs ar dominējošu sniegumu UFC299 ietvaros nosargā čempiona jostu

Naktī uz svētdienu UFC299 cīņu vakarā svara kategorijā līdz 61.2 kilogramiem čempiona jostu nosargāja Šons O'Melijs, kurš pēc tiesnešu vienbalsīga lēmuma pārspēja Marlonu Vera.
Ilija Topurija. Foto: USA Today Sports/Scanpix
1

Gruzīnu cīkstonis Topurija gāž no troņa ilggadējo UFC čempionu Volkanovski

Par jauno UFC čempionu pusvieglajā svarā kļuvis 27 gadus vecais un joprojām neuzveiktais gruzīnu cīkstonis Ilija Topurija (15-0), kurš ASV pilsētā Anaheimā nokautēja austrālieti Aleksanderu Volkanovski (26-4).