Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Habibs plāno tikties ar SOK prezidentu, lai runātu par MMA iekļaušanu olimpiskajās spēlēs

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Habibs plāno tikties ar SOK prezidentu, lai runātu par MMA iekļaušanu olimpiskajās spēlēs
Habibs Nurmagomedovs. Foto: Reuters/Scanpix

UFC čempions Habibs Nurmagomedovs, kurš pēc 29-0 bilances panākšanas paziņoja par aiziešanu no sporta, paudis, ka grasās tuvākajā laikā tikties ar Tomasu Bahu, lai runātu par MMA iekļaušanu olimpiskajās spēlēs.

“MMA iekļaušana olimpiskajās spēlēs - tas ir manu tuvāko gadu viens no galvenajiem uzdevumiem. Jau strādājam, lai varētu to realizēt. Tuvākajā nākotnē man paredzētas vairākas tikšanās, ieskaitot ar Starptautiskās olimpiskās komitejas prezidentu. Domāju, ja ne Parīzē, tad Losandželosā mums būs lieliska iespēja reklamēt MMA,” pauda Habibs Nurmagomedovs.

“Vienīgais jautājums, ko saredzu, ir sporta veida nežēlība. Olimpiskajās spēlēs tas nav pārāk pierasti - viņi negrib, lai tur būtu asinis. Taču, ja runājam par sporta veida atpazīstamību, sponsoriem un televīzijas interesi, tad, manuprāt, MMA, iekļūstot olimpiskajā programmā, intereses ziņā varētu būt līdzvērtīgs ar futbolu un vieglatlētiku,” pauda Dagestānas cīkstonis.

Izmantotie resursi:
https://www.sports.ru/boxing/109155...

     [+] [-]

, 2020-12-01 19:17, pirms 3 gadiem
Un kā tad viņš to iedomājas darīt? Sanāk 16 labākie un kaujās krustu ar dienas starpību?

     [+] [-]

, 2020-12-01 19:53, pirms 3 gadiem
Tikties jau var.
Kāds tad ir amats Habibam UFC?

     [+] [-]

, 2020-12-01 21:07, pirms 3 gadiem
Kaktiņš rakstīja: Tikties jau var.
Kāds tad ir amats Habibam UFC?
Lācis

     [+] [-]

, 2020-12-01 21:35, pirms 3 gadiem
Kaktiņš rakstīja: Tikties jau var.
Kāds tad ir amats Habibam UFC?
UFC ir tikai viena no organizācijām, kas rīko cīņas pēc MMA noteikumiem. SOK primāri runā ar sporta veidu starptautiskajām federācijām.

Ja par tēmu - ir divi aspekti. Viens, pozitīvais, jau labu laiku runā par to, ka klasiskās cīņas, boksu ieskaitot, OS nav interesantas un tāpēc slēdzamas ārā no spēļu programmas. MMA tās varētu aizstāt.

Tiesa, otrais - MMA nav sporta veids. Tas ir cīņas noteikumu kopums. Tagad, protams, ka sportisti gatavojas "pēc MMA programmām", taču pamatā tie tā pat ir dažādu cīņas sportu pārstāvji, kas pāriet uz cīņām pēc MMA noteikumiem (jā, jo naudas ziņā tas sola interesantākas perspektīvas).

Un, ja lieta nonāk līdz tam, ka MMA pretendē uz klasisko cīņu vietu OS programmā, tad vēl liels jautājums kā uz to reflektēs sporta veidi-MMA barotāji.

     [+] [-]

, 2020-12-01 21:36, pirms 3 gadiem
Kaktiņš rakstīja: Tikties jau var.
Kāds tad ir amats Habibam UFC?
Kāds te sakars ar UFC? Šeit ir runa par MMA. Habiba tēvs MMA sporta pasaulē bija ārkārtīgi svarīga persona. Izskatās, ka Habibs varētu pārņemt sava tēva legacy.