Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Treneris: "Baltkrievija - starp labākajiem variantiem Habiba un Fērgusona cīņai"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Treneris: "Baltkrievija - starp labākajiem variantiem Habiba un Fērgusona cīņai"
Habibs Nurmagomedovs ar čempiona jostu. Foto: AFP/Scanpix

MMA cīņas superzvaigznes treneris un tēvs Abdulmanaps Nurmagomedovs uzskata, ka 18. aprīlī ieplānotā cīņa var notikt arī vēlāk, jo koronavīrusa pandēmijas apstākļos galvenais ir cilvēku veselība. Viņaprāt, viens no labākajiem variantiem būtu aizvadīt cīņu Baltkrievijā.

Kā jau ziņots, 18. aprīlī Ņujorkā tika ieplānota MMA cīņa starp UFC čempionu Habibu Nurmagomedovu (Krievija) un amerikāni Toniju Fērgusonu. Koronavīrusa pandēmijas dēļ pasākums tur nevarēs notikt, līdz ar to organizatori meklē citu vietu. Habibs žēlojās, ka ceļošanas ierobežojumu dēļ viņš nevar doties uz šo cīņu, tāpēc UFC meklē Fērgusonam citu pretinieku. Medijos parādījās arī konkrēti uzvārdi. UFC vadītājs Dana Vaits dusmojās par tādām baumām un MMAjunkie.usatoday.com portālam paziņoja, ka Habiba un Fērgusona cīņa "notiks 18. aprīlī kaut kur uz Zemes".

Kāda ir iespēja, ka Habiba un Fērgusona cīņa risināsies 18. aprīlī? "Nevaru atbildēt uz šo jautājumu. Bet mēs gatavojamies. Nosauciet pilsētu un vietu! Krievija piedāvāja Kazaņu, Jekaterinburgu, Maskavu. Gribēja rīkot Abu Dabī... Nezinu, kas izdosies," saka Abdulmanaps Nurmagomedovs.

Sporta pasākumus tagad aizvada Baltkrievija. Šo variantu var nopietni izskatīt? "Valsts vadītājam Aleksandram Lukašenko milzīgs paldies par to, ka piedāvāja. Kāpēc gan neizskatīt šo valsti? Domāju, ka tas ir viens no labākajiem variantiem," atklāj Dagestānas cīkstoņa treneris.

Vai ir termiņš, kad jābūt skaidrībai par cīņas norises vietu? "Šobrīd pasaulē ir sarežģīta situācija. Ja cīņa nenotiks, no tā nevajag taisīt traģēdiju. Ir svarīgāka lieta - cilvēku veselība visā pasaulē. Cīņu var aizvadīt arī vēlāk. Galvenais, lai ļaudis būtu veseli, bet mums viņus ir jāpasargā, stingri ievērojot karantīnu."

Treneris informē, ka šajā gatavošanās procesā ieguldīta piecas reizes lielāka nauda nekā citās reizēs, Habibs tagad ir savas karjeras labākajā sportiskajā formā, šobrīd Fērgusons pret viņu varētu noturēties 2-2.5 raundus.

Koronavīrusa statistika - ASV kopumā reģistrēti 190 297 saslimšanas gadījumi (izteikta pirmā vieta pasaulē) jeb vidēji 575 uz miljonu, savukārt Baltkrievijā ir 163 gadījumi jeb 17 uz miljonu (worldometers.info/coronavirus). Pandēmijas dēļ sports ir apstājies gandrīz visā Eiropā, taču ne Baltkrievijā.

Izmantotie resursi:
sport-express.ru

     [+] [-]

, 2020-04-02 01:46, pirms 4 gadiem
Man liekas, gluži otrādi, Baltkrievija ir pats sliktākais variants kur varētu aizvadīt cīņu 😁😁

     [+] [-]

, 2020-04-07 20:37, pirms 4 gadiem
Pareizi Habibs atsakās,tāda laika piedalīties masa pasākumos,tas taču ir bīstami,