Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Kikboksere Millere Eiropas čempionātā izcīna zeltu!

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Kikboksere Millere Eiropas čempionātā izcīna zeltu!
Amanda Millere (centrā)

No 22.-30. augustam Spānijā norisinājās kikboksa organizācijas WAKO (World Associosion of Kickboxing Organization) rīkotais Eiropas čempionāts junioriem un kadetiem. Šajās sacensībās mūsu valsti pārstāvēja trīs sportisti, no kuriem medaļas izcīnīja Amanda Millere un Kirils Kasevičs.

Šajā Eiropas čempionātā uz cīņu laukuma kāpa 1396 dalībnieki no vairāk kā 40 valstīm. Latviju pārstāvēja kopumā trīs sportisti: titulētākā jaunā Latvijas kikboksere, divkārtējās pasaules čempiones kikboksā Lindas Ābeles audzēkne Amanda Millere (Kikboksa klubs „Rīga”), Ričards Dukulis (Rēzekne, „Sedna”) un liepājnieks Kirils Kasevičs („K-sports”).

Vislabāk no latviešiem šajos mačos veicās piecpadsmit gadus vecajai Amaindai Millerei, kura startēja "full contact" disciplīnā. Viņa pusfinālā tikās ar sportisti no Polijas Annu Szimansku, kuru uzvarēja ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu pēc punktiem ar rezultātu 3:0.

Bet finālā mūsu kikbokserei pretī stājās Gvena Hamonda (Īrija), kura finālam kvalificējās uzveicot Krievijas čempioni Svetlanu Strižkovu. Cīņas pirmais raunds ritēja punkts punktā, bet otrajā raundā Amandai veiksmīgi izdevās izpildīt visus trenera norādījumus, gūstot pārsvaru, un trešajā raundā sportiste parādīja cīņas garu un neatlaidību, uzvarot ar rezultātu 3:0.

Amanda otro reizi savā karjerā ieguva Eiropas čempionāta zeltu, kas pirmo reizi viņai izdevās 2013. gadā. Starp Milleres izcīnītajiem tituliem ir arī bronza pasaules čempionātā, kā arī uzvaras Latvijas un Baltkrievijas čempionātos.

Aizcīnīties līdz finālam un Latvijas kontā ielikt vēl vienu medaļu izdevās arī liepājniekam Kirilam Kasevičam, kurš finālā līdzvērtīgā cīņā atzina pretinieka pārākumu un bija spiests samierināties ar Eiropas čempionāta sudrabamedaļu. Savukārt Ričards Dukulis no cīņas par medaļām izkrita jau priekšsacīkstēs.