Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Eisaks

Valts Višņevskis cīnīsies par Baltijas čempiona titulu

Valts Višņevskis cīnīsies par Baltijas čempiona titulu
Valts Višņevskis
Foto: tmfight.lv

Viens no vadošajiem Latvijas vidējā svara MMA cīkstoņiem, kuldīdznieks Valts Višņevskis (6-5-0) beidzot sagaidījis kāroto iespēju – viņš 20. oktobrī „Arēnā Rīga” cīnīsies par vakanto Baltijas vidējā svara čempiona titulu ( -84 kg). Latviešu sportistam pretī stāsies bijušais Lietuvas pussmagā svara čempions Rimgaudas Kutkaitis (9-12-0), ziņo tmfight.lv

„TM fighting team” komandas pārstāvis Valts Višņevskis profesionālajā MMA debitēja 2009. gadā Igaunijā ar zaudējumu pret lietuviešu sportistu Sergeju Bigiševu (2-1-0). Gadu vēlāk Valts izcīnīja uzvaras pār lietuvieti Ruslanu Bitarovu (0-2-0) un latviešu atlētu Mārtiņu Sabuli (1-5-0), taču gada nogalē kuldīdznieka uzvaras gājienu apstādināja Daugavpils cīkstonis Mihails Levickis (4-3-0). Arī tālāk Višņevska karjera kā gājusi pa celmiem – ir izcīnītas uzvaras, kā ciestas sakāves, taču pēdējos trīs mačos Valts izcīnījis trīs pārliecinošas uzvaras, nopelnot sev titula cīņu par Baltijas čempiona jostu.

Lai arī Višņevska uzvarēto cīkstoņu sarakstā nav neviena ne Eiropas, ne pasaules plaši zināma vārda, viņš var lepoties ar uzvarām pār nesliktiem Baltijas līmeņa sportistiem kā Rezu Faezi (0-2-0), Viktoru Griciusu (1-2-0) un Tautvidas Lileiki (7-6-0).

Savukārt otrs pretendents uz vakanto Baltijas čempiona titulu ir pieredzējušais sportists Rimgaudas Kutkaitis. Lietuvietis šajā sportā ir jau astoņus gadus. No divdesmit trijām cīņām, viņš deviņās izcīnījis uzvaras. Starp Kutkaiša sakautajām personām ir tādi vārdi kā WFC smagā svara čempions Geralds Tureks (12-2-0), kuram Kutkaitis sagādāja pirmo zaudējumu karjerā, bijušais IRO Eiropas čempions Andrejs Zozuļa (11-14-0) un bijušais UWC čempions Arunas Andruskēvičus (9-4-0). Viņš ticies ar vairākiem Eiropā labi pazīstamiem sportistiem kā, piemēram, Kristofu Kulaku (24-12-2), Miko Suvento (10-5-0), Sergeju Maslabojevu (10-6-0), Antonio Mendesu (18-11-0) u.c. Tiesa, viņam šos atlētus nav izdevies uzvarēt, taču šajos mačos leitis sevi parādījis no labākās puses.

„Klondaika fight arena” cīņu pāri

DisciplīnaSportistu pāris
MMAEdgars Skrīvers vs. Navin Bihari (Netherlands)
MMAValts Višņevskis vs. Rimgaudas Kutkaitis (Lithuania)
MMAIgors Kostins vs. TBA
MMAŅikita Petrovs vs. Arunas Vilius (Lithuania)
MMAKalvis Gebauers vs. Oleg Vasiliev (Belarus)
K-1Andrejs Zozuļa vs. Vitālijs Buhrjakovs
K-1Zaurz Džavadovs vs. Valērijs Mikalauskas
K-1Kristaps Zīle vs. Jānis Ginters

Izmantotie resursi:
«TM Security - TM Fighting Gdand Prix» - TM...
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...


Konors Makgregors. Foto: AP/Scanpix
5

UFC prezidents oficiāli apstiprina Makgregora atgriešanās cīņu

Pēc UFC 300 cīņu vakara organizācijas prezidents Dana Vaits oficiāli apstiprinājis, ka UFC 303 cīņu šova laikā 29. jūnijā savu atgriešanos piedzīvos Konors Makgregors. Viņš savu pirmo cīņu kopš 2021. gada aizvadīs pret Maiklu Čendleru.
Makss Holovejs nokautē Džastinu Geidži. Foto: UFC
8

Holovejs pēdējā sekundē nokautē Geidži, Pereira saglabā savu čempiona jostu

Naktī uz svētdienu UFC 300 ietvaros risinājās aizraujošas jauktās mākslas (MMA) cīņas. Par BMF čempionu kļuva Makss Holovejs, kurš piektā raunda pēdējā sekundē nokautēja Džastinu Geidži. Savukārt pussmagā svara kategorijas čempiona jostu nosargāja Alekss Pereira, kurš jau pirmajā raundā nokautēja Džamahalu Hilu.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).