Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Mežijevs kļūst par pasaules čempionāta MMA vicečempionu

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Mežijevs kļūst par pasaules čempionāta MMA vicečempionu
Hasans Mežijevs
Foto: rigaprofesionalis.lv

Latvijas čempions MMA un pankrationā Hasans Mežijevs Čehijas galvaspilsētā Prāgā notiekošajā WMMAA pasaules čempionātā MMA (amatieriem) aizvadīja piecas cīņas un mājās pārveda sudraba medaļu.

Latvijas cīkstonis, kurš startēja svara kategorijā līdz 93 kg, pasaules čempionātu iesāka ar uzvaru pēc punktiem pār Spānijas sportistu Darvingu Rodrigesu.

Nākamajā kārtā Mežijevam pretī stājās sportists no Kazahstānas Saidans Mahmudovs, kuru Latvijas pārstāvis uzveica, pielietojot žņaugšanas paņēmienu, un iekļuva ceturtdaļfinālā, kur viņu gaidīja Džeremijs Monako (Francija). Francūzis priekš Hasana nebija pietiekami spēcīgs pretinieks un tika izcīnīta pārliecinoša uzvara ar tehnisko nokautu.

Pusfināla mačā par tiesībām cīnīties finālā par čempiona jostu Mežijevs aci pret aci tikās ar atlētu no Baltkrievijas – Julianu Borisovu, kurš, lai tiktu līdz pusfinālam uzvarēja Džoiju Berkenbošu (Nīderlande) un Vjekoslavu Jajcinoviču (Horvātija). Šī cīņa priekš latvieša izrādījās smagāka kā bija cerēts un izcīnīta uzvara pēc punktiem, kā arī nopelnīta vieta finālā.

Fināla mačā, kurā sportisti cīnījās par pasaules čempiona titulu, Hasanam Mežijevam pretī stājās Krievijas sportists Magomeds Ankalajevs (4-0-0), kurš arī profesionālajā MMA cīnās bez zaudējumiem.

Sportisti ringā aizvadīja visus atvēlētos raundus, pēc kuriem sānu tiesneši lēma, ka uzvaru pēc punktiem izcīnījis un par WMMAA pasaules čempionu kļuvis Krievijas sportists, bet Hasanam Mežijevam bija jāsamierinās ar vicečempiona statusu.

Šajā pasaules čempionātā Latvijas izlases krāsas pārstāvēja arī Vitālijs Meļņikovs, Mihails Aņisimkovs, Didzis Verbickis un Andrejs Grigorjevs. Diemžēl šiem puišiem sacensības beidzās tā, īsti pat nesākoties. Visi šie sportisti kvalifikācijas cīņās piedzīvoja zaudējumus pēc punktiem un izkrita no tālākās dalības par medaļām.

Izmantotie resursi:
MMA news, fighter profiles and events – Mixed...

     [+] [-]

, 2015-12-06 22:05, pirms 8 gadiem
Diez Hasana latviski bumbulē kaut drusciņ???