Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Grigorjeva: "Olimpiskā medaļa ir mans galvenais mērķis"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Grigorjeva: "Olimpiskā medaļa ir mans galvenais mērķis"
Laura Skujiņa, LCF prezidents Dzintars Urbančiks, Anastasija Grigorjeva
Foto: Latvijas Cīņas federācija

Latvijas brīvās cīņas meistare Anastasija Grigorjeva intervijā laikrakstam "Vesti Segodnya" atzīst, ka viņas galvenais mērķis ir olimpiskā medaļa. Daugavpils portālam sportiste atklāj, ka tagad ātrā tempā jākārto studiju jautājumi, jo nākamajā gadā būs olimpiskā atlase un laika nebūs vispār. Cīkstone arī neslēpj savus trūkumus sportiskā režīma ievērošanā.

2014. gada pasaules čempionātā izdevās izcīnīt bronzas medaļu, taču patraucēja veselības problēmas. "Ceru, ka nākamajā pasaules čempionātā (Lasvegasā) ar veselību viss būs kārtībā. Tas ir svarīgi, jo notiks atlase uz Rio olimpiādi," saka Anastasija Grigorjeva un norāda, ka "olimpiskā medaļa ir galvenais mērķis." Rio olimpiādes laikā viņai būs 26 gadi. "Tas nozīmē, ka pēc 2016. gada olimpiādes es nepametīšu sportu. Vēl gribētos ģimeni un bērniņu, bet tad varēs atkal atgriezties uz paklāja. Domāju, ka starp olimpiādēm to var paspēt."


Pēc pasaules čempionāta jāsteidz risināt studiju jautājumus. "Tagad man ir divas nedēļas, lai nokārtotu sesiju - pieci eksāmeni un kursa darbs, tas viss jāizdara līdz 10. oktobrim. Paldies universitātei par sesijas pagarinājumu, tagad mācos paārtinātā tempā," atklāj sportiste. "Studēju ceturtajā kursā tiesības Daugavpils Universitātē, tagad ir prakse. No trešā kursa man palikušas astes, tāpēc praksei varēšu pievērsties tikai pēc parādu nokārtošanas. Ļoti ceru, ka šajā mācību gadā izdosies absolvēt universitāti. Nākamajā gadā būs atlase uz olimpiskajām spēlēm, tāpēc laika nebūs vispār."


Grigorjeva atklāj arī savus nesportiskos paradumus. "Kopš 2012. gada neievēroju nekādu diētu. Tas nenozīmē, ka pārtieku tikai no fast food, bet reizi mēnesī atļaujos apmeklēt kādu ātrās ēdināšanas restorānu. Ja runājam par maniem grēciņiem, tad pastāvīgi dzeru kolu - bez tās es nespēju iedomāties savu dzīvi. Mums ar treneri reiz pat bija derības: viņš sešas nedēļas nepīpēja, bet es nedzēru kolu. Godīgi atzīstos: katru dienu gaidīju, kad viņš beidzot sāks smēķēt. Uzskatu, ka visam jābūt ar mēru - dažreiz var arī atpūsties un apēst ko neveselīgu."

Izmantotie resursi:
Laikraksts "Vesti Segodnya"
www.gorod.lv

  +3 [+] [-]

, 2014-09-30 15:52, pirms 10 gadiem
Kola saēd audus un tādējādi palielina traumatismu...

  +3 [+] [-]

, 2014-09-30 15:57, pirms 10 gadiem
Kolas vietā var liet, piemēram, citronu sulu!!! Efekts līdzīgs kolai, turklāt veselīgi...

  +2 [+] [-]

, 2014-09-30 16:02, pirms 10 gadiem
Fizela rakstīja: Kola saēd audus un tādējādi palielina traumatismu...
no kurienes tāda informācija?

  +3 [+] [-]

, 2014-09-30 16:08, pirms 10 gadiem
Lai izdodas sasniegt mērķus!

  +2 [+] [-]

, 2014-09-30 16:19, pirms 10 gadiem
ritenis rakstīja: no kurienes tāda informācija?
Zinātnieku pētījumi pierādās arī praksē...

  +2 [+] [-]

, 2014-09-30 17:37, pirms 10 gadiem
Lielākā daļa no tā, ko mūsdienās sauc par "veselīgu dzīvesveidu", zinātniski ir "aiz matiem pievilkts", bez būtiskiem pierādījumiem, ka tas ir kaitīgi un kaitīgi visiem. Tas īstenībā ir modes kliedziens, ko mēģina pamatot zinātniski. Daļa taisnība jau nu tur ir, nenoliedzu, bet nu ne jau tādā līmenī, ka jāēd tikai dārzeņi, gaļu gandrīz nē, garāmejošs smēķētājs tev bezmaz indi virsū pūš, utt., utjpr.

  +1 [+] [-]

, 2014-10-01 10:05, pirms 10 gadiem
Fizela rakstīja: Kolas vietā var liet, piemēram, citronu sulu!!! Efekts līdzīgs kolai, turklāt veselīgi...
labaak Cola un Bronza , nevis Citrons un Zelts!