Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Latvijas džudo līderis Borodavko zaudē PČ otrajā mačā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Latvijas džudo līderis Borodavko zaudē PČ otrajā mačā
Jevgēņijs Borodavko
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

Urālu metropolē Čeļabinskā turpinās pasaules čempionāts džudo. Šodien uz tatami izgāja Londonas olimpisko spēļu 9. vietas ieguvējs Jevgeņijs Borodavko un zaudēja jau otrajā cīņā. Līdzīgas sekmes bija vēl vienam mūsu džudistam. Visi mūsu sportisti tagad jau beiguši turnīru, kopējā bilance 2-3.

Svara kategorijā līdz 100 kg šodien ne visai veiksmīgi startēja Latvijas džudo līderis Jevgeņijs Borodavko (pasaules rangā #31). Pirmajā mačā trīskārtējais Eiropas bronzas medaļnieks pārspēja ķīnieti Junu Žangu (#78). Otrajā cīņā pretī stājās 2011. gada U20 pasaules čempions Hosē Armentjeross (#22), un kubietis pierādīja savu pārākumu. Līdz ar to mūsu labākajam džudistam, tāpat kā gadu iepriekš, planētas meistarsacīkstes beidzās jau pēc otrā mača. Ja izdotos pārspēt kubieti, tad nākamais pretinieks būtu pasaules ranga 2. numurs Elhans Mamadovs no Azerbaidžānas. Lai saglabātu cerību uz medaļu, Borodavko bija jāsāk ar trijām uzvarām.

Svara kategorijā virs 100 kg jaunais Latvijas sportists Artūrs Ņikiforenko (pasaules rangā #108) pirmajā cīņā apspēlēja ķīnieti Žuhonu Šenu, bet pēc tam piekāpās pasaules ranga 9. numuram Marjusam Paškevičusam no Lietuvas.

Kā zināms, pasaules čempionātam tika pieteikti tikai trīs mūsu džudisti. Svara kategorijā līdz 81 kg Konstantīns Ovčiņņikovs (pasaules rangā #69) ceturtdien zaudēja jau pirmajā mačā.

Gada svarīgākajam turnīram kopumā pieteikti sportisti no 110 valstīm, turnīrs notiek "Traktor" arēnā, kas tiek uzskatīta par vienu no modernākajām sporta celtnēm Krievijā. Pasaules čempionāts risinās no 25. līdz 31. augustam.

Kā zināms, atlase uz Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm sākās 2014. gada 30. maijā, līdz ar to kopš tā laika turnīriem ir sevišķa nozīme. 2013. gada pasaules čempionāts notika Riodežaneiro, un mūsu sportistiem tur nesekmējās.

Izmantotie resursi:
www.intjudo.eu