Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Kormjē un Džonss gatavi ilgi gaidītajam revanša mačam

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Kormjē un Džonss gatavi ilgi gaidītajam revanša mačam
Džons Džonss (no kreisās) un Daniels Kormjē
Foto: sherdog.com

Šodien Anaheimā, ASV notika oficiālā sportistu svēršanās procedūra pirms rītdienas cīņu šova "UFC 2014", kurā vakara centrālajā mačā revanša cīņu aizvadīs pašreizējais UFC pussmagā svara čempions Daniels Kormjē (19-1) ar bijušo šī titula īpašnieku Džonu Džonsu (22-1).

Bija lielas bažas, ka čempions varētu neiekļauties pussmagā svara rāmjos (Iepriekš viņam bijuši sarežģījumi ar iekļaušanos vajadzīgajā svarā), taču Kormjē svēra tieši 93 kg, kas ir maksimāli pieļaujamais svars šajā svara divīzijā. Arī bijušajam šī titula īpašniekam Džonsam nebija problēmas iekļauties svarā, viņš svēra 92,7 kg.

Par cik abiem bez aizķeršanās noritēja svēršanās procedūra, beidzot ilgi gaidītais revanšs starp Kormjē un Džonsu, kas divreiz dažādu iemeslu dēļ tika pārlikts, var notikt.

Viņu pirmā tikšanās reizē, kas notika 2015.gada janvārī, uzvarēja tā brīža čempions Džons Džonss, taču dažus mēnešus pēc šīs uzvaras viņš no titula šķīrās, jo izraisīja satiksmes negadījumu ar cietušajiem, pēc kura tika uzsākts tiesu process.

Līdz ar to Kormjē uzveicot Entoniju Džonsonu (22-6) savāca kāroto UFC čempiona jostu, kas uz to brīdi bija palikusi "bez saimnieka".

Daniels pēc kronēšanas čempiona godā aizvadīja divus titula aizstāvības mačus un jau rīt trešajā titula aizstāvības divkaujā krustos dūres ar savu sīvāko pretinieku Džonu Džonsu, kurš pagaidām ir vienīgais atlēts, kuram izdevies uzvarēt pašreizējo čempionu.

Neskatoties uz to, ka trīsdesmit gadus vecais Džonss vairāk kā gadu nav cīnījies, pēc bukmeikeru domām viņš šajā mačā ir izteikts favorīts.