Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Eisaks

MMA cīkstonis Šeins Karvins plāno atgriezties UFC

MMA cīkstonis Šeins Karvins plāno atgriezties UFC
Šeins Karvins
Foto: bloodyelbow.com

Bijušais pagaidu UFC smagā svara čempions amerikānis Šeins Karvins (12-2), kurš pirms trim gadiem devās “pensijā”, plāno atjaunot aktīvā sportista karjeru un atgriezties UFC.

Karvinam šobrīd ir četrdesmit viens gads, kas priekš profesionālā sportista nav mazs skaitlis, taču viņš tik un tā jūtas labi un pēc trīs gadu pauzes plāno atgriezties MMA cīkstoņu apritē.

“Mans menedžments jau sazinājies ar UFC, lai paziņotu, ka es izskatu iespēju atgriezties sportā. Ar ko jūs gribētu mani redzēt cīnāmies?” ārzemju masu medijiem jautāja Šeins Karvins, kurš pēc divu zaudējumu sērijas 2013. gada maijā paziņoja lēmumu doties “pensijā”.

Kā izteicās pats smagsvars, iemesls kāpēc viņš kāra MMA cimdus uz nagliņas, nav šī divu zaudējumu sērija, bet gan traumas. Pēc pēdējā zaudējuma, kurā Karvins atzina bijušā UFC smagā svara čempiona Juniora Dos Santosa (18-4) pārākumu, viņam bija ieplānota cīņa ar bijušo organizācijas IFL smagā svara čempionu Roju Nelsonu (21-13), taču Šeins pirms šī mača treniņos traumēja celi un paziņoja par aiziešanu no sporta.

Kāds šobrīd ir Šeina Karvina veselības stāvoklis, īsti nav zināms, taču pats fakts, ka viņš vēlas atgriezties cīņās, liecina, ka ar veselību Šeinam vajadzētu visam būt kārtībā.

Gadījumā, ja Karvina pārstāvji spēs vienoties ar UFC, viņam būs jāiziet ASV Dopinga Asociācijas (USADA) obligātie četru mēnešu pārbaudes testi. Ja viss noritēs raiti, tad bijušo pagaidu UFC smagā svara čempionu cīņu būrī varētu redzēt jau šā gada izskaņā.

Izmantotie resursi:
MMAjunkie | UFC and MMA news, rumors, live...


Konors Makgregors. Foto: AP/Scanpix
5

UFC prezidents oficiāli apstiprina Makgregora atgriešanās cīņu

Pēc UFC 300 cīņu vakara organizācijas prezidents Dana Vaits oficiāli apstiprinājis, ka UFC 303 cīņu šova laikā 29. jūnijā savu atgriešanos piedzīvos Konors Makgregors. Viņš savu pirmo cīņu kopš 2021. gada aizvadīs pret Maiklu Čendleru.
Makss Holovejs nokautē Džastinu Geidži. Foto: UFC
8

Holovejs pēdējā sekundē nokautē Geidži, Pereira saglabā savu čempiona jostu

Naktī uz svētdienu UFC 300 ietvaros risinājās aizraujošas jauktās mākslas (MMA) cīņas. Par BMF čempionu kļuva Makss Holovejs, kurš piektā raunda pēdējā sekundē nokautēja Džastinu Geidži. Savukārt pussmagā svara kategorijas čempiona jostu nosargāja Alekss Pereira, kurš jau pirmajā raundā nokautēja Džamahalu Hilu.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).