Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Vjačeslavs Tēviņš kļūst par Eiropas čempionu, Lavrinovičs uzveic Apanoviču

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Vjačeslavs Tēviņš kļūst par Eiropas čempionu, Lavrinovičs uzveic Apanoviču
Vjačeslavs Tēviņš (no labās) cīņā ar Abdu Karimu Čoru
Foto: Sergejs Skripa

Vakarnakt „Arēnā Rīga” par jauno Eiropas čempionu vieglajā svarā tika kronēts rīdzinieks Vjačeslavs Tēviņš (10-4, 2 KO), kurš četru raundu cīņā pēc punktiem uzveica pazīstamo Zviedru kikbokseri, WKN Skandināvijas čempionu Abdu Karimu Čoru (28-7, 17 KO).

Divdesmit četrus gadus vecajam kluba „Muay Thai Academy” sportistam Vjačeslavam Tēviņam, starp kura trofejām ir ļoti daudz čempiona titulu amatieru sportā, cīņa ar ne mazāk titulēto Abdu Karimu Čoru bija karjeras nozīmīgākais mačs.

Šajā divkaujā uz spēles tika likta organizācijas „Bushido FC” Eiropas čempiona josta vieglajā svarā (-71 kg), kas šo cīņu priekš abiem sportistiem padarīja divtik svarīgu.

Jau ar pirmā raunda pirmajām sekundēm līdera lomu uzņēmās Karims Čors, kurš dzenāja Vjačeslavu Tēviņu pa ringu un vienā no epizodēm ar kājas spērienu pretiniekam pa galvu spēja nogādāt latvieti uz ringa dēļiem. Neskatoties uz smago nokdaunu, Tēviņš desmit sekunžu laikā spēja atgūties un turpināt cīņu.

Arī otrais raunds ritēja pēc līdzīga scenārija – Čors turpināja pirmajā raundā uzsākto ofensīvu un otro reizi cīņas laikā aizsūtīja Vjačeslavu nokdaunā... Tēviņš atkal piecēlās kājās un Rokija Balbao stilā izturēja līdz raunda beigām.

Likās, ka trešais raunds priekš Vjačeslava Tēviņa būs izdzīvošanas raunds, taču zviedru kikbokseris savas pašpārliecinātības dēļ samazināja pirmajos divos raundos uzlikto tempu, ļaujot sakopot spēkus Latvijas sportistam. Raunda vidū pēc abu sportistu sitienu apmaiņas negaidīti sitienu izlaida Čors un atradās uz ringa dēļiem.

Lai arī melnādainais sportists ringa tiesneša skaitīto desmit sekunžu laikā spēja piecelties un bija gatavs turpināt maču, viņš tomēr nebija pilnīgi atguvies, ko izmantoja Tēviņš vēlreiz, nogādājot pretinieku uz ringa dēļiem.

Ja vērtē to, ka pirmais un otrais raunds aizritēja Abdu Karima Čora zīmē un tikai trešajā uzvaru izcīnīja Tēviņš, teorētiski uzvara visā cīņā pienācās zviedram, taču sānu tiesneši lēma savādāk, saskatot neizšķirtu, kas nozīmēja, ka, lai noskaidrotu uzvarētāju kikbokseriem būs jāaizvada papildus raunds.

Šajā pieliktajā raundā absolūtu dominanci nodemonstrēja Vjačeslavs Tēviņš, kurš arī izcīnīja uzvaru pēc punktiem un tika kronēts par jauno Eiropas čempionu vieglajā svarā.

Lavrinoviču satricina pretinieka sitiens, taču tik un tā izcīna uzvaru

Elpu aizraujošu cīņu „Arēnā Rīga” sarūpēja „TM Fighting Team” pussmagā svara kikbokseris Mareks Lavrinovičs (16-4, 9 KO), kuram šajā pasākumā bija paredzēta titula cīņa par Eiropas čempiona jostu ar vācieti Mareka Ļjaščinski (46-14-2, 16 KO), taču šis mačs tika atcelts vācieša traumas dēļ.

Ļjaščinska vietu uz „Arēnas Rīga” ringa ieņēma Baltkrievijas K-1 kausa uzvarētājs, divdesmit divus gadus vecais Jevgēņijs Apanovičs (6-2, 5 KO), kurš līdz tam profesionālajā ringā bija aizvadījis septiņas cīņas.

Negaidīti slikti šī cīņa iesākās paša Latvijas titulētākā pussmagā svara kikboksera Mareka Lavrinoviča, kurš pirmajā raundā pēc izlaista sitiena atradās nokdaunā. Tomēr Mareks spēja atgūties un turpināt cīņu. Apanovičs turpināja presingot, taču tā arī nespēja atkārtot raunda sākumā izdarīto sitienu, kas nogāza tukumnieku uz ringa dēļiem.

Otrajā raundā svara kausi pamainījās, un pamazām vadības grožus pārņēma Lavrinovičs, kurš ar katru sekundi kāpināja tempu un izdarīja ļoti daudz spēcīgu sitienu. Šo spiedienu neizturēja stūrī iespiestais baltkrievs un cīņu apstādināja ringa tiesnesis. Līdz ar to kārtējo uzvaru izcīnīja Mareks Lavrinovičs, kuram šī bija jau sestā uzvara ar nokautu/tehnisko nokautu.

Cīņu rezultāti:

DisciplīnaUzvarētājsZaudētājsMetodeRaundsLaiks
K-1Vjačeslavs TēviņšAbdou Karim Chorr (Zviedrija)Decision43:00
K-1Mareks LavrinovičsEvgeniy Apanovich (Baltkrievija)TKO22:04
K-1Saimonds HaubertsAleksejs ŽukovsDRAW32:00
K-1Staņislavs MakarenkoBangura Seku (Baltkrievija)Decision33:00
K-1Edgars FreimanisIvan Jarmosh (Baltkrievija)TKO42:11
K-1Vadims JuršisIļja TrafimčiksTKO22:38
K-1Raimonds AukštikalnisVadims KoļešņikovsDecision33:00
MMAAndrejs ZozuļaKrzysztof Pietraszek (Polija)TKO11:54
MMARoberts SkujiņšDainius Gedvilas (Lietuva)Submission11:44
BokssRičards BolotņiksLukas Abloževičus (Lietuva)Decision43:00

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...
tmfight.lv

  +2 [+] [-]

, 2015-03-30 09:53, pirms 9 gadiem
Lavrinovičam atkal 20 sekundes nokdaunu skaitīja.?

Kāpēc tikai par pāris cīņām kkas ir rakstīts.?

     [+] [-]

, 2015-03-30 15:40, pirms 9 gadiem
jaunaisjaunais rakstīja: Lavrinovičam atkal 20 sekundes nokdaunu skaitīja.?

Kāpēc tikai par pāris cīņām kkas ir rakstīts.?
Nejauc Lavrinoviču ar Gorlovu.

  +4 [+] [-]

, 2015-03-30 15:48, pirms 9 gadiem
Man patīk tās pagalma čempionu versijas....

  +3 [+] [-]

, 2015-03-30 16:28, pirms 9 gadiem
jaunaisjaunais rakstīja: Lavrinovičam atkal 20 sekundes nokdaunu skaitīja.?

Kāpēc tikai par pāris cīņām kkas ir rakstīts.?
Pārējās cīņas bija nenozīmīgas. Kuru tas interesē..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-03-31 11:10, pirms 9 gadiem
yahooo rakstīja: Paskaties šo varbūt

https://www.youtube.com/watch?v=V7N4XH88Qp4
Eu, bet točna. Iepriekš nelikās, ka tik ilgi.