Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Eisaks

MMA cīkstonis Homjakovs Saldū cīnīsies ar lietuvieti Varankēviču

MMA cīkstonis Homjakovs Saldū cīnīsies ar lietuvieti Varankēviču
Dmitrijs Homjakovs
Foto: tukumabrali.lv

3. februārī Saldū cīņu šova “FREON: JFX Fights 7” ietvaros savu ceturto MMA cīņu aizvadīs Latvijā dzimušais zviedru pusvidējā svara (-77 kg) cīkstonis Dmitrijs Homjakovs (3-0), kurš ringā tiksies ar lietuvieti Ernestu Varankēviču (2-1).

Divdesmit astoņus gadus vecais Homjakovs dzimis Tukumā, bet jau septiņu gadu vecumā kopā ar vecākiem izceļoja uz Zviedriju, kur ieguva tās valsts pilsonību. Pērnā gada nogalē pēc gandrīz divdesmit gadu prombūtnes Dmitrijs atgriezās dzimtenē, lai aizvadītu MMA cīņu ar krievu Aleksandru Novakovski.

“Bija ļoti patīkami atgriezties dzimtenē, kas man atmiņā palikusi arī ar uzvaru,” portālam Sportacentrs.com atklāja līdz šim profesionālajā MMA ringā neuzvarētais Homjakovs, kurš vēl nesen Lasvegasā, ASV piedalījās atlases pasākumā uz dalību UFC rīkotajā realitātes sporta šovā "The Ultimate Fighter".

“Man ir tā iespēja atkal atbraukt uz Latviju un atkal šeit cīnīties. Esmu ļoti priecīgs, ka patīkamo varu apvienot ar lietderīgo.”

“Man pretī stāsies jauns un ļoti perspektīvs lietuviešu sportists, kurš vēl nesen cīnījās amerikāņu organizācijas KOTC rindās. Domā, ka būs ļoti interesants mačs.”

Homjakovs uz Saldus sporta halles ringa aci pret aci tiksies ar astoņpadsmit gadus veco Ernestu Varankeviču, kurš tāpat kā latviešu izcelsmes zviedrs profesionālajā MMA aizvadījis trīs mačus, bet ne ar tik veiksmīgu bilanci kā Homjakovs. Varankevičam ir divas uzvaras un viens zaudējums.

Tiesa, pirms pārejas uz profesionāļiem lietuviešu cīkstonis izcīnījis ne mazums titulu amatieros – viņš ir vairākkārtējs Lietuvas un Baltijas čempions pankrationā, kā arī zelta medaļnieks pasaules čempionātā pankrationā starp junioriem.

Meiteņu cīņa

Pēdējā laikā visā pasaulē un tajā skaitā arī Latvijā kļuvušas populāras sieviešu cīņas. Tā iemesla dēļ arī Saldū būs redzams viens sieviešu mačs. Tajā viena pret otru stāsies divas ārzemnieces – Zviedrijā dzīvojošā filipīniete Filipa Ikona pret lietuvieti Mariju Ratautaiti.

Abas meitenes, kuru pamatdisciplīna ir kikbokss, Saldū piedzīvos debiju profesionālajā MMA sportā. Ikona, kura šim mačam gatavojās Indonēzijā, ir bijusī pasaules čempione Taizemes boksā, bet lietuvietes galvenais sasniegums ir medaļa Eiropas čempionātā.

Kā prognozē Latvijas viens no ietekmīgākajiem MMA treneriem un pasākumu organizatoriem Manvels Isadžanjans, šī būs ļoti neprognozējama un interesanta cīņa. “Pirmkārt, meitenes vienmēr ringā ir neprognozējamas, otrkārt, šeit cīnīsies divas kikbokseres, kas liek domāt, ka cīņa nenoslēgsies pēc punktiem,” prognozē Isadžanjans.

Bez jau nosauktajiem diviem mačiem cīņu šov “FREON: JFX Fights 7” redzēsim vēl astoņas MMA cīņas.

“JFX Fights 7” cīņu pāri:

KategorijaCīņu pāris
MMA (-70 kg).Silvis Jansons (Saldus) Vs. Neila Starkšys (Lietuva)
MMA (-70 kg)Aleksandrs Krasņjakovs (Salaspils) Vs. Deividas Venclauskas (Lietuva)
MMA (-77 kg)Dmitrijs Homjakovs (Zviedrija) Vs. Ernestas Varankevičius (Lietuva)
MMA (-52 kg)Filippa Ikoona (Filipīnas) Vs. Marija Radautaite (Lietuva)
MMA (-77 kg)Artūrs Leisāns (Jūrmala) Vs. Tomas Mkrtchyan (Lietuva)
MMA (-77 kg)Arzu Dzafarov (Azerbaidžāna) Vs. Edijs Upenieks (Saldus)
MMA (-77 kg)Mihails Prohorovs (Rīga) Vs. Kristaps Engels (Saldus)
MMA (-84)Matīss Elvis Vilerts (Saldus) Vs. Andrejs Koroļovs (Rīga)
MMA (-93 kg)Arnas Jurgelenas (Lietuva) Vs. Kaspars Pļavnieks (Saldus)
MMA (-85)Jānis Kļaviņš (Rīga) Vs. Daniels Vorobjovs (Saldus)
MMA (-77 kg)Andrejs Stankevičs (Rīga) Vs. Reinis Ratnieks (Saldus)
MMA (-66 kg)Matīss Brūcis (Saldus) Vs. Bogdans Gamburgs (Rīga)

Konors Makgregors. Foto: AP/Scanpix
5

UFC prezidents oficiāli apstiprina Makgregora atgriešanās cīņu

Pēc UFC 300 cīņu vakara organizācijas prezidents Dana Vaits oficiāli apstiprinājis, ka UFC 303 cīņu šova laikā 29. jūnijā savu atgriešanos piedzīvos Konors Makgregors. Viņš savu pirmo cīņu kopš 2021. gada aizvadīs pret Maiklu Čendleru.
Makss Holovejs nokautē Džastinu Geidži. Foto: UFC
8

Holovejs pēdējā sekundē nokautē Geidži, Pereira saglabā savu čempiona jostu

Naktī uz svētdienu UFC 300 ietvaros risinājās aizraujošas jauktās mākslas (MMA) cīņas. Par BMF čempionu kļuva Makss Holovejs, kurš piektā raunda pēdējā sekundē nokautēja Džastinu Geidži. Savukārt pussmagā svara kategorijas čempiona jostu nosargāja Alekss Pereira, kurš jau pirmajā raundā nokautēja Džamahalu Hilu.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).