Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Grigorjevas treneris Zvirbulis: "Bija doma necīnīties finālā, jo galva ļoti sāpēja"

Grigorjevas treneris Zvirbulis: "Bija doma necīnīties finālā, jo galva ļoti sāpēja"
Treneris Armands Zvirbulis un Anastasija Grigorjeva ar dēlu. Foto: Mārtiņš Mālmeisters, Latvijas Olimpiskā komiteja

Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā turpinās otrās Eiropas spēles. Brīvās cīņas turnīrā pirmo spēļu bronzas medaļniece Anastasija Grigorjeva (68 kg), neskatoties uz galvas traumu, vakar pieveica krievieti Anastasiju Bratčikovu un izcīnīja zelta godalgu. Sarunā ar Sportacentrs.com portālu čempiones treneris Armands Zvirbulis atklāja, ka viņa audzēknei tika uzliktas piecas šuves, turklāt bija pat doma necīnīties finālā.

VIDEO: Grigorjeva triumfē Eiropas spēlēs un Latvijai sarūpē pirmo zeltu

Sākotnēji tika ziņots, ka Grigorjeva uzvarēja ar galvas apsēju, taču to varēja noformulēt precīzāk. "Citādi sanāk, ka ar lakatiņu galvā viņa tagad izcīnījusi zelta medaļu," tūlīt pēc uzvaras norādīja cīkstones treneris Armands Zvirbulis. "Lieta ir sekojoša… Uzsista zila acs, uzpampusi. Uz galvas uzliktas piecas šuves. Bija doma necīnīties [finālā], jo nevarēja pat iesildīties, bet cīņas laikā badās ar galvām. Tā vieta tik ļoti sāpēja, ka iesildīšanas laikā pat nevarēja neko izdarīt. Sākumā bija doma cīnīties bez apsēja, jo tika uzliktas ļoti labas šuves, pat nevajadzēja neko siet. Kad pasildījās un saprata, ka tā vieta tik nenormāli sāp, tad izlēmām uzlikt to apsēju, lai varbūt mazinātu tās sāpes. Bet arī tas apsējs, protams, īpaši nepalīdzēja. Iesildīšanās noritēja individuāli, bija viena pati, lai nebūtu jākontaktējas - cerībā, ka cīņas azartā tas viss it kā aizmirsīsies. Pa lielam tā arī bija. Adrenalīns palīdzēja šajā situācijā. Uzreiz pēc cīņas, protams, galva atkal sāka sāpēt. Nevis ar galvas apsēju, bet ar nopietnu galvas traumu!"

"Tagad jau ir labāk," par aktuālo situāciju šodien informē Anastasija Grigorjeva. "Vakar pirms fināla vispār nebija ne jausmas, vai varēšu cīnīties, jo sāpēja traki. Bet, iznākot uz paklāja, adrenalīna ietekmē visu aizmirsu!"

Kā jau ziņots, Eiropas spēļu finālā daugavpiliete ieguva vadību (5:0), bet atlikušajā laikā noturēja un uzvarēja ar 5:3.


Konors Makgregors. Foto: AP/Scanpix
5

UFC prezidents oficiāli apstiprina Makgregora atgriešanās cīņu

Pēc UFC 300 cīņu vakara organizācijas prezidents Dana Vaits oficiāli apstiprinājis, ka UFC 303 cīņu šova laikā 29. jūnijā savu atgriešanos piedzīvos Konors Makgregors. Viņš savu pirmo cīņu kopš 2021. gada aizvadīs pret Maiklu Čendleru.
Makss Holovejs nokautē Džastinu Geidži. Foto: UFC
8

Holovejs pēdējā sekundē nokautē Geidži, Pereira saglabā savu čempiona jostu

Naktī uz svētdienu UFC 300 ietvaros risinājās aizraujošas jauktās mākslas (MMA) cīņas. Par BMF čempionu kļuva Makss Holovejs, kurš piektā raunda pēdējā sekundē nokautēja Džastinu Geidži. Savukārt pussmagā svara kategorijas čempiona jostu nosargāja Alekss Pereira, kurš jau pirmajā raundā nokautēja Džamahalu Hilu.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).