Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Pieckārtējais medaļnieks Kalniņš zaudē Eiropas čempionāta otrajā cīņā

Ints Megnis
Ints Megnis

Pieckārtējais medaļnieks Kalniņš zaudē Eiropas čempionāta otrajā cīņā
Kalvis Kalniņš. Foto: no sportista Facebook profila

Piecas reizes pie Eiropas čempionāta medaļām tikušais Latvijas karatē izlases līderis Kalvis Kalniņš ceturtdien samierinājās ar vienu uzvaru šī gada kontinenta meistarsacīkstēs. Divas uzvaras guva Nikolajs Bodrovs, kamēr talantīgā Kristīne Vīča ieguva iespēju sacensties gandarījuma turnīrā, kur gan zaudēja, čempionātu noslēdzot septītajā pozīcijā.

Kalniņš svarā līdz 60 kilogramiem savā pirmajā cīņā ar 2:0 uzveica bosnieti Eldanu Hajdarpasiču, kam sekoja neveiksme ar 1:4 pret turku Eraju Šamdanu, kurš pērn kļuva par Eiropas U21 čempionu un pēdējā laikā regulāri tiek pie medaļām premjerlīgas kategorijas posmos.

Šamdans vēlāk guva vēl pāris uzvaras, bet apstājās pusfinālā. Ja viņš sasniegtu turnīra finālu, Kalniņam būtu iespēja piedalīties gandarījuma sacensībās un cīnīties par bronzas medaļu. Kalniņš Eiropas čempionātā ir reizi izcīnījis zelta medaļu, reizi bijis otrais, kā arī trīs reizes (ieskaitot pērno gadu) guvis bronzu.

Svara kategorijā līdz 67 kilogramiem divās cīņā uzvarēja Nikolajs Bodrovs, kurš pieveica Ukrainas pārstāvi Hnatu Paku un 2015. gada Eiropas čempionu Luku Maresku no Itālijas, bet ceturtdaļfinālā piekāpās serbam Stefanam Joksičam. Viņa pāridarītājs pēc tam apstājās nākamajā duelī, kas Bodrovam liedza tikt gandarījuma turnīrā.

Pērn līdz bronzas cīņai tikušais Ruslans Sadikovs šoreiz svara kategorijā līdz 75 kilogramiem uzvarēja vienā duelī, bet piekāpās kosovietim Elhami Šabani, kamēr svarā līdz 84 kilogramiem Dens Sadikovs jau pirmajā cīņā piekāpās Nikolam Malovičam no Melnkalnes. Viņa pretinieks vēlāk aizkļuva līdz pusfinālam, bet fināla robežu nesasniedza. Savukārt svarā virs 84 kilogramiem jau pirmajā duelī zaudēja Maksims Halatins.

Dāmām svarā līdz 50 kilogramiem vienu uzvaru guva Kristīne Vīča, bet viņas pāridarītāja Betina Planka no Austrijas, kura ir pērnā gada pasaules čempionāta bronzas un Eiropas meistarsacīkšu sudraba ieguvēja, sasniedza finālu, līdz ar to latviete sasniedza gandarījuma turnīru, kur pirmajā cīņā ar 0:4 piekāpās serbietei Jeļenai Milivojevičai, kura ir 2016. gada Eiropas čempionāta bronzas ieguvēja.

Svarā līdz 55 kilogramiem vienā cīņā uzvarēja arī Liene Prikaza, bet svarā līdz 68 kilogramiem to pašu paveica Viktorija Rezajeva, viņu uzvarējušajai konkurentei vēlāk apstājoties pusfinālā. Savukārt svarā virs 68 kilogramiem Alīna Kornišova zaudēja jau pirmajā duelī.

Tikmēr "kata" sacensībās jeb formālu vingrinājumu kompleksā 17. vietā Eiropas čempionātu noslēdza Kirils Membo.

Rīt Latvijas sportistiem gaidāms starts arī komandu cīņā gan vīriem, gan dāmām.