Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Sergejs Haritonovs nākamo cīņu aizvadīs 31. martā ASV

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Sergejs Haritonovs nākamo cīņu aizvadīs 31. martā ASV
Sergejs Haritonovs
Foto: sherdog.com

Krievijas vadošais smagā svara MMA cīkstonis Sergejs Haritonovs (23-6) savu nākamo cīņu aizvadīs 31. martā cīņu šova “Bellator 175” ietvaros, kur aci pret aci tiksies ar bijušo UFC cīkstoni amerikāni Čeisu Gormliju (14-5).

Priekš trīsdesmit sešus gadus vecā Haritonova debija pasaules otras lielākās MMA organizācijas “Bellator” rindās, kura notika pērnā gada novembrī, nebija diez ko veiksmīga. Viņš piedzīvoja smagu zaudējumu ar nokautu divkaujā ar mazpazīstamo Džeiviju Ajalu (10-5).

Savā otrajā cīņā zem “Bellator” karoga krievs mēģinās rehabilitēties par pēdējā mačā piedzīvoto zaudējumu un centīsies uzveikt trīsdesmit trīs gadus veco Čeisu Gormliju.

Ja Gormliju salīdzina ar Ajalu, tad šie sportisti ir pilnīgi divi dažādi līmeņi, kas nozīmē, ka Haritonovam neklāsies viegli. Čeiss savulaik aizvadījis divas cīņas UFC, un viņa statistikā ierakstītas uzvaras pār MMA pasaulē labi zināmajiem šā cīņu sporta veterāniem Toniju Lopesu (47-25), Džoiju Beltranu (17-14), Džonu Madsenu (8-2) un Bobiju Brentu (17-6). Čeiss pēdējos astoņos aizvadītajos mačos piedzīvojis tikai vienu zaudējumu.

Protams, arī Sergejs Haritonovs nav nekāds peramais zēns. Viņš cīnījies gandrīz visās vadošajās cīņu sporta organizācijās, kā PRIDE, Strikeforce, Bellator, DREAM, trūkst vien UFC. Viņš uzvarējis tādus vīrus, kuru vārdi neprasa komentārus kā Andrejs Arlovskis (25-14), Fabriso Verdums (21-6-1), Alisters Overīms (41-15), Pedro Rizo (20-11) un Semijs Šīlts (26-14-1). Tiesa, tas viss bija sen...

Kā jau minējām, pēdējā cīņā Haritonova nodemonstrētais sniegums liek šaubīties par viņa šā brīža formu un iespējām konkurēt ar mūsdienu labākajiem smagsvariem. Taču visu parādīs cīņa. Ja Sergejs zaudēs, visticamāk viņš pametīs “Bellator” un atgriezīsies Krievijā, bet ja uzvarēs, viņam var parādīties reālas iespējas paspēkoties par organizācijas smagā svara čempiona jostu, kas šobrīd ir vakanta.

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...