Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Eisaks

Gilberts Melendezs tomēr paliks UFC

Gilberts Melendezs tomēr paliks UFC
Gilberts Melendezs
Foto: ufc.com

Lai arī bija panākta mutiska vienošanās ar Bellator, bijušai WEC un Strikeforce vieglā svara čempions Gilberts Melendezs (22-3-0) tomēr paliek UFC rindās. Jau zināms, ka amerikāņu cīkstonis savu nākamo cīņu aizvadīs gada otrajā pusē ar patreizējo UFC vieglā svara čempionu Entoniju Petisu (17-2-0).

Trīsdesmit vienu gadu vecais Gilberts Melendezs UFC pievienojās pērnā gada sākumā uzreiz pēc savas iepriekšējās darba vietas Strikeforce kraha. Jau pirmajā cīņā UFC rindās Strikeforce vieglā svara čempionam tika dota iespēja cīnīties ar toreizējo UFC vieglā svara čempionu Bensonu Hendersonu (20-3-0), bet diemžēl tajā cīņā ar dalītu tiesnešu lēmumu tika atzīts pretinieka pārākums un sapnis savai čempionu jostu kolekcijai pievienot UFC titulu izgaisa.

Nākamajā cīņā Gilberts pierādīja kāpēc ilgus gadus ir starp pasaules TOP 5 spēcīgākajiem vieglā svara cīkstoņiem, pēc punktiem uzveicot Diego Sančezu (24-6-0). Tā kā amerikānim ar UFC bija noslēgts līgums uz divām cīņām, viņa līgumattiecības ar pasaules vadošo MMA organizāciju bija galā un viņš uzsāka ar pārrunas ar UFC lielāko konkurenti – Bellator.

Melendezs jau ar vienu kāju bija Bellator īpašums, taču UFC nāca klajā ar lielisku piedāvājumu sportistam kļūt par vienu no realitātes šova „The Ultimate Fighter 20” treneriem un šova izskaņā spēkoties ar UFC čempionu Entoniju Petisu, kam amerikānis piekrita.

Pagaidām nav zināms precīzs cīņas datums, bet paredzams, ka sportisti viens otram pretī stāsies tikai šā gada otrajā pusē.

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...


Konors Makgregors. Foto: AP/Scanpix
5

UFC prezidents oficiāli apstiprina Makgregora atgriešanās cīņu

Pēc UFC 300 cīņu vakara organizācijas prezidents Dana Vaits oficiāli apstiprinājis, ka UFC 303 cīņu šova laikā 29. jūnijā savu atgriešanos piedzīvos Konors Makgregors. Viņš savu pirmo cīņu kopš 2021. gada aizvadīs pret Maiklu Čendleru.
Makss Holovejs nokautē Džastinu Geidži. Foto: UFC
8

Holovejs pēdējā sekundē nokautē Geidži, Pereira saglabā savu čempiona jostu

Naktī uz svētdienu UFC 300 ietvaros risinājās aizraujošas jauktās mākslas (MMA) cīņas. Par BMF čempionu kļuva Makss Holovejs, kurš piektā raunda pēdējā sekundē nokautēja Džastinu Geidži. Savukārt pussmagā svara kategorijas čempiona jostu nosargāja Alekss Pereira, kurš jau pirmajā raundā nokautēja Džamahalu Hilu.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).