Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Eisaks

Lavrinovičs iekļūst "Eiropas K-1" turnīra finālā, taču zaudē

Lavrinovičs iekļūst "Eiropas K-1" turnīra finālā, taču zaudē
Aleksandrs Stecurenko un Mareks Lavrinovičs pēc cīņas
Foto: Uģis Grantiņš

Vakar „Arēnā Rīga” notika šā gada vērienīgākais cīņu šovs „FORWARD CHALLENGE – Europe Grand Prix k1 rules (- 80 kg)”, kurā Latviju pārstāvēja tukumnieks Mareks Lavrinovičs. Latvietis pārvarēja ceturtdaļfinālu, uzvarēja pusfināla cīņā, bet traumas dēļ zaudēja finālā Krievijas sportistam Aleksandram Stecurenko, kurš arī kļuva par turnīra čempionu.

Turnīrā „Forward Challenge – European Grand Prix K1 rules” piedalīsies astoņi sportisti – IFMA Eiropas čempionāta bronzas medaļnieks Mui-tai Artjoms Tarvids (Krievija), Baltijas čempions kikboksā Sergejs Vinograds (Igaunija), divkārtējais pasaules čempions kikboksā Pāvels Turuks (Baltkrievija), WFCA Baltijas un Latvijas čempions Mareks Lavrinovičs (Latvija), W5 pasaules čempions kikboksā Aleksandrs Stecurenko (Krievija), Četrkārtējais Lietuvas Mui-tai čempions Ernestas Dapkus (Lietuva), WPKA pasaules čempions kikboksā Nahids Asadovs (Azerbaidžāna) un IFMA Eiropas čempionāta sudraba medaļas ieguvējs Mui-tai Filips Kulavinskis (Polija).

Turnīru Latvijas sportists Mareks Lavrinovičs sāka ar cīņu pret igauni Sergeju Vinogradu. Cīņas gaitu jau no pirmās minūtes kontrolēja Lavrinovičs, taču otrajā raundā latvietis izlaida sitienu ar kāju un atradās nokdaunā. Taču Mareks ne tikai ātri atguvās, bet arī divas reizes nosūtīja igauni nokdaunā, pēc kā Vinofrads tomēr savācās un spēja turpināt cīņu. Taču trešajā raundā viss notika kā tam bija jānotiek – Lavrinovičs nokautēja savu pretinieku un nopelnīja vietu pusfinālā.

Pusfinālā tukumniekam pretī stājās Baltkrievu sportists Pāvels Turuks, kurš ceturtdaļfinālā bija pārāks par Artjomu Tervidu. Cīņa bija ļoti sīva līdz pat cīņas pēdējai sekundei, kura beidzās pēc punktiem. Tiesneši atdeva uzvaru Lavrinovičam.

Finālā Marekam nāca pretī Aleksandrs Stecurenko, kurš pirms tam bija ticis galā ar Nahidu Asadovu (Azerbaidžāna) un Ernestu Dapkusu (Lietuva). Labi maču iesāka Latvijas pārstāvis, kurš ringā izskatījās daudz aktīvāks par Krievijas pārstāvi. Mareks veiksmīgi strādāja ar kājām, taču vienā no epizodēm Lavrinovičs sperot ar kāju trāpīja Stecurenko pa celi un savainoja savu kāju. Pateicoties tukumnieka traumai, uzvaru izcīnīja un par turnīra uzvarētāju kļuva Aleksandrs Stecurenko.

„Smagi gatavojos šim turnīram. Tika ieguldīt liels darbs un tas deva augļus,” pēc turnīra stāstīja Mareks Lavrinovičs. „Ceturtdaļfināls izdevās lielisks, jo uzvarēju ar nokautu, taču pusfinālā atdevu daudz spēka un guvu mikro traumas, kas atspoguļojās finālā. Kļūda finālā mačā man maksāja uzvaru.”

Taču Lavrinovičs nepārdzīvo un jau gatavojas revanša cīņai ar Stecurenko, kura ir paredzēta uz nākamā gada aprīli.

Izmantotie resursi:
Tukuma Brali


Konors Makgregors. Foto: AP/Scanpix
5

UFC prezidents oficiāli apstiprina Makgregora atgriešanās cīņu

Pēc UFC 300 cīņu vakara organizācijas prezidents Dana Vaits oficiāli apstiprinājis, ka UFC 303 cīņu šova laikā 29. jūnijā savu atgriešanos piedzīvos Konors Makgregors. Viņš savu pirmo cīņu kopš 2021. gada aizvadīs pret Maiklu Čendleru.
Makss Holovejs nokautē Džastinu Geidži. Foto: UFC
8

Holovejs pēdējā sekundē nokautē Geidži, Pereira saglabā savu čempiona jostu

Naktī uz svētdienu UFC 300 ietvaros risinājās aizraujošas jauktās mākslas (MMA) cīņas. Par BMF čempionu kļuva Makss Holovejs, kurš piektā raunda pēdējā sekundē nokautēja Džastinu Geidži. Savukārt pussmagā svara kategorijas čempiona jostu nosargāja Alekss Pereira, kurš jau pirmajā raundā nokautēja Džamahalu Hilu.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).