Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Kikbokseris Džavadovs paziņo par nopietnām veselības problēmām

Ints Megnis
Ints Megnis

Kikbokseris Džavadovs paziņo par nopietnām veselības problēmām
Zaurs Džavadovs. Foto: Vladislavs Proškins/f64

Latvijas labākais kikboksa cīkstonis Zaurs Džavadovs paziņojis, ka jau ilgāku laiku cīnās ar diplopiju, kas viņam licis uz vairākiem mēnešiem apturēt treniņus. Sestdien Džavadovam "Arēnā Rīga" bija plānots aizvadīt cīņu par pasaules čempiona titulu, tomēr tā atcelta.

"Jau piekto mēnesi cīnos ar diplopiju (redzes attēla dubultošanos). Pēc izmeklēšanām un ārstēšanās pie pieciem neirologiem, vasaras vidu situācija sāka uzlaboties. Negaidot pilnīgu izārstēšanos, sāku gatavoties titula aizstāvēšanai, bet, pēdējos divos mēnešos, novadot vairāk par simtu sparinga raundu, redzes dubultošanās pastiprinājās," piektdien pavēstīja Džavadovs, sakot, ka galvenais ārstēšanās nosacījums ir atteikšanas no fiziskām slodzēm un sparingiem. "Par to zināja tikai mani tuvie un kluba biedri, bet mēs turpinājām trenēties zālē un cerējām, kā tas netraucēs cīņā."

"13. oktobrī Tallinā es arī cīnījos ar diplopijas simptomiem. Tie, kuri redzēja manu cīņu, varēja pateikt, ka negāju cīnīties tuvajā distancē. Tas bija redzes dubultošanas dēļ. Atgriežoties zālē, turpinājām gatavoties 27. oktobra cīņai. Tomēr ārstu pārbaudē pirms cīņas veselības risku dēļ saņēmu aizliegumu cīnīties," pauda Džavadovs, atklājot, ka viņa plānotā cīņa pret Konstantīnu Rusu līdz ar to ir atcelta.

"Grūti aprakstīt ar vārdiem, ko es tagad jūtu... Vairāk nekā 10 nedēļu trenēties... ieguldot tik daudz laika un spēkus...
Pirmkārt, vēlos atvainoties savam pretiniekam. Zinu, ka arī Konstantīns smagi strādāja un gatavojas šai cīņai. Atvainoties faniem," stāstīja kikbokseris.

Līdz ar to sestdien "Arēnā Rīga" Russ ar Alekseju Marižihinu cīnīsies par pagaidu pasaules čempiona titulu.

"Pašlaik man vajag divus mēnešus pilnībā veltīt ārstēšanās procesam, bez sparingiem un sitieniem galvā. Ar Dieva palīdzību, februārī atkal būšu ringā un tikšos Rusa-Marižihina cīņas uzvarētāju," teicis kikbokseris.

     [+] [-]

, 2018-10-27 21:08, pirms 5 gadiem
Sargi veselību,jo dzīve ir gara.....