Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Hendersons uzveic Freiru un gatavojas titula mačam

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Hendersons uzveic Freiru un gatavojas titula mačam
Bensons Hendersons (no kreisās) cīņā ar Patrisio Freiru
Foto: sherdog.com

Bijušais organizāciju UFC un WEC vieglā svara čempions amerikānis Bensons Hendersons (24-6), kuram šobrīd ir līgums ar “Bellator”, vakarnakt otrajā raundā pretinieka traumas dēļ ar tehnisko nokautu izcīnīja uzvaru pār bijušo “Bellator” pusvieglā svara čempionu brazīlieti Patrisio Freiru (25-4). Nākamo maču amerikānis aizvadīs par titulu.

Trīsdesmit divus gadus vecais Hendersons, kurš vēl joprojām tiek uzskatīts par vienu no pasaules labākajiem vieglā svara (- 70 kg) MMA cīkstoņiem, “Bellator” pievienojās šā gada sākumā.

Savā debija mačā viņš titula cīņā dūres krustoja ar šīs organizācijas pusvidējā svara (- 77 kg) čempionu krievu Andreju Koreškovu (19-1), un daudziem par pārsteigumu piedzīvoja zaudējumu.

Lai atkal nopelnītu tiesības cīnīties par “Bellator” titulu, taču šoreiz vieglā svara čempiona jostu, viņš atgriezās savā ierastajā svara divīzijā un cīnījās ar bijušo pusvieglā svara (- 66 kg) karali Patrisio Freiru, kurš speciāli dēļ šī mača kāpa vienu svara kategoriju augstāk.

Pirmais raunds nebija diezgan piesātināts ar notikumiem, taču, sākot ar otro raundu, cīkstoņu temps pieauga. Vizuāli precīzāks un aktīvāks izskatījās Freira, taču pēkšņi otrā raunda vidusdaļā brazīlietis ringa tiesnesim deva signālu, ka kājas traumas dēļ nespēj turpināt maču.

Līdz ar to uzvaru pretinieka atteikuma dēļ ar tehnisko nokautu izcīnīja Bensons Hendersons, kurš automātiski kļuvis par obligāto titula pretendentu uz Maiklam Čendleram (15-3) piederošo “Bellator” vieglā svara čempiona jostu. Šis duelis ieplānots uz šā gada 19. novembri.

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...