Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

MMA cīkstonis Leisāns Jūrmalā aizvadīs cīņu ar nigērieti Olanrevadžu

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

MMA cīkstonis Leisāns Jūrmalā aizvadīs cīņu ar nigērieti Olanrevadžu
Artūrs Leisāns (no kreisās) un Maikls Olanrevadžu
Foto: MMA Jūrmala

29. jūlijā Jūrmalā risināsies profesionālo cīņu šovs "FREON: Big Red Sun 2017", kurā vakara galvenajā mačā pēc MMA noteikumiem savā starpā tiksies vieglā svara cīkstoņi jūrmalnieks Artūrs Leisāns (2-0) ar nigēriešu izcelsmes britu Maiklu Arolefelu Aluvaseji Olanrevadžu (1-0).

Deviņpadsmit gadus vecais Leisāns MMA debitēja šā gada janvārī, pēc punktiem uzvarot lietuvieti Riti Kviseli (0-2), bet vēlāk sekoja panākums pret Kristapu Engelu (2-4).

Šobrīd sporta kluba "MMA Jūrmala" pārstāvis gatavojas savai nopietnākajai cīņai, kurā viņam pretī stāsies divdesmit divus gadus vecais Maikls Olanrevadžu, kurš ir Lielbritānijas čempions kikboksā starp junioriem.

Brits caur sociālajiem tīkliem publiski paziņojis, ka uz Latviju brauc tikai pēc uzvaras. "Man ir tikai viens mērķis - uzvara. Domāju, ka tu (Artūrs Leisāns) kritīsi jau pirmajā raundā," Twitterī rakstīja Olanrevadžu.

Pats Artūrs pagaidām neko nav atbildējis uz brita skaļajiem izteicieniem, taču jūrmalnieka treneris Edgars Lipskijs gan izmantoja iespēju izteikties un portālam Sportacentrs.com atklāja, ka Maikla pašpārliecinātība var beigties iekāpjot ringā. "Tikai rings parādīs, kurš kritīs un, kurš no tā nokāps kā uzvarētājs," skaidroja Lipskijs.

Šajā cīņu šovā skatītāji redzēs vēl vienu augstākā līmeņa MMA cīņu, kurā dūres savā starpā krustos Eiropas čempions no Igaunijas Andrejs Manzolo (15-6) ar lietuvieti Mariusu Bagdonasu (2-2).

Manzolo šobrīd ir līgumattiecībās ar Eiropas vadošo MMA organizāciju "Cage Warriors", taču līgums viņam atļauj paralēli startēt arī citu organizāciju paspārnē. Savulaik igaunis pirms pievērsās MMA sportam, bija pirmais no savas valsts, kurš cīnījās zem prestižās japāņu kikboksa organizācijas "K-1" karoga. Arī Bagdonas Baltijas cīņu sporta aprindās ir atpazīstams vārds. Viņš uzvarējis vairākos pankrationa un kikboksa turnīros, kā arī šobrīd savā īpašumā tur Lietuvas čempiona jostu MMA.

"FREON: Big Red Sun 2017" cīņu pāri (apstiprinātie):

DisciplīnaCīņu pāris
MMAArtūrs Leisāns Vs. Michael Olanrewaju (Anglija)
MMAAndy Manzolo (Igaunija) Vs. Marius Bagdonas (Lietuva)
K1Iļja Ivanovs Vs. Edgaras Banikonis (Lietuva)
K1Vladislavs Golubevs Vs. Dargirdas Šimkus (Lietuva)
BokssZigurds Krauklis Vs. RRomāns Gutkovičs
PankrationsDeniss Stepanovs Vs. Kaspars Peregudovs