Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Eisaks

Mariušs Pudzinovskis jūnijā cīnīsies ar Šonu Makkorklu

Mariušs Pudzinovskis jūnijā cīnīsies ar Šonu Makkorklu
Mariušs Pudzinovskis
Foto: mmarocks.pl

Beidzot oficiāli apstiprināts bijušā pasaules spēkavīru čempiona Mariuša Pudzinovska (5-2-0) nākamais pretinieks, ar kuru viņam būs jācīnās 8. jūnijā Polijā šovā „KSW 23”. Par poļa pretinieku kļūs bijušais organizāciju UFC un Bellator smagā svara cīkstonis Šons Makkorkls (16-5-0).

Pirms kāda laika tika izplatīta informācija, ka Mariušs Pudzinovskis šovā „KSW 23” cīnīsies ar bijušo organizāciju UFC un Strikeforce smagā svara cīkstoni Vesu Simsu (22-14-1), bet tomēr sākotnējā informācija ir bijusi maldīga un viņa pretinieks būs cits eks UFC faiteris Šons Makkorkls.

Lai arī trīsdesmit sešus gadus vecais Makkorkls pēdējās trīs aizvadītajās cīņās piedzīvojis zaudējumus pret Braienu Hedenu (24-12-0), Soa Palalei (18-3-0) un Satoši Iši (8-2-1), viņš pirms šīm sakāvēm tika uzskatīts par diezgan progresīvu sportistu.

2005. gadā, kad viņš uzsāka savas gaitas MMA, pirmajās deviņās aizvadītajās cīņās viņš astoņās izcīnīja priekšlaicīgas uzvaras, bet vienā pretinieku apspēlēja pēc punktiem un automātiski nokļuva UFC bosu redzes lokā. Pasaules vadošās organizācijas rindās amerikānis debitēja 2010. gadā ar uzvaru pār jaunzēlandieti Marku Hantu (9-8-0), bet tad sekoja zaudējumi pret Stefanu Štruvi (25-6-0) un Kristianu Morekraftu (7-3-0), līdz ar to bija jāmeklē cita darba vieta. Pēc aiziešanas no UFC Makkorkls uzkrāja sešu cīņu uzvaru sēriju, kuru pērnā gada martā pārtrauca jau pieminētais Braiens Hedens.

Bez uzvaras pār Marku Hantu, starp slavenākajiem Šona Makkorkla „upuriem” ir tikai Ričards Vaits (15-14-0) un Džonatans Īvijs (30-48-0), pārējie bijuši, tautas valodā saucamie „maisi”.

Arī bijušais spēkavīrs Mariušs Pudzinovskis MMA sportā ne ar ko īpašu nav izcēlies. Poļu smagsvars aizvadījis septiņas cīņas, no kurām piecās izcīnījis uzvaras. Viņš uzvarējis sportiskās karjeras norietā esošos Bobu Sapu (11-17-0), Ēriku Ešu (14-1-0-1), Jusuki Kavaguči (13-6-0), kā arī MMA peramos zēnus Marcinu Nejmanu (0-3-0) un Kristosu Piafasu (4-3-0).

Bet piekāpies polis britu smagsvaram Džeimsam Tomsonam (18-14-0), kuram arī labākie sportiskie gadi ir aiz muguras un divkārtējam UFC smagā svara čempionam Timam Silviam (31-8-0).

„KSW 23” cīņu pāri

Mamed Khalidov vs. Melvin Manhoef
Mariusz Pudzianowski vs. Sean McCorkle
Michal Materla vs. Kendall Grove
Aslambek Saidov vs. Ben Lagman
Karolina Kowalkiewicz vs. Marta Chojnoska
Mateusz Piskorz vs. Luiz Ricardo Simon
Mateusz Zawadzki vs. Mateusz Gamrot

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...


Konors Makgregors. Foto: AP/Scanpix
5

UFC prezidents oficiāli apstiprina Makgregora atgriešanās cīņu

Pēc UFC 300 cīņu vakara organizācijas prezidents Dana Vaits oficiāli apstiprinājis, ka UFC 303 cīņu šova laikā 29. jūnijā savu atgriešanos piedzīvos Konors Makgregors. Viņš savu pirmo cīņu kopš 2021. gada aizvadīs pret Maiklu Čendleru.
Makss Holovejs nokautē Džastinu Geidži. Foto: UFC
8

Holovejs pēdējā sekundē nokautē Geidži, Pereira saglabā savu čempiona jostu

Naktī uz svētdienu UFC 300 ietvaros risinājās aizraujošas jauktās mākslas (MMA) cīņas. Par BMF čempionu kļuva Makss Holovejs, kurš piektā raunda pēdējā sekundē nokautēja Džastinu Geidži. Savukārt pussmagā svara kategorijas čempiona jostu nosargāja Alekss Pereira, kurš jau pirmajā raundā nokautēja Džamahalu Hilu.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).