Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Ziemeļkorejai atņem pasaules čempionātu, teju 40 gadu pauze turpinās

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Ziemeļkorejai atņem pasaules čempionātu, teju 40 gadu pauze turpinās
Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns
Foto: KCNA / Reuters

Ziemeļkorejā tomēr nenotiks 2017. gada pasaules junioru čempionāts džudo. Dažādu problēmu dēļ pasākums pārcelts uz Horvātijas galvaspilsētu Zagrebu. Pasaules mēroga sacensības Ziemeļkorejā pēdējoreiz notika tālajā 1979. gadā.

Starptautiskā džudo federācija vairākas reizes tikās ar Ziemeļkorejas sporta ministrijas un džudo asociācijas pārstāvjiem, tomēr daži būtiski jautājumi palika neatrisināti, piemēram, gaisa pieejamība Phenjanā, čempionāta dalībnieku un personāla drošība, sakari ar ārpasauli, tiešraides iespējas. Tika atcelti vairāki starptautiskie lidojumi uz Phenjanu, kas radīja lielas problēmas ar loģistiku.

Gatavošanās fāzē viens no nosacījumiem ir stabila valsts starptautiskā situācija. Patlaban šī situācija ir satraucoša, iznākums ir grūti prognozējams. Vairākas nacionālās federācijas bija norūpējušās par savu bērnu došanos uz pasaules čempionātu Ziemeļkorejā un komunicēja ar starptautisko federāciju, kādas pat atteicās piedalīties.

Starptautiskā federācija šonedēļ nolēma, ka 18.-22. oktobrī plānotais junioru pasaules čempionāts no Ziemeļkorejas galvaspilsētas Phenjanas tiek pārcelts uz Horvātijas galvaspilsētu Zagrebu. Starptautiskā federācija cer, ka tuvākajā nākotnē būs iespējams rīkot arī Ziemeļkorejā, protams, ja visi nosacījumi tiks izpildīti.

Kā jau ziņots, pēdējoreiz kāds pasaules čempionāts Ziemeļkorejā notika tālajā 1979. gadā, kad ziemeļkorejieši uzņēma galda tenisistus. Pēc gandrīz 40 gadu pauzes cerēja rīkot pasaules mēroga sacensības, bet tagad tas tiek atlikts uz vēlāku laiku.

Izmantotie resursi:
ijf.org

  +4 [+] [-]

, 2017-04-27 17:14, pirms 7 gadiem
Nu škrobe,ko nu?!

     [+] [-]

, 2017-04-27 17:26, pirms 7 gadiem
Nesaprotu, kāpēc džudo talanti nedrīkst apmeklēt Ziemeļkoreju? Tā ir patvaļa un diskriminācija!

     [+] [-]

, 2017-04-27 17:57, pirms 7 gadiem
Ko dzen demagoģiju trollēn,neviens tev neliedz braukt uz zkoreju,kaut uz gadu,kaut uz dzīvi tur apmeties. Diskriminācija viņam,redz,ņirgu rauj. Bet starptautiskas sporta biedrības lēmumus pieņem valde,turklāt pamatotus. Nu putlera pionieriem tas varētu nepatikt