Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Eisaks

MMA cīkstonis Kongo pārspēj Kueirosu

MMA cīkstonis Kongo pārspēj Kueirosu
Čeiks Kongo (no labās) cīņā ar Vinisiusu Kueirosu
Foto: sherdog.com

Viens no visu laiku pazīstamākajiem franču smagā svara MMA cīkstoņiem Čeiks Kongo (24-10-2) vakarnakt cīņu šovā “Bellator 150” trīs raundu cīņā ar dalītu tiesnešu lēmumu pēc punktiem uzvarēja brazīlieti Vinisiusu Kapki De Kueirosu (8-4).

Abi šie smagsvari savulaik pieredzi uzkrājuši pasaules ietekmīgākās MMA organizācijas UFC rindās. Tiesa, Kongo zem UFC karoga aizvadīja astoņpadsmit cīņu, savukārt De Kueiros tikai vienu un to pašu zaudēja.

Protams, šajā mačā pirms pašas divkaujas uz papīra izteikts favorīts bija četrdesmit gadus vecais Čeiks Kongo, kurš arī nepievīla savus sekotājus un izcīnīja uzvaru, taču šoreiz šis panākums nokautu meistara izpildījumā bija tāds izmocīts un izcīnīta uzvara pēc punktiem.

Šajā mačā Kongo pats iedarbīgākais ierocis bija “Low kick” sitieni. Brazīlietis uzņēma daudz šādu sitienu, taču turpināja cīnīties un sastādīt pretestību savam titulētajam pretiniekam. Otrajā un trešajā raundā Kueirosam pēc oponenta nogāšanas parterā padevās labas izdevības uz priekšlaicīgu uzvaru, taču viņš palaida šīs izdevības garām.

Beigu beigās cīņa noslēdzās ar sānu tiesnešu verdiktu, kurā viņi ar nevienbalsīgu lēmumu pēc punktiem 30-27, 29-28 un 28-29 uzvaru atdeva Čeikam Kongo.

“Bellator 15” rezultāti:

Nr.UzvarētājsZaudētājsMetodeRaundsLaiks
1.Cheick KongoVinicius Queirozdecision (split)35:00
2.David RickelsBobby CooperTKO (punches)13:49
3.Kendall GroveFrancisco FranceOK (punches)20:35
4.Chuka WillisGaston Reynodecision (unanimous)35:00
5.Rebecca RuthLena Ovchynnikovadecision (unanimous)35:00
6.Kyle NoblittDavid HammonsTKO (punches)10:45
7.Henry LindsayMarcio NavarroTKO (punches)12:30

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...


, 2016-02-27 21:52, pirms 8 gadiem
nu jā bīberi un mīkstie par šādām lietām neinteresējas
Konors Makgregors. Foto: AP/Scanpix
5

UFC prezidents oficiāli apstiprina Makgregora atgriešanās cīņu

Pēc UFC 300 cīņu vakara organizācijas prezidents Dana Vaits oficiāli apstiprinājis, ka UFC 303 cīņu šova laikā 29. jūnijā savu atgriešanos piedzīvos Konors Makgregors. Viņš savu pirmo cīņu kopš 2021. gada aizvadīs pret Maiklu Čendleru.
Makss Holovejs nokautē Džastinu Geidži. Foto: UFC
8

Holovejs pēdējā sekundē nokautē Geidži, Pereira saglabā savu čempiona jostu

Naktī uz svētdienu UFC 300 ietvaros risinājās aizraujošas jauktās mākslas (MMA) cīņas. Par BMF čempionu kļuva Makss Holovejs, kurš piektā raunda pēdējā sekundē nokautēja Džastinu Geidži. Savukārt pussmagā svara kategorijas čempiona jostu nosargāja Alekss Pereira, kurš jau pirmajā raundā nokautēja Džamahalu Hilu.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).