Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Eisaks

Gatis Skuja smagā cīņā pēc punktiem uzveic Aivaru Kalniņu

Gatis Skuja smagā cīņā pēc punktiem uzveic Aivaru Kalniņu
Gatis Skuja (no labās) pēc punktiem uzveic Aivaru Kalniņu
Foto: tmfight.lv

Savu otro MMA cīņu aizvadījis viens no Latvijas labākajiem vidējā svara profesionālā boksa pārstāvjiem Gatis Skuja (2-0-0), kurš viesnīcā „Radisson Blu Hotel” notiekošajā cīņu šovā „TM GP Selection – Cage” trīs raundu cīņā pēc punktiem uzveica rīdzinieku Aivaru Kalniņu (0-1-0) un MMA cīņās pagaidām ir neuzveikts.

Trīsdesmit gadus vecais Gatis Skuja, kurš pēc trīs gadu ilgas pauzes 10. novembrī ar cīņu pret Sergeju Savrinoviču atgriezās profesionālā boksa apritē, aizvadījis savu otro MMA cīņu pret šā sporta veida debitantu, sporta kluba „Profesionālis” sportistu Aivaru Kalniņu.

Neskatoties uz prognozēm, Skujam cīņa neizvērtās diez ko viegla. Tukumniekam piederēja iniciatīva līdz brīdim, kad tas izlaida spēcīgu sitienu ar roku un atradās uz ringa dēļiem, atdodot kontroli pār cīņu savam pretiniekam. Tiesa, vēlāk Skuja pamazām atguva vadošās pozīcijas, taču cīkstēšanās bija sīva un to pamanīja arī sāna tiesneši, kuri ar dalītām domām uzvaru tomēr atdeva pieredzējušajam sportistam Gatim Skujam.

"Cīņa nebija viegla. It kā kontrolēju cīņas gaitu un arī pozīcija bija mana, bet bija smagi. Aivars bija jaunāks, smagāks un krietni garāks, tāpēc viņš bija bīstams no distances, kā arī viņš trāpīja man arī ar rokām,” cīņas iespaidos ar sportacentrs.com dalījās Gatis Skuja, kurš jau martā vēlas atkal kāpt uz MMA ringa.

Neuzvarēto cīņā uzvar Kavtaradze

Šajā pasākumā viena no saistošākajām cīņām bija divu līdz tam zaudējuma rūgtumu neizgaršojušo „TM fighting team/LEWC” sportista Amirana Kavtaradzes (2-0-0) un Ventspils kluba „VKL” cīkstoņa Artūra Lužanska (3-1-0) divkauja.

Šis mačs bija īpaši gaidīts, jo sportistiem apakšā ir laba sportiskā bāze – Kavtaradze ir titulēts karatists, bet Lužanskis ir viens no Latvijas spēcīgākajiem kikbokseriem, kurš savulaik MMA cīņās uzveicis Latvijas vadošos MMA vidējā svara atlētus Andreju Kaješovu (7-7-1) un Sergeju Gulakovu (3-6-0).

Pirmais iniciatīvu vēlējās uzņemties Artūrs Lužanskis, kurš uzķērās uz Amirana provokācijas un uzsāka uzbrukumu, taču lielākā ventspilnieka izdarīto sitienu nonāca tukumnieka blokā, kas uzreiz atbildēja ar bīstamu pretuzbrukumu, to noslēdzot ar pāreju cīņā parterā. Lai arī Kavtaradze bija nonācis apakšā, sagrābjot pretinieka roku tas pielietoja laušanas paņēmienu un izcīnīja ātru uzvaru, kura sportistam bija otrā divās aizvadītajās cīņās.
Savukārt Lužanskim, kurš MMA debitēja tālajā 2005. gadā, šis bija pirmais zaudējums karjerā.

„TM GP Selection – Cage” rezultāti

DisciplīnaUzvarētājsZaudētājsMetodeRaunds
MMAMartins SimonjansLinas Andriekus (Lietuva)Submission1
MMAVadims AmbrosovsRaimondas Dockus (Lietuva)Submission2
MMAAigars MeijaMarius Kuokstis (Lietuva)Submission1
MMAJānis ErmacānsJevgēņijs PetkunsNeizšķirts3
MMAOļegs JemeļjanovsEdgars FederovičsPTS3
MMAAmirans KavtaradzeArtūrs LužanskisSubmission1
MMAAntons BulousovsViesturs SaldavsTKO1
MMAGatis SkujaAivars KalniņšPTS3
MMAAleksejs PovulānsEdgars PriedītisPTS3
MMAJurijs VišņevskisTomas Vaicickas (Lietuva)TKO1
K-1Staņislavs MakarenkoLukas Abloževičus (Lietuva)Neizšķirts3

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...
«TM Security - TM Fighting Grand Prix» - TM...
Fight club Faraon


, 2012-11-26 23:10, pirms 11 gadiem
Reāli uzvara pienācās A. Kalniņam...
Konors Makgregors. Foto: AP/Scanpix
5

UFC prezidents oficiāli apstiprina Makgregora atgriešanās cīņu

Pēc UFC 300 cīņu vakara organizācijas prezidents Dana Vaits oficiāli apstiprinājis, ka UFC 303 cīņu šova laikā 29. jūnijā savu atgriešanos piedzīvos Konors Makgregors. Viņš savu pirmo cīņu kopš 2021. gada aizvadīs pret Maiklu Čendleru.
Makss Holovejs nokautē Džastinu Geidži. Foto: UFC
8

Holovejs pēdējā sekundē nokautē Geidži, Pereira saglabā savu čempiona jostu

Naktī uz svētdienu UFC 300 ietvaros risinājās aizraujošas jauktās mākslas (MMA) cīņas. Par BMF čempionu kļuva Makss Holovejs, kurš piektā raunda pēdējā sekundē nokautēja Džastinu Geidži. Savukārt pussmagā svara kategorijas čempiona jostu nosargāja Alekss Pereira, kurš jau pirmajā raundā nokautēja Džamahalu Hilu.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).