Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Zeļonijs pasaules čempionātā visvairāk cer uz Borodavko

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Zeļonijs pasaules čempionātā visvairāk cer uz Borodavko
Aleksandrs Jackēvičs un Vsevolods Zeļonijs
Foto: Ritvars Raits, sportacentrs.com

2000. gada olimpisko spēļu bronzas medaļnieks un Latvijas Džudo federācijas ģenerālsekretārs Vsevolods Zeļonijs (41) sarunā ar laikrakstu "Vesti Segodnya" atzīst, ka šajā nedēļā notiekošajā pasaules čempionātā no mūsējiem labākās izredzes ir Jevgeņijam Borodavko. Planētas meistarsacīkstēs ir iespēja izcīnīt daudz punktu olimpiskajā kvalifikācijā.

Kā zināms, pasaules džudo čempionātā Latviju pārstāvēs trīs sportisti: Jevgeņijs Borodavko (31. numurs pasaules rangā), Konstantīns Ovčiņņikovs (#69) un Artūrs Ņikiforenko (#108).

"Pasaules čempionāts ir ļoti svarīgs turnīrs, kur nozīmīga katra cīņa. Tur varēs nopelnīt daudz ieskaites punktu olimpiskajā kvalifikācijā, tāpēc katrai niansei ir liela nozīme," norāda Vsevolods Zeļonijs. "Kuram no mūsu trio ir lielākās iespējas? Protams, ka Žeņam. Tomēr arī Konstatīns Ovčiņņikovs noskaņots parādīt labu rezultātu. Abi sportisti pēdējā laikā pastiprināti gatavojās šīm sacensībām. Līdz ar to mēs ar viņiem saistām noteiktas cerības. Kas attiecas uz mūsu trešo dalībnieku, tad Artūrs Ņikiforenko drīzāk brauc pēc pieredzes. Viņam šis čempionāts būs nopietns eksāmens un brieduma pārbaude."

Zeļonijs atzīst, ka pats nedodas uz Čeļabinsku, jo ir citas darīšanas, turklāt brauciens nav no lētajiem. Kopumā pieteikti sportisti no 110 valstīm, turnīrs notiks "Traktor" arēnā, kas tiek uzskatīta par vienu no modernākajām sporta celtnēm Krievijā. Pasaules čempionāts risināsies 25.-31. augustā, bet pirmais mūsējais startēs 28. datumā.

Kā zināms, atlase uz Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm sākās 2014. gada 30. maijā, līdz ar to kopš tā laika turnīriem ir sevišķa nozīme. 2013. gada pasaules čempionāts notika Riodežaneiro, un mūsu sportistiem tur nesekmējās.

Izmantotie resursi:
Laikraksts "Vesti Segodnya"