Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Eisaks

Skujiņš Salaspilī aizstāvēs savu Latvijas čempiona titulu MMA

Skujiņš Salaspilī aizstāvēs savu Latvijas čempiona titulu MMA
Roberts Skujiņš
Foto: Uģis Grantiņš

Šo sestdien Salaspils sporta hallē Latvijas čempions MMA vieglajā svarā (- 70 kg) Roberts Skujiņš (6-8-1) aizvadīs sava titula pirmo aizstāvības cīņu un tiksies ar bijušo Latvijas pusvidējā (- 77 kg) svara čempionu Didzi Verbicki (2-3).

Divdesmit deviņus gadus vecais jelgavnieks Roberts Skujiņš par Latvijas vieglā svara čempionu tika kronēts 2015. gada novembrī Tukumā, smagā trīs raundu cīņā pēc punktiem uzvarot citu bijušo šī titulu turētāju Mihailu Zabajevu (7-6).

Pēc tam viņš noslēdza līgumu ar vācu MMA organizāciju “Superior FC” un mēģināja izkarot sev ceļu jau uz nopietnāku titulu. Diemžēl Roberta plānus pabojāja ārvalstīs vairāki piedzīvotie zaudējumi.

Vēl joprojām Skujiņš tiek uzskatīts par valsts vienu no labākajiem vieglā svara MMA cīkstoņiem, kaut vai tādēļ, ka viņa statistikā ierakstīti panākumi pār jau pieminēto Zabajevu, Galoru Bofano (4-2), Jaroslavu Poborski (27-42-1) un neizšķirts cīņā ar Semiju Ben Amoru (6-0-1).

Sestdien jelgavnieks aizvadīs sava Latvijas čempiona titula pirmo aizstāvības maču, kurā krustos dūres ar valmierieti Didzi Verbicki.

Divdesmit astoņus gadus vecais Verbickis ir ciets rieksts. Agrāk viņš startēja vienu svara kategoriju augstāk, bet tagad valmierietis cīnās vieglajā svarā. Savulaik viņš, pat uzvarot Alekseju Povulanu (5-6) tika kronēts arī par Latvijas čempionu pusvidējā svarā. Pēdējā cīņā, kuru viņš aizvadīja Polijā, Didzis uzvarēja Lukašu Sobiepanu (1-4).

Izmantotie resursi:
Tapology | The MMA Network


Konors Makgregors. Foto: AP/Scanpix
5

UFC prezidents oficiāli apstiprina Makgregora atgriešanās cīņu

Pēc UFC 300 cīņu vakara organizācijas prezidents Dana Vaits oficiāli apstiprinājis, ka UFC 303 cīņu šova laikā 29. jūnijā savu atgriešanos piedzīvos Konors Makgregors. Viņš savu pirmo cīņu kopš 2021. gada aizvadīs pret Maiklu Čendleru.
Makss Holovejs nokautē Džastinu Geidži. Foto: UFC
8

Holovejs pēdējā sekundē nokautē Geidži, Pereira saglabā savu čempiona jostu

Naktī uz svētdienu UFC 300 ietvaros risinājās aizraujošas jauktās mākslas (MMA) cīņas. Par BMF čempionu kļuva Makss Holovejs, kurš piektā raunda pēdējā sekundē nokautēja Džastinu Geidži. Savukārt pussmagā svara kategorijas čempiona jostu nosargāja Alekss Pereira, kurš jau pirmajā raundā nokautēja Džamahalu Hilu.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).