Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Eisaks

Svēršanās procedūra: Džonsam un Teikseiram vienāds svars

Svēršanās procedūra: Džonsam un Teikseiram vienāds svars
Džons Džonss (no kreisās) un Glovers Teikseira svēršanās procedūras laikā
Foto: ufc.com

Baltimorā (ASV) notika oficiālā sportistu svēršanās procedūra pirms cīņu šova „UFC 172” , kura ietvaros UFC pussmagā svara čempions Džons Džonss (19-1-0) aizvadīs sava titula aizstāvības cīņu ar brazīliešu sportistu Gloveru Teikseiru (22-2-0).

Tradicionālajā cīkstoņu svēršanās procedūrā gan UFC čempionam Džonam Džonsam, kuram šī būs septītā titula aizstāvības cīņa, gan titula pretendentam Gloveram Teikseiram svari uzrādīja pussmagā svara divīzijas maksimāli pieļaujamo svaru – 93 kg.

Divdesmit sešus gadus vecais Džonss par UFC pussmagā svara čempionu tika kronēts 2011. gada augustā, no troņa gāžot Maurisio Rua (22-9-0). Tad sekoja veiksmīgas titula aizstāvības cīņas pret Kvintonu Džeksonu (34-11-0), Lioto Mačidu (21-4-0), Rašadu Evansu (21-3-1), Vitoru Belfortu (24-10-0), Čelu Sonenu (28-14-1) un Aleksandru Gustafsonu (16-2-0).

Jāatzīmē, ka vistuvāk Džonsa gāšanai no troņa bija tieši zviedru atlēts Gustafsons, kurš nopietni apdraudēja čempiona pozīcijas, līdzīgā cīņā piekāpjoties tikai pēc punktiem.

Priekš Teikseiras šis ir pirmais mēģinājums savā īpašumā iegūt kādu no pasaules prestižāko organizāciju čempionu jostām, un, iespējam, arī pēdējais par cik cīkstonim jau ir trīsdesmit pieci gadi, kas sportistu pasaulē ir tuvu pensijas vecumam.

Neskatoties uz savu vecumu, Glovers, kurš ir neuzvarēts kopš 2006. gada, ir izsalcis pēc skaļām uzvarām. Viņam ir visas vajadzīgās iemaņas un motivācija, lai pārsteigtu cīņu sporta pasauli un izcīnītu uzvaru pār Džonu Džonsu, taču liekas, ka maz kurš tam tic.

Izmantotie resursi:
UFC News and MMA News, UFC Rumors, Rankings,...

Tavuprāt Džons Džonss nosargās UFC čempiona titulu?

  • 5

  • 0



Konors Makgregors. Foto: AP/Scanpix
5

UFC prezidents oficiāli apstiprina Makgregora atgriešanās cīņu

Pēc UFC 300 cīņu vakara organizācijas prezidents Dana Vaits oficiāli apstiprinājis, ka UFC 303 cīņu šova laikā 29. jūnijā savu atgriešanos piedzīvos Konors Makgregors. Viņš savu pirmo cīņu kopš 2021. gada aizvadīs pret Maiklu Čendleru.
Makss Holovejs nokautē Džastinu Geidži. Foto: UFC
8

Holovejs pēdējā sekundē nokautē Geidži, Pereira saglabā savu čempiona jostu

Naktī uz svētdienu UFC 300 ietvaros risinājās aizraujošas jauktās mākslas (MMA) cīņas. Par BMF čempionu kļuva Makss Holovejs, kurš piektā raunda pēdējā sekundē nokautēja Džastinu Geidži. Savukārt pussmagā svara kategorijas čempiona jostu nosargāja Alekss Pereira, kurš jau pirmajā raundā nokautēja Džamahalu Hilu.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).