Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Gluhovs piekāpjas Grabovskim, Tibura nosargā M-1 titulu

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Gluhovs piekāpjas Grabovskim, Tibura nosargā M-1 titulu
Konstantīns Gluhovs (no labās) cīņas epizodē ar Damianu Grabovski
Foto: mixfight.ru

Latvijas labākais smagsvars Konstantīns „Lāčplēsis” Gluhovs (26-15-0), kurš Ķīnā aizvadīja MMA cīņu ar titulēto poli Damianu Grabovski (20-2-0), piedzīvoja zaudējumu trešā raunda izskaņā, savukārt M-1 smagā svara čempions Marcins Tibura (12-0-0) ātri uzveica Denisu Smoldarevu (9-1-0) un nosargāja savu čempiona jostu.

Trīsdesmit četrus gadus vecais Gluhovs izvēlējās uzsākt cīņu ar ofensīvu, taču uzreiz „uzķērās” uz Grabovska pretsitienu, taču sitiens nebija tik spēcīgs un Latvijas sportists noturējās kājās un turpināja cīņu.

Damians saķēra Konstantīnu un strādāja klinčā, neļaujot latvietim strādāt distancē, kas ir mūsu cīkstoņa stiprā puse. Vēlāk mačs nonāca parterā, kur dominēt turpināja poļu smagsvars. Viņš pirmajā raundā mēģināja pielietot žņaugšanas paņēmienu, taču tas bija neveiksmīgs un Gluhovs atkal tika atpakaļ uz kājām.

Otrajā raundā graplinga meistars Damians Grabovskis ilgi laiku netērēja un uzreiz pārgāja cīņā parterā, ieņemot dominējošo pozīciju. Polis mēģināja gan iesist, gan vairākas reizes pielietot kādu no sāpju paņēmieniem, taču parterā labi aizsargājās uz muguras guļošais Gluhovs.

Trešajā piecminūtē Konstantīns sagaidīja kārtējo Grabovska mēģinājumu ieiet viņam kājās un noķēra to ar rokas sitienu. Cīņa nonāca parterā, kur pārmaiņus vadošajā pozīcijā bija Gluhovs. Diemžēl ilgi šo pozīciju Latvijas sportistam neizdevās noturēt un viņš atkal atradās uz ringa dēļiem ar muguru. Lāčplēsis bija patērējis daudz spēja, nespējot vairs aizsargāties, ko izmantoja Grabovskis, pielietojot žņaugšanas paņēmienu un izcīnīja divdesmito uzvaru karjerā.

Pieļaujams, ka pateicoties uzvarai pār Konstantīnu Gluhovu bijušais M-1 smagā svara čempions Damians Grabovskis atkal iegūs tiesības spēkoties par čempiona jostu, ko zaudēja šā gada augustā.

Tibura turpina valdīt smagā svara divīzijā

Pirmo veiksmīgo titula aizstāvības cīņu aizvadījis šā gada aprīlī par M-1 smagā svara čempionu kronētais polis Marcins Tibura, kurš šo titulu atņēma savam tautietim, jau pieminētajam Damianam Grabovskim.

Šoreiz viņš tikās ar līdz tam neuzvarēto igauņu smagsvaru Denisu Smoldarevu. Arī igaunis nebija pietiekami spēcīgs, lai Tiburas karjerā sarūpētu pirmo sakāvi, tajā pašā laikā pats statistikā ierakstīja pirmo zaudējumu.

Cīņa tika apstādināta pirmā raunda beigu etapā un uzvaru ar žņaugšanas paņēmienu izcīnīja Marcins Tibura, kuram šī bija jau divpadsmitā uzvara divpadsmit aizvadītajās cīņās.

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...

     [+] [-]

, 2014-11-28 11:26, pirms 9 gadiem
Kostja neatkapjies !