Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Vaidmans nodemonstrē raksturu un uzveic talantīgo Gastelumu

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Vaidmans nodemonstrē raksturu un uzveic talantīgo Gastelumu
Kriss Vaidmans
Foto: sherdog.com

Vakarnakt cīņu šova “UFC on FOX 25” vakara galvenajā mačā diezgan lielu pārsteigumu sarūpēja jau “norakstītais” bijušais UFC vidējā svara (-84 kg) čempions Kriss Vaidmans (14-3), kurš trešajā raundā, pielietojot žņaugšanas paņēmienu uzvarēja Kelvinu Gastelumu (13-3).

Uz šo maču kā izteikts favorīts bija izlikts divdesmit piecus gadus vecais Gastelums, kurš pēdējos trīs mačos atzīmējies ar uzvarām pār MMA sporta spīdekļiem Vitoru Belfortu (Vēlāk šīs cīņas rezultātu atcēla, jo Gastelums tika pieķerts marihuānas lietošanā), Timu Kenediju un Džoniju Hendriksu.

Bet bijušajam čempionam Vaidmanam, kurš pirms mēneša nosvinēja trīsdesmit trešo dzimšanas dienu, reti kurš prognozēja uzvaru. Pie tam, cīņa ar Kelvinu Gastelumu priekš Krisa bija pēdējais salmiņš, lai noturētos UFC rindās, jo pēdējos trīs mačos viņš piedzīvojis tikai zaudējumus.

Gastelums jau no paša cīņas sākuma strādāja kā favorīts, vienā no epizodēm pat nosūtot Vaidmanu, taču bijušais čempions spēja atjaunoties un novilkt raundu līdz beigām. Otrajā raundā Kelvins turpināja iesākto – spēlēja pirmo vijoli, taču trešajā situācija pamainījās Vaidmanam par labu. Krisam pēc vairākiem mēģinājumiem izdevās pretinieku dabūt parterā, kur pēc veiksmīgas epizodes viņš noķēra Gastelumu uz kļūdu, un pielietojot žņaugšanas paņēmienu, izcīnīja skaistu uzvaru.

Pēc šīs spilgtās un vienlaicīgi negaidītās uzvaras, Kriss Vaidmans uz cīņu izsauca pašreizējo UFC vidējā svara čempionu Maiklu Bispingu (30-7). Taču liekas, ka Krisam kāds laiciņš līdz titula cīņai būs jāpagaida, jo rindās uz Bispingam piederošo čempiona jostu stāv pagaidu UFC čempions Roberts Vitakers (19-4) un bijušais UFC pusvidējās svara (-77 kg) čempions Džordžs Santpjērs (25-2).