Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Gluhovs Krievijā piedzīvo zaudējumu cīņā ar brazīlieti Silvu

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Gluhovs Krievijā piedzīvo zaudējumu cīņā ar brazīlieti Silvu
Konstantīns Gluhovs
Foto: en.pspfighters.com

Latvijas labākais smagā svara MMA cīkstonis Konstantīns “Lāčplēsis” Gluhovs (31-17) vakarnakt Krievijā trīs raundu cīņā pēc punktiem atzina brazīliešu smagsvara Klebera Silvas (14-7) pārākumu, un tādejādi organizācijas “M-1” rindās pēc divu gadu pauzes atgriezās ar zaudējumu.

Pēdējo reizi Gluhovs zem “M-1” karoga cīnījās 2015.gada aprīlī, pēc punktiem piekāpjoties horvāta Ante Delijas (14-3) priekšā. Pēc šī zaudējuma Latvijas cīkstonis pameta Krievijas lielāko organizāciju un cīnījās dažādu reģionālo organizāciju paspārnē.

Pirms atgriešanās “M-1”rindās, Konstantīns bija uzkrājis trīs maču uzvaru sēriju Toniju Lopesu (52-25), Sandro Da Silvu (15-12) un Istvanu Ružinski (3-6). Krievijas organizācija savai bijušajai zvaigznei bija sarūpējusi nopietnu pretinieku – brazīliešu sportistu Kleberu Raimundo Silvu, kurš aizvadījis vienu cīņu arī pasaules otrās lielākās MMA organizācijas “Bellator” rindās.

Cīņu Konstantīns iesāka ļoti veiksmīgi. Pirmajā saķeršanās epizodē Latvijas pārstāvis pārveda cīņu parterā, kur pilnībā kontrolēja divkaujas gaitu. Taču pirmā raunda izskaņā Gluhovam apnika mīcīt brazīlieti pa parteru un viņš izlēma celties kājās. Iespējams, tā bija viņa kļūda. Kostja izlaida pāris bīstamus sitienus un atkal abi sportisti nonāca parterā, bet tikai šoreiz Klebers atradās vadošajā pozīcijā.

Otrais raunds līdzīgi kā pirmais iesākās Gluhova zīmē, taču mūsu sportists parterā atkal kļūdījās, vadošo pozīciju atdodot pretiniekam. Konstantīns izlaida vairākus spēcīgus sitienus, taču spēja noturēties līdz raunda izskaņai.

Trešais, izšķirošais raunds līdzīgi kā pirmās divas piecminūtes, iesākās ar Konstantīna Gluhova kontroli, taču arī šoreiz Latvijas pārstāvis nespēja nospēlēt pirmo vijoli līdz galam. Rezultātā cīkstoņi ringā aizvadīja visus atvēlētos raundus un neskatoties uz to, ka mačs bija ļoti līdzvērtīgs, sānu tiesneši ar vienbalsīgu lēmumu uzvaru atdeva Kleberam Silvam.

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...