Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Eisaks

Mitrions pirmajā raundā nokautē leģendāro Jemeļjaņenko

Mitrions pirmajā raundā nokautē leģendāro Jemeļjaņenko
Mets Mitrions (no labās) cīņā ar Fjodoru Jemeļjaņenko
Foto: mmajunkie.com

Vakarnakt cīņu šova “Bellator NYC” ietvaros notika ilgi gaidītā divkauja starp MMA sporta leģendu krievu Fjodoru Jemeļjaņenko (36-5) un bijušo UFC zvaigzni amerikāni Metu Mitrionu (12-5), kurā par spīti krievu cīkstoņa fanu cerībām, uzvaru pirmajā raundā ar tehnisko nokautu izcīnīja Mitrions.

Cīņai starp Jemeļjaņenko un Mitrionu bija paredzēta jau februārī, taču amerikāņu smagsvara veselības problēmu dēļ (viņa nierēs tika atklāti akmeņi) divkauju dažas stundas pirms pašas cīņas atcēla.

Taču vakarnakt fanu ilgi gaidītais duelis notika, taču tas noslēdzās, iespējams, ne ar tādu rezultātu, kādu prognozēja vai uz kādu cerēja Fjodora talanta cienītāji.

Jau pirmajā abpusējā sitienu apmaiņas brīdī abi sportisti vienlaicīgi nonāca nokdaunā, taču ātrāk atjaunojās Mets un uzreiz metās uzbrukumā, nobombordējot zemē guļošo pretinieku ar sitieniem. Tiesnesis cīņu apstādināja pirmā raunda otrās minūtes sākumā.

Priekš Fjodora Jemeļjaņenko šis bija pirmais zaudējums pēdējās sešās aizvadītajās cīņās, savukārt Mets Mitrions pēc aiziešanas no UFC, uzkrājis trīs maču uzvaru sēriju.

Beiders debijas mačā kļūst par čempionu

Vakarnakt titula mačā savā starpā tikās “Bellator” pussmagā svara čempions Fils Deiviss (17-4) ar Raienu Beideru (23-5), kuri cīņu būrī bija tikušies jau pirms diviem gadiem, vēl esot līgumattiecībās ar UFC.

Abi sportisti visu piecu raundu laikā bija diezgan piesardzīgi, bet katram atlētam radās labi momenti, taču ne tādi, lai noslēgtu divkauju ar priekšlaicīgu uzvaru. Cīņa noslēdzās sportistiem cīņu laukumā aizvadot visus piecus atvēlētos raundus, pēc, kuriem sānu tiesneši ar dalītu lēmumu pēc punktiem (49-46, 47-48, 49-46) uzvaru izcīnīja Beiders, debijas mačā “Bellator” rindās, kļūstot par šīs organizācijas čempionu.

“Bellator NYC” rezultāti:

Nr.UzvarētājsZaudētājsMetodeRaundsLaiks
1.Matt MitrioneFedor EmelianenkoTKO (punches)11:14
2.Brent PrimusMichael ChandlerTKO (injury)12:22
3.Zach FreemanAaron Picosubmission (D’Arce choke)10:24
4.Douglas LimaLorenz Larkindecision (unanimous)35:00
5.Ryan BaderPhil Davisdecision (Split)55:00
6.James GallagherChinzo Machidasubmission (rear-naked choke)12:22
7.Heather HardyAlice YaugerTKO (punches)34:47
8.Ryan CoutureHaim Gozalidecision (unanimous)35:00
9.Chael SonnenWanderlei Silvadecision (unanimous)35:00

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...


, 2017-06-25 17:20, pirms 7 gadiem
Psc Fjodoram,vārdu tik apkaunoja. Jau brazīlim ierija bet tiesnesis pavilka
, 2017-06-25 21:27, pirms 7 gadiem
Njaa... Starastj ņe radastj... Man šķita viņš ir gudrāks, kad pirmo reizi aizgāja... Ja cilvēks nemācās no kļūdām un domā, ka ir savādāks supermens , tas jau liecina par viņa stulbumu.
, 2017-06-26 19:13, pirms 7 gadiem
Prieks Mitrione parādīja krievam vietu
, 2017-06-27 06:38, pirms 7 gadiem
Wanderlei Silva arii kkur klusumaa peec punktiem zaudeejis Sonnenam
Konors Makgregors. Foto: AP/Scanpix
5

UFC prezidents oficiāli apstiprina Makgregora atgriešanās cīņu

Pēc UFC 300 cīņu vakara organizācijas prezidents Dana Vaits oficiāli apstiprinājis, ka UFC 303 cīņu šova laikā 29. jūnijā savu atgriešanos piedzīvos Konors Makgregors. Viņš savu pirmo cīņu kopš 2021. gada aizvadīs pret Maiklu Čendleru.
Makss Holovejs nokautē Džastinu Geidži. Foto: UFC
8

Holovejs pēdējā sekundē nokautē Geidži, Pereira saglabā savu čempiona jostu

Naktī uz svētdienu UFC 300 ietvaros risinājās aizraujošas jauktās mākslas (MMA) cīņas. Par BMF čempionu kļuva Makss Holovejs, kurš piektā raunda pēdējā sekundē nokautēja Džastinu Geidži. Savukārt pussmagā svara kategorijas čempiona jostu nosargāja Alekss Pereira, kurš jau pirmajā raundā nokautēja Džamahalu Hilu.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).