Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Latvijas komanda no Baltijas čempionāta BJJ atgriežas ar medaļām

Latvijas komanda no Baltijas čempionāta BJJ atgriežas ar medaļām
Foto: mixfight.lv

23. maijā Lietuvas pilsētā Kauņā notika atklātais Baltijas čempionāts brazīļu džiu – džitsu (BJJ) kimono kategorijā, kurā Latviju pārstāvēja astoņi sportisti, no kuriem pieci uz mājām pārveda medaļas, divas no tām zelti.

Šajā sacensībās savu dalību bija pieteikuši atlēti no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Baltkrievijas, Ukrainas, Itālijas un Brazīlijas. Mūsu valsti šajos mačos pārstāvēja Ivars Briedis, Matīss Skuja, Jānis Eisaks, Rūdolfs Gobnieks, Aleksandrs Bļins, Aleksejs Smolovs un Arnolds Podgaiskis.

Zelta godalgas no latviešiem izcīnīja tikai divi sportisti. Svara kategorijā līdz 76,4 kg triumfēja Aleksejs Smolovs, bet Arnolds Podgaiskis un Ivars Briedis, kuri arī startēja šajā pašā svarā, palika bez medaļām. Otru zeltu atnesa kluba „Jujutsu.lv” atlēts Rūdolfs Gobnieks, kurš bija labākais svara kategorijā līdz 94,3 kg.

Mūsu komandas kontā arī divi sudrabi, ko izcīnīja kluba „LEWC-Giudici team” smagsvars, šā gada Latvijas BJJ čempions Aleksandrs Bļins, kurš finālā piekāpās titulētajam baltkrievam Ruslanam Petkevicam, kā arī tukumnieks Jānis Eisaks, kurš palika otrais svara kategorijā līdz 88,2 kg.

Uz goda pjedestāla trešā pakāpiena svara kategorijā līdz 82,3 kg kāpa Matīss Skuja, kurš traumas dēļ bija spiests samierināties ar bronzas medaļu.

„Piecas medaļas tas nav slikti. Puiši guva lielu pieredzi laba līmeņa sacensībās, kas turpmāk dos motivāciju trenēties arvien cītīgāk. Lepojos ar savu komandu,” atzinīgus vārdus par latviešu startiem portālam Sportacentrs.com izteica „LEWC-Giudici team” treneris un titulētais sportists Vladislavs Čerņavskis.

Izmantotie resursi:
Latvian Extreme Wrestlers Club