Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Egle – jaunais Baltijas MMA čempions, Briedis uzvar 1. raundā

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Egle – jaunais Baltijas MMA čempions, Briedis uzvar 1. raundā
Valdas Pocēvičus, Gunārs Rusiņš un Mārtiņš Egle
Foto: Uģis Grantiņš

Vakar jau pirmajā raundā ar laušanas paņēmienu pārsteidzoši ātru uzvaru pār lietuvieti Valdu Pocēviču (33-28-4) izcīnīja Mārtiņš Egle (8-7-1), savā īpašumā no leiša pārņemot organizācijas WFCA Baltijas MMA čempiona statusu pussmagajā svarā (- 96 kg).

Mārtiņš Eglem cīņa ar tā brīža Baltijas čempiona jostas turētāju Valdu Pocēviču bija atgriešanās ringā pēc divu gadu ilgas pauzes. Prakses trūkumu varēja manīt arī viņa kustībās – Egle izskatījās stīvs un pa ringu kustējās ļoti piesardzīgi. Pocēvičus nedaudz paraustīja latvieti un izdarīja dažus sitienus, taču Egle, iespējams, uztraukuma rezultātā nespēja neko atbildēt uz lietuvieša provokāciju. Valdas ilgi nevarēja izturēt dīkstāvi un metās Mārtiņam kājās, taču tās bija lamatas.

Kritiena brīdī Eglem izdevās saķert Pocēviču aiz rokas, neļaujot iespēju kustēties. Lietuviešu sportists mēģināja izķepuroties no dzelžainā satvēriena, taču latviešu spēka mitriķis turpināja griezt pretinieka roku atspiežoties ar celi pret viņa ķermeni, līdz pirmā raunda vidū Pocēvičus padevās.

Pēc uzvarētāja paziņošanas Valdas Pocēvičus devās uz slimnīcu, kur sportistam pēc izmeklēšanas konstatēja divu ribu lūzumu.

„Negaidīju, ka cīņa beigsies tik ātri. Gatavojos ringā pavadīt daudz ilgāku laiku, taču esmu apmierināts ar paveikto,” sajūsmu par uzvaru nespēja noslēpt jaunais Baltijas čempions Mārtiņš Egle.

„Šī uzvara nav tikai mans nopelns, tas ir visas manas komandas ieguldītais darbs. Paldies treneriem, sparinga partneriem un visiem tiem, kas morāli palīdzēja sagatavoties. Paldies arī maniem faniem, kuri man ticēja,” pēc uzvaras portālam sportacentrs.com savās emocijās dalījās Egle.

Atgādinām, ka Valdas Pocēvičus Baltijas čempiona tronī sēdēja kopš 2009. gada marta, kad smagā cīņā pēc punktiem pārspējot bijušo Eiropas čempionu IRO versijā, kuldīdznieku Andreju Zozuļu (11-11-0) un pirmo reizi kļuva par čempionu. Savas pozīcijas Baltijas čempiona tronī lietuvietis nostiprināja tā paša gada decembrī, kad titulu nosargāja pret igauņu cīņu sporta meistaru Andreju Monzolo (3-1-0), sakaujot viņu pirmā raunda pirmajā minūtē. Taču Mārtiņš Egle vakar Valdu pēc trīs gadu ilgas sēdēšanas tronī beidzot nostūma nost un uzsāka jaunu valdīšanu.

Briedis atgriežas ar pārliecinošu uzvaru

Tikmēr vienā no interesantākajām boksa cīņām perspektīvais Mairis Briedis (9-1, 7KO) aizvadīja pirmo cīņu kopš līdz šim vienīgā zaudējuma karjerā pret horvātu Ivicu Bacurinu pērn decembrī. Savam oponentam - lietuviešu debitantam Ruslanam Siņavskim Briedis neatstāja itin nekādas cerības. Lai gan plānotais cīņas garums bija seši raundi pa trim minūtēm, Briedim pilnībā pietika ar vienu raundu, lai nokautētu pretinieku.

Tādejādi Briedis tika pie devītās uzvaras savas profesionāļa karjeras desmitajā cīņā. Pēc Sportacentrs.com rīcībā esošās informācijas, nākamo cīņu Mairis varētu aizvadīt maija beigās.

Lotahs jaunais Baltijas BBU boksa čempions

Pie sava pirmā titula ticis Latvijas supervidējā svara reitingu līderis, kluba „Tukuma Brāļi” bokseris Pāvels Lotahs, kurš debijā pussmagajā svarā pieveica lietuvieti Dainiusu Almokas un savā īpašumā ieguva vakanto Baltijas čempiona jostu boksā BBU versijā pussmagajā svarā (- 79, 4).

Cīņa bija ļoti ātra, viss beidzās jau pirmā raunda sākumā. Pirmais kontaktu meklēt sāka Almokas, izdarīja pāris sitienu, bet tad atbildēja Lotahs un leitis bija uz ringa dēļiem. Almokas spēja savākties un piecelties. Taču tad atkal sekoja vēl trīs sitienu sērija Pāvela izpildījumā un Dainiusu atkal atradās uz zemes. Šoreiz lietuviešu bokseris vairs necēlās.

Jāpiemin, ka šī josta kādreiz piederēja Andrejam Barabanovam, kurš to izcīnīja 2010. gada novembrī pēc punktiem uzveicot Lotaha novadnieku Mārtiņu Kukuli. Tā kā Barabanovs gada laikā neaizstāvēja sev piederošo titulu, tas palika vakants.

„TM Fighting Grand Prix” rezultāti

DisciplīnaUzvarētājsZaudētājsMetodeRaunds
BokssJānis ČernauskisAleksandrs RadjuksTKO1
BokssMairis BriedisRuslans Siņavskis (Lietuva)KO1
BokssPāvels LotahsDainius Almokas (Lietuva)KO1
MMAEdgars SkrīversKalle Arvelins (Somija)PTS3
MMAArtūrs ČerņavskisDžimijs Immonens (Somija)Submission3
MMAAndrejs Monzolo (Igaunija)Romāns SkibaPTS3
MMAIgors KostinsDžermains van Rojs (Nīderlande)TKO2
MMAValts VišņevskisTautvidas Lileiķis (Lietuva)TKO2
MMAŅikita PetrovsJānis GintersTKO1
MMAKalvis GebauersTomas Vaicickas (Lietuva)TKO1
MMAMārtiņš EgleValdas Pocēvičus (Lietuva)Submission1

Izmantotie resursi:
tukumabrali.lv
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...

  -2 [+] [-]

, 2012-03-25 11:46, pirms 12 gadiem
APSVEICU MAARCEL!!!! man taada skrobe,ka nebija iespeejams buut klatienee!!! NEVILTOTS PRIEKS!!!

  -1 [+] [-]

, 2012-03-25 11:50, pirms 12 gadiem
Marchiks malacis! Nr. 1

  -1 [+] [-]

, 2012-03-25 12:55, pirms 12 gadiem
Drīz teiks savu vārdu tāds vīrs kā Igors Kostins!

  +4 [+] [-]

, 2012-03-25 13:03, pirms 12 gadiem
Edgars Skrivers ir neapturams!

  -2 [+] [-]

, 2012-03-25 14:53, pirms 12 gadiem
Kurā raundā Kostins to holandieti nolika pie vietas? Vai izslēdza? A to rakstā ņe figa nav uzrakstīts.

  +3 [+] [-]

, 2012-03-25 15:08, pirms 12 gadiem
blavs gan tas pasakums.bet prieks par egli skriveri un lotahu. vislielaka pasakuma zvaigzne bija vaditajs kurs laikam bija ta apsities ka vispar nesaprata kur atrodas

     [+] [-]

, 2012-03-25 15:16, pirms 12 gadiem
Braaleens rakstīja: blavs gan tas pasakums.bet prieks par egli skriveri un lotahu. vislielaka pasakuma zvaigzne bija vaditajs kurs laikam bija ta apsities ka vispar nesaprata kur atrodas
Tas točna... 100% bija novilcis džointu!

  +6 [+] [-]

, 2012-03-25 15:33, pirms 12 gadiem
Vispār par pasākuma vadītāju tas galīgi nebija smieklīgi. Nē nu bija jau, bet tomēr. Krievs paņemts, lai vadītu pasākumu latviešu valodā, kurā knapi boksterē. Kļūmīga, muļķīga izvēle. Turklāt dažkārt likās, ka viņš nerunā arī krieviski. Un tad vēl sportistu vārdu un uzvārdu jaukšana. Vispār nezinu, kur tādu pamuļķi bija atraduši.

  +3 [+] [-]

, 2012-03-25 17:17, pirms 12 gadiem
Tas vadītājs bija izcils. Kad briedis sāks cīnīties ar normāliem pretiniekiem, nevis debitantiem vai tā kā biggers betters finālā pirmajā cīņā ar kaut kādiem rešņiem?

  +6 [+] [-]

, 2012-03-25 17:37, pirms 12 gadiem
Vadītājs baigā bumba bija

Viss bija labi bet man loti lielas aizdomas, kad pirms Egles un Pocevica cinas jau bija izlemts, kurs uzvarēs

  -4 [+] [-]

, 2012-03-25 17:59, pirms 12 gadiem
Viss bija labi bet man loti lielas aizdomas, kad pirms Egles un Pocevica cinas jau bija izlemts, kurs uzvarēs
[/quote]

Kā tad-izlēma ka salauzīs 2 ribas

  +3 [+] [-]

, 2012-03-25 21:13, pirms 12 gadiem
ja un tu biji klaat slimniicaa? - vientiesis
katram kursh kaut mazliet paarzin baltijas ciinjasporta virtuvi ir skaidrs ka egle pocevichu nevar vineet, bet tas lai ir uz vinja pasha sirdsapzinjas, katraa zinjaa gaiduu titula aizstaaveeshanu
Slēpts komentārs: Guntis8

  +6 [+] [-]

, 2012-03-25 21:42, pirms 12 gadiem
Kur ir Egles emocijas pec titula iegushanas?

  +4 [+] [-]

, 2012-03-25 22:24, pirms 12 gadiem
Guntis8 rakstīja: Un kas Tu tāds būtu par virtuves pārzinātāju te atradies?Ja pietiekoši to virtuvi pārzinātu kā pats te lielies,tad gan būtu jāzin cik neprognozējams ir šis sporta veids.Egle bija lieliskā formā-jābūt stulbam,lai to neredzētu...Turpretī Pocevičš ne pavisam...lai noturētos panākumu virsotnē ir jāiegulda darbs-nevis vecie lauri ir kāds rādītājs-uz tiem ilgi nenosēdēsi..tikpat skaidrs ka Gluhovu nevar vinnet pirmajā minūtē Van Rojs no Holandes iepriekšējā WFCA šovā?
Nekāds pārzinātājs bet visīstākais muļķis esi!
Kādā formā, viņš nedēļā uz pāris treniņiem iet!
Slēpts komentārs: Gunarelli

  +5 [+] [-]

, 2012-03-25 22:46, pirms 12 gadiem
zviedrss rakstīja: Pozitīvi, ka šādi pasākumi vispār notiek, taču man personīgi tie šķita piepildītāki laikā, kad WFCA bija iepriekšējais sabiedrisko attiecību speciālists. Patika mūzika un viss noformējums, turpretim pasākuma vadītājs bija zem katras kritikas. Nu jābūt arī elementārām zināšānām par ko iet runa, kā arī valodas prasmes.
Cimdus bokseriem gan nākošajā reizē nopērciet, lai abiem ir vienādi, ko iedot uz cīņu.
Noformeejums un gaismas - ideaali. Tachu taa aparatuura tika pielietota tikai uz 40% - tas ir suudiigi..Pasakuma sportisti bija labi, tachu paaru sakaartojums, manupraat, nebija iisti pareizs (ir,protams, arii iznjeemumi). Daudzi puikas bija iemesti pilniigi ne savaa sporta veidaa. Un par vadiitaaju....njaa, vismaz vareeja pasmieties.

  +1 [+] [-]

, 2012-03-25 23:16, pirms 12 gadiem
guntis8 peec ka spried par egles formu? sparingojaat? ja tu buutu patreneejies ar pocevichu un ari ar egli tas saprastu par ko iet runa,

  +1 [+] [-]

, 2012-03-26 00:05, pirms 12 gadiem
bu bu bu Edgaaaaars Skriiiiiveris!!! Pasakuma vaditajs bij labi uzpiipeejis

     [+] [-]

, 2012-03-26 00:05, pirms 12 gadiem
Un Tu nu būtu tas,kurš sparingojis ar abiem,ja tik pārliecinoši spried?Tad jau neslēpies-atklāj savu titulēto identitāti

     [+] [-]

, 2012-03-26 10:36, pirms 12 gadiem
Pastāstiet par Artura Čerņavska cīņu ar Jimmy Immonenu. Vai soms bija cienīgs pretinieks? Arturs centās pārvest cīņu parterī vai arī bija standups?

     [+] [-]

, 2012-03-26 11:45, pirms 12 gadiem
Braaleens rakstīja: blavs gan tas pasakums.bet prieks par egli skriveri un lotahu. vislielaka pasakuma zvaigzne bija vaditajs kurs laikam bija ta apsities ka vispar nesaprata kur atrodas
Pasākuma vadītājs bija pats jautrākais, kas tajā vakarā notika!

  +3 [+] [-]

, 2012-03-26 12:41, pirms 12 gadiem
Sharlataans rakstīja: Pastāstiet par Artura Čerņavska cīņu ar Jimmy Immonenu. Vai soms bija cienīgs pretinieks? Arturs centās pārvest cīņu parterī vai arī bija standups?
principā bija standups. pāris reizes čerņavskis mēģināja gāzt zemē, bet beigās pats atradās uz muguras. nevarētu gan teikt, ka tas bija viņam neizdevīgi, viņš ļoti aktīvi meklēja iespējas uzbrukt no muguras (gan sāpju paņēmiens uz roku, gan trijstūra žņaudziens). pirmie divi raundi bija somam 10-9, 10-9, trešais 10-8 arturam- to viņš gandrīz visu laiku pavadīja guardā vai full mount. pēdējā- ceturtajā raunā artūrs diezgan viegli atdeva takedownu un no murgura uzbruka rokai. sanāca klasisks sambo sāpju paņēmiens uz roku ar vēderu uz leju.

     [+] [-]

, 2012-03-26 14:35, pirms 12 gadiem
Paldies ruudy!

ruudy rakstīja: principā bija standups. pāris reizes čerņavskis mēģināja gāzt zemē, bet beigās pats atradās uz muguras. nevarētu gan teikt, ka tas bija viņam neizdevīgi, viņš ļoti aktīvi meklēja iespējas uzbrukt no muguras (gan sāpju paņēmiens uz roku, gan trijstūra žņaudziens). pirmie divi raundi bija somam 10-9, 10-9, trešais 10-8 arturam- to viņš gandrīz visu laiku pavadīja guardā vai full mount. pēdējā- ceturtajā raunā artūrs diezgan viegli atdeva takedownu un no murgura uzbruka rokai. sanāca klasisks sambo sāpju paņēmiens uz roku ar vēderu uz leju.

  +2 [+] [-]

, 2012-03-26 16:59, pirms 12 gadiem
es vienkarshi pazistu cilvekus kas trenejushies ar abiem
Guntis8 rakstīja: Un Tu nu būtu tas,kurš sparingojis ar abiem,ja tik pārliecinoši spried?Tad jau neslēpies-atklāj savu titulēto identitāti

  -1 [+] [-]

, 2012-03-26 21:22, pirms 12 gadiem
granad rakstīja: es vienkarshi pazistu cilvekus kas trenejushies ar abiem
ooooo-vareni-par pazishanos talak neesi ticis...vai maz pats kadreiz ringa esi kapis,bet gudri d***t-jaaa-tas vienigais,kas atlicis nabaga nozelojamam cilvecinam!

  +1 [+] [-]

, 2012-03-27 14:32, pirms 12 gadiem
Malači!

man patīk ka MMA ir daudz vairāk loģikas kā boksā! MMA pussmagais 96kg, bet boksā 79. Vārds pussmagais 96 kg atbilst daudz vairāk nekā 79.

Boksa svara kategorijas ir pilnīgs murgs..mazajos svaros mainās ik pa 3 kg, bet profiem jau pēc 90 kg sākas smagsvari. Pilnīgs sviests!

kas, piemēram, 95 kg ir pa smagsvaru!??

  +1 [+] [-]

, 2012-03-29 13:32, pirms 12 gadiem
tricker rakstīja: Malači!

man patīk ka MMA ir daudz vairāk loģikas kā boksā! MMA pussmagais 96kg, bet boksā 79. Vārds pussmagais 96 kg atbilst daudz vairāk nekā 79.

Boksa svara kategorijas ir pilnīgs murgs..mazajos svaros mainās ik pa 3 kg, bet profiem jau pēc 90 kg sākas smagsvari. Pilnīgs sviests!

kas, piemēram, 95 kg ir pa smagsvaru!??
es domāju,ka tas ir saistīts ar to,cik daudz ,95kg smags atlēts,spēj iegriezt Ņūtonus uz kvadaatcentimetru sitiena brīdi,domā,ka 95 kg nebuutu pa speekam apreibināt,piemēram,130kg unkuli?:O + lai buutu variācijas ar ātrumu,izturību,veiklību pret spēku,kūtrumu,bezkakļiem

katrs pro sportists jau pats labāk jūt kurā svara kategorijā,līmenī labāk jūtas ,ja tev ir 95kg nedomaaju,ka butu gruuti nomest paris liekos kg,lai tiktu kategoriju zemaak vai ja tev ir 95 un maz tauka % ķermenī,tad droši pāēd kārīgi,jotas tpt ir viens no svariigaakajiem faktoriem

  +1 [+] [-]

, 2012-03-29 19:13, pirms 12 gadiem
uz tādiem pasākumiem vadītājiem vaidzētu būt atbilstošiem, nevis klauniem... vai ko viņš tur ēd...
Egle vnk bez emocijām uzvar TOP3 Baltijas cīkstoni?? Sakiet, ko gribiet, bet tā cīņa nebija godīga.

     [+] [-]

, 2012-04-06 11:17, pirms 12 gadiem
Stabili bija negodīga cīņa, to varēja redzēt un Valdas Pocevičus jau 6.aprīlī cīņīsies Krievijā. Zinu to, ka ja laustas ribas tās par 2 nedēļām nesadzīst un ja vēl 2 ribas laustas... paskatās šeit:

Результаты взвешивания участников третьего...