Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Tradīcijas turpinās: Tukumā jau sesto gadu notiks cīņu šovs “Milžu cīņas”

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Tradīcijas turpinās: Tukumā jau sesto gadu notiks cīņu šovs “Milžu cīņas”
Foto: Edgars Cipāns

11. novembrī Tukuma ledus hallē (Tukums, Stadiona iela 3) jau sesto gadu pēc kārtas risināsies starptautiskais profesionālo cīņu šovs pēc MMA un Kikboksa noteikumiem – “Milžu cīņas”. Arī šogad organizatori sola uz Latviju atvest spēcīgus ārvalstu sportistus, kā arī ringā kāps vairāki pašmāju cīņu sporta spīdekļi.

Šā gada “Milžu cīņas” no iepriekšējo gadu pasākumiem atšķirsies, pirmkārt, ar to, ka rings tiks mainīts pret cīņu būri, otrkārt – šis cīņu šovs notiks priekš Latvijas valsts svarīgajā datumā 11. novembrī, dienā, kad tiek atzīmēta Lāčplēša diena.

“Tā nu sakritis, ka šogad mūsu pasākums notiek Lāčplēša dienā, kas, manuprāt, pasākumam pienesīs papildus emocionālo pacēlumu. Kā jau katru gadu, arī šogad centāmies piedomāt pie jauninājumiem. Jau sen vēlējāmies savos pasākumos ringu nomainīt pret būri, un šoreiz tas beidzot tiks izdarīts,” atklāja cīņu sporta organizācijas “FREON” valdes priekšsēdētājs Igors Miņenko.

Iepriekšējos gadus uz “Milžu cīņu” ringa kāpušas tāds pašmāju un ārzemju cīņu sporta zvaigznes kā Žeroms LeBanērs (Francija), Aleksandrs Jakobsens (Norvēģija), Edgars Skrīvers (Latvija), Rodrigo Nzojibuka (Kongo), Ksavjē Alaoi (Kanāda), Endijs Manzolo (Igaunija), Dmitrijs Šestakovs (Krievija), Edmunds Ķirsis (Latvija), Vugars Bahšijevs (Azerbaidžāna) u.c.

Arī šogad būs talantīgu sportistu buķete no Zviedrijas, Lielbritānijas, Rumānijas, Nigērijas, Igaunijas, Krievijas, Lietuvas, Norvēģijas, Azerbaidžānas, un, protams, arī vietējie atlēti.

“Par cik šogad kā cīņas laukumu izmantosim būri, bijām spiesti atteikties no boksa mačiem. Šogad cīņu sporta veidu līdzjutēji varēs vērot augstākā līmeņa MMA cīņas un vienu kikboksa maču. Plānojas arī viena bruņinieku cīņa, kas priekš Latvijas ir diezgan liels jaunums. Krievijā bruņinieku cīņas ringā ir ļoti populāras,” skaidroja Miņenko, kurš līdz galam neatklāja, kādus sportistus tad šogad redzēsim, nosolot vien ka būšot daudz interesantu pārsteigumu.