Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Džudists Dūda ātri noslēdz pasaules čempionātu

Ints Megnis
Ints Megnis

Džudists Dūda ātri noslēdz pasaules čempionātu
Dāvis Dūda. Foto: Menno Lesterhuis

Latvijas džudists Dāvis Dūda pirmdien jau pēc zaudējuma pirmajā cīņā noslēdza dalību Baku notiekošajā pasaules čempionātā.

Dūdam pirmās kārtas cīņa bija brīva, bet apakšgrupas astotdaļfinālā viņš piekāpās slovākam Milanam Randlam, kurš pirms 15 gadiem uzvarēja Eiropas kadetu čempionātā. Duelis noslēdzās pēc nedaudz vairāk nekā divām minūtēm.

Dūda ir gandrīz desmit gadus jaunāks nekā Randls un starptautiski pie lieliem panākumiem nav spējis tikt. Viņš nesen sācis startēt pieaugušo konkurencē un februārī debijā izcīnīja septīto vietu "Grand Slam" etapā.

Latviju pasaules džudo čempionātā kopā pārstāvēs trīs sportisti. Otrdien svara kategorijā līdz 100 kilogramiem startēs pieredzējušais Jevgēņijs Borodavko, kamēr trešdien svarā virs 100 kilogramiem uz starta izies Raivis Čakstiņš, kurš ikdienā ir Latvijas Džudo federācijas ģenerālsekretārs. Borodavko vēl tikai augustā bija trešais "Grand Prix" posmā Budapeštā, kamēr Čakstiņš iepriekš nekad nav piedalījies augstākā līmeņa starptautiskās sacensībās.