Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Džudistam Skomorohovam septītā vieta Eiropas jaunatnes olimpiskajās spēlēs

Džudistam Skomorohovam septītā vieta Eiropas jaunatnes olimpiskajās spēlēs
Andrejs Skomorohovs. Foto: Fighting Films Baltic

Latvijas džudo cīkstonis Andrejs Skomorohovs trešdien Baku bija tuvu pie medaļām Eiropas jaunatnes olimpiskajās spēlēs, tomēr noslēgumā samierinājās ar dalītu septīto vietu.

Svara kategorijā līdz 60 kilogramiem Skomorohovs vispirms uzvarēja itāli Simoni Aversi, bet apakšgrupas finālā, kas līdz ar to bija cīņa par vietu sacensību pusfinālā zaudēja igaunim Viljaram Lipardam. Turpinājumā Skomorohovs sacentās gandarījuma turnīrā, kura ievadā pieveica slovēni Blazu Emersiču, bet izšķirošajā kārtā par kvalificēšanos bronzas finālam piekāpās Georgim Balarjišvili no Kipras.

No Latvijas vieglatlētiem trešdien priekšsacīkstes pārvarēja Dmitrijs Ļašenko, kurš 400 metru barjerskrējienā ar rezultātu 53,41 sekunde bija trešais starp sava skrējiena dalībniekiem un sasniedza finālu. Priekšsacīkstēs viņš uzrādīja septīto labāko laiku starp 18 dalībniekiem, bet izšķirošais skrējiens, kurā tiks noteikti čempioni, risināsies piektdienas vakarā

Trīssoļlēkšanā meitenēm ar rezultātu 11,65 metri 14. vietu starp 20 dalībniecēm guva Olga Ignatjeva. Līdz fināla divpadsmitniekam viņai pietrūka nepilni 30 centimetri. Tikmēr vesera mešanā neveiksmīgi uzstājās Makars Korotkovs, kuram pilnīgi visos mēģinājumos tika fiksēti pārkāpumi.

Tikmēr peldēšanā trešdien uz starta izgāja Kristaps Miķelsons, kurš 200 metros uz muguras ar rezultātu divas minūtes un 10,91 sekunde priekšsacīkstēs ieņēma 22. vietu starp 31 sportistu. Tā kā no katras valsts pusfinālā drīkst būt tikai pa vienam sportistam, Miķelsons bija pirmais aiz svītras, lai tiktu labāko sešpadsmitniekā un pirms pusfināla atradās kā rezervists. Tomēr notika samērā negaidīts paņēmiens un Miķelsons ieguva iespēju iziet uz starta pusfinālā, kur viņš ar rezultātu divas minūtes un 10,99 sekundes bija pārliecinoši lēnākais, bet tāpat noslēgumā spēja tikt pie 16. vietas.

Latvija līdz šim jaunatnes olimpiskajās spēlēs tikusi pie vienas medaļas, svētdien vēl pirms oficiālās atklāšanas bronzu cīņā gūstot Kasparam Bondarenko.


Konors Makgregors. Foto: AP/Scanpix
5

UFC prezidents oficiāli apstiprina Makgregora atgriešanās cīņu

Pēc UFC 300 cīņu vakara organizācijas prezidents Dana Vaits oficiāli apstiprinājis, ka UFC 303 cīņu šova laikā 29. jūnijā savu atgriešanos piedzīvos Konors Makgregors. Viņš savu pirmo cīņu kopš 2021. gada aizvadīs pret Maiklu Čendleru.
Makss Holovejs nokautē Džastinu Geidži. Foto: UFC
8

Holovejs pēdējā sekundē nokautē Geidži, Pereira saglabā savu čempiona jostu

Naktī uz svētdienu UFC 300 ietvaros risinājās aizraujošas jauktās mākslas (MMA) cīņas. Par BMF čempionu kļuva Makss Holovejs, kurš piektā raunda pēdējā sekundē nokautēja Džastinu Geidži. Savukārt pussmagā svara kategorijas čempiona jostu nosargāja Alekss Pereira, kurš jau pirmajā raundā nokautēja Džamahalu Hilu.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).