Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Roberts Tussa: „Džonam Džonsam vēl joprojām ir baltā josta BJJ”

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Roberts Tussa: „Džonam Džonsam vēl joprojām ir baltā josta BJJ”
Roberts Tussa (no kreisās) un Džons Džonss BJJ nodarbībās
Foto: mmajunkie.com

Lai arī UFC pussmagā svara čempions Džons Džonss (21-1-0) tiek uzskatīts par šā brīža labāko MMA cīkstoni neatkarīgi no svara kategorijas, Brazīliešu Džiu – Džitsu (BJJ) viņam vēl joprojām ir baltā josta jeb iesācēja statuss.

„Vispirms Džonsam jāizstudē džiu – džitsu principi, jāiemācās noteikumi un filosofija. Es viņam vienkārši tāpat nevaru izsniegt zilo jostu, kas ir nākamais līmenis, tikai tāpēc, ka viņš ir [UFC čempions] Džons Džonss,” iemeslu kāpēc Džonsam vēl joprojām ir baltā josta skaidroja viņa BJJ treneris Roberts Tussa.

„Brīdī, kad Džonam izsniedzu balto jostu teicu, lai viņš man apsola, ka nekad necīnīsies ar GI (ģērbts kimono – J.E.). Viņš ir velnišķi labs MMA, viņš spēja uz giljotīnu noķert BJJ melnās jostas īpašnieku [Lioto Mačidu], taču tas nedod viņam tiesības nēsāt melno jostu. Džonsam vēl daudz kas jāmācās.”

Jāpiebilst, ka divdesmit septiņus gadus vecais Džons Džonss neskatoties uz to, ka BJJ skaitās iesācējs, viņa statistikā ierakstītas divas spilgtas uzvaras ar kādu no sāpju paņēmieniem pār BJJ melnās jostas īpašniekiem, bijušajiem UFC čempioniem Lioto Mačidu (22-6-0) un Vitoru Belfortu (24-10-0), kā arī purpura (violetās) jostas īpašnieku Raienu Beideru (19-4-0).

Izmantotie resursi:
MMA Mania, UFC news, results, videos, rumors,...