Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Andersons Silva vēlas piedalīties Olimpiskajās spēlēs

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Andersons Silva vēlas piedalīties Olimpiskajās spēlēs
Andersons Silva
Foto: ufc.com

Bijušais UFC vidējās svara čempions Andersons Silva (34-6-0), kurš pēdējā cīņā tika pieķerts aizliegto vielu lietošanā, diskvalifikācijas laikā plāno turpināt trenēties un piedalīties vasaras Olimpiskajās spēlēs teikvando disciplīnā, kuras nākamgad notiks Riodežaneiro (Brazīlijā).

Četrdesmit gadus vecais brazīliešu MMA cīkstonis Andersons Silva aizliegto vielu lietošanā tika pieķerts pēc cīņas ar bijušo Strikeforce čempionu Niku Diazu (26-10-0), kurā viņš svinēja uzvaru pēc punktiem.

Šobrīd viņš gaida Nevadas Štata Atlētiskās Komisijas (NSAC) verdiktu, kurš tiks pieņemts komisijas sēdē maijā. Visdrīzāk Silvam tiks piešķirta diskvalifikācija, tikai jautājums uz cik ilgu laiku.

Bet Andersons netaisās šajā laikā sēdēt rokas klēpī salicis, viņš turpinās trenēties un cer, ka viņu uzņems Brazīlijas izlases teikvando komandā dalībai 2016. gada vasaras Olimpiskajās spēlēs.

Silva, kuram ir melnā josta piektais dans teikvando, jau paspējis uzrakstīt vēstuli Brazīlijas Teikvando Federācijas prezidentam Karlosam Fernandesam ar lūgumu viņu iekļaut komandā dalībai Olimpiādē.

„Jebkura augstākās klases sportista sapnis ir starts Olimpiskajās spēlēs, arī es neesmu izņēmums,” ārzemju masu medijiem ziņoja Andersons Silva. „Kad teikvando federācijas prezidents Karloss Fernandes mani nosauca par sporta vēstnesi un Olimpiādes garu, tas mani motivēja. Priekš manis būtu liels prieks kļūt par daļu no šīs zelta komandas.”

Jāpiebilst, ka neilgi pirms revanša mača ar Krisu Veidmanu, 2013. gadā Silva jau aizskāra tēmu par piedalīšanos Olimpiskajās spēlēs Riodežaneiro, taču pēc paša cīkstoņa vārdiem, UFC prezidents Dana Vaits neļāva šo ieceri realizēt. Tagad Andersons gaida NSAC lēmumu par sodu un cer, ka dēļ diskvalifikācijas UFC vairs neliks šķēršļus dalībai Olimpiskajās spēlēs.

Izmantotie resursi:
MMAjunkie | UFC and MMA news, rumors, live...