Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Kikbokseris Reinis Porozovs novembrī cīnīsies ar Rodrigo Nzojibuku

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Kikbokseris Reinis Porozovs novembrī cīnīsies ar Rodrigo Nzojibuku
Reinis Porozovs (no kreisās) un Rodrigo Nzojibuka
Foto: tukumabrali.lv

15. novembrī Tukumā iekš cīņu šova „FREON: Milžu cīņas 3” savu kārtējo K-1 cīņu aizvadīs Eiropas un pasaules čempionātu medaļnieks kikboksā (amatieriem) Reinis Porozovs, kurš šajā pasākumā dūres krustos ar nemazāk titulēto Kongo sportistu Rodrigo Nzojibuku.

Divdesmit piecus gadus vecais Reinis Porozovs ir vairākkārtējs WAKO pasaules čempionāta kikboksā medaļnieks amatieriem. Viņš kopumā kikboksa un boksa ringā aizvadījis vairāk kā divsimt cīņu.

Viņš vairakkārt ticis kronēts par Latvijas, Baltijas čempionu kikboksā (amatieriem), kā arī daudzreiz izcīnījis godalgotas vietas arī Eiropas un pasaules čempionātos. Medaļas viņam ir arī amatieru jeb Olimpiskajā boksā.

Arī profesionāļos Porozovam ir labi sasniegumi. 2009. gadā uzvarot titulēto poļu kikbokseri Arturu Zajoncu latvietis tika kronēts par internacionālo Polijas čempionu, pēc kā uzvaras Reinim sekoja piedāvājums piedalīties Lielbritānijā notiekošajā kikboksa turnīrā „English Open”.

Reinis Porozovs trenējas klubā „Budo” pie Vasīlija Čerņigova un starp viņa treniņu un sparinga biedriem iz Latvijā labi pazīstamais bokseris, IBA pasaules čempions Mairis Briedis un bijušais Eiropas čempions MMA Andrejs Zozuļa.

Neskatoties uz Reiņa pieredzi un tituliem, novembrī Tukumā ieplānotā cīņa priekš Porozova neplānojas viegla, jo viņam pretī stāsies sportists no Kongo - Rodrigo Nzojibuka, kurš arī ir WAKO pasaules čempionāta medaļnieks un vairāku prestižu kikboksa turnīru uzvarētājs.

Daudziem Latvijas cīņu sporta līdzjutējiem Nzojibuka atmiņā palicis pēc pērngad piedzīvotā zaudējuma cīņā ar Latvijas labāko pussmagā svara kikbokseri Mareku Lavrinoviču, kurš melnādaino sportistu uz ringa dēļiem nogāza pēc efektīvi izpildītā spēriena ar kāju salto lēcienā. Taču jāatgādina, ka pirms šī skaistā spēriena Lavrinovičs pats atradās uz ringa dēļiem un viņam tika atskaitīts nokdauns. Tikai latvieša pacietība un veiksme viņam tajā cīņā palīdzēja uzvarēt.

Interesanti, ka Rodrigo Nzojinbuka uzreiz nākamajā dienā pēc cīņas, proti, 16. novembrī sēdīsies lidmašīnā nevis, lai dotos uz mājām, bet gan uz Taizemi, kur viņam klubā „Tiger Muay Thai” ieplānota mēneša gara treniņnometne.

Reinis Porozovs

Rodrigue Nzoyibuka

Izmantotie resursi:
Tukuma Brali