Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Džavadovs: "Lielākais rūgtums ir par cīņu Krievijā, kurai pats slikti sagatavojos"

Džavadovs: "Lielākais rūgtums ir par cīņu Krievijā, kurai pats slikti sagatavojos"
Zaurs Džavadovs. Foto: King of Kings

Latvijas kikbokseris Zaurs Džavadovs, Eiropas čempions WKN versijā, sarunā ar portālu Sportacentrs.com pastāstīja, ka arī ārkārtas stāvokļa laikā cenšas uzturēt sevi gatavībā, lai varētu piedalīties cīņās uzreiz, kad situācija nedaudz uzlabosies. Viņš atskatījās uz savas karjeras bīstamākajiem pretiniekiem, nosauca savu rūgtāko brīdi - neizmantoto iespēju pret Krievijas kikbokseri Aleksandru Stecurenko - un pauda mērķi rudenī izcīnīt WKN pasaules čempiona jostu.

„Šobrīd man kā sportistam visgrūtākais – labi, ne visgrūtākais dzīvē, bet viens sarežģījums – ir tas, ka nav pieejamas sporta zāles, nav vietu, kur trenēties. Tagad iespējams tikai pa ielām paskriet, kaut kur mežā vai pie jūras,” sacīja Zaurs Džavadovs. „Saprotu, ka šobrīd gan visi mēs vienādā situācijā, tāpēc vajag tikai cerēt, ka drīz viss būs labi un sacīkstes atgriezīsies, bet pašam jāturpina trenēties. Kāpēc? Man šajā krīzes laikā ir brīvs no sacensībām, taču, kolīdz būs atļauts un tas būs iespējams, cīņas uzreiz sāks organizēt un man uzreiz būs jābūt gatavam. Tāpēc nepieciešams atrast veidus, kā sportisko formu uzņemt jau tagad.”

„LNK Boxing” cīņu šovs no aprīļa tika pārcelts uz oktobri, kad šobrīd Džavadovam ir nākamā kalendārā ierakstītā cīņa, taču viņš norāda, ka cer pirms tam aizvadīt citas cīņas: „LNK šovs būs tikai oktobrī, jā, taču gribu kontaktēties ar citām organizācijām ārzemēs. Citur varbūt būs citādi noteikumi par cīņu rīkošanu, Eiropā vai kaut kur citur, varbūt jūnijā jau būs iespējams sarunāt sev dalību kādā cīņā ārzemēs.”

„Cīkstonim ir ļoti svarīgi saprast, kam tieši viņš trenējas,” Džavadovs izteicās par savu iepriekšējo treniņnometni, kas gada sākumā bija Taizemē. „Nepieciešama motivācija, kam tu gatavojies. Savukārt pirms aprīļa sākumā paredzētās cīņas visu laiku bija neskaidrība par to, vai būs vai nebūs, vai un kādi sparingi vajadzīgi. Šeit bija paredzēta sistēma, ka man būs cīņa par WKN pasaules čempiona jostu pret vienu no četriem pretendentiem, kuri martā Francijā aizvadītu mini turnīru. Treneris katru dienu zvanījās un interesējās, līdz saņēmām ziņu – Francijā pasākumi aizliegti. Pēc tam pāris dienām vispār nesapratām, kas notiek, pastāvēja neziņa. Ļoti grūti ir tā turpināt trenēties, ja nezini, vai tas būs bijis vajadzīgs, nepieciešams konkrēts datums. Tagad tāds ir noteikts – 10. oktobris Rīgā par WKN čempiona jostu. Ļoti labi, cerēšu, ka līdz tam situācija būs daudz labāka un vairs nekas nenojuks, zināšu, kam gatavoties.”

Džavadovs pastāstīja, ka ir liela atšķirība starp ikdienas treniņiem un treniņnometnēm pirms cīņām, arī izmaksu ziņā: „Ikdienas treniņos nevajag tik daudz sparingus, tie nav īsti obligāti. Pirms cīņām pievēršu uzmanību savai eksplozivitātei, veicu sprintus un tamlīdzīgas lietas, bet, piemēram, vairs nestrādāju ar svariem. Tagad zinu, ka cīņas tuvākajā laikā nebūs, tad nu izmantošu laiku un darīšu tieši to.”

Džavadovs šobrīd „World Kickboxing Network” (WKN) Eiropas čempions. Šī organizācija ir vecākā kikboksa organizācija pasaulē, un Džavadovs uzsver, ka ļoti vēlas iegūt arī prestižāko pasaules čempiona jostu: „Šis ir ļoti prestižs tituls, jo tas piederējis vairākām kikboksa superzvaigznēm. Pirms gada izcīnīju Eiropas titulu, taču pasaules – tas tomēr nozīmē kaut ko vairāk. Man ir tituli arī citās organizācijās, taču WKN tomēr ir cīkstoņi no visas pasaules.”

„WKN pasaules čempiona tituls gan nav ceļa gals, kikboksā ir vēl daudzas organizācijas, kurā ir prestiži tituli, par kuriem es vēlētos cīnīties. Ceru, ka rudenī viss sanāks, kļūšu par WKN pasaules čempionu un varēšu domāt par jauniem tituliem,” sacīja 33 gadus vecais Džavadovs. „Šeit ir laba priekšrocība, ka „LNK Boxing”, ar ko sadarbojos Latvijā, ir atvērta šādiem piedāvājumiem, varam sarunāt jebkuru citu organizāciju un rīkot cīņu. Ja oktobrī viss sanāks kā plānots, runāsim ar LNK par nākamajām iespējām.”

„Viena lieta, ko es vēlētos pateikt par LNK grupu un tās pārstāvjiem, tā ir cieņa,” sacīja Džavadovs. „Viņi ļoti atbildīgi un ar cieņu izturas pret sportistiem, arī organizācijām un pārējiem iesaistītajiem. Domāju, ka nemelošu, sakot, tieši LNK dēļ cīņu sports Latvijā augs vēl vairāk, jo viņi organizē daudzus pasākumus un kopumā daudz dara sporta labā.”

Džavadovs pastāstīja, ka viņam ir svarīgi sadarboties ar cilvēkiem, ar kuriem ir līdzīgas prioritātes un nostāja, to viņš attiecināja gan uz LNK, gan uz savu sponsoru „Betsafe”, kuri paši esot vērsušies pie viņa ar piedāvājumu. „Sapratu, ka tur ir cilvēki, kuriem tiešām sports nozīmē daudz, cilvēki, ar kuriem varu atrast kopīgu valodu,” teica Džavadovs.

Džavadovs ir aizvadījis 49 kikboksa cīņas un guvis 38 uzvaras, viņam šobrīd ir aktīva 13 uzvaru sērija. „Esmu cīnījies daudzās valstīs, taču karjeras sākumā pārsvarā tikai Latvijā un Igaunijā, kur man ir izveidojušās ļoti labas attiecības ar cilvēkiem,” teica Latvijas kikbokseris. Vaicāts par savas karjeras bīstamāko pretinieku, ko izdevies uzvarēt, Džavadovs atminējās cīņu Igaunijā 2014. gadā, kad viņam pretim stājās Kevins Renno, divkārtējs Igaunijas čempions un pasaules čempions kikboksā amatieriem: „Tā bija ļoti laba cīņa, man izdevās uzvarēt ar tehnisko nokautu trešajā raundā. Un vēl šeit vēlos piesaukt slovāku Jozefu Kolodzeju, ar kuru cīnījos par WKN Eiropas jostu pagājušā gada martā. Tā bija patiešām ļoti sāpīga cīņa, viņš bija ļoti agresīvs cīkstonis ar spēcīgu sitienu gan ar rokām, gan ar kājām, tur uzvara prasīja daudz pūļu.”

„Spēcīgu pretinieku un interesantu cīņu gan ir bijis daudz,” paskaidroja Džavadovs. „Taizemē man ir bijusi cīņa pret pretinieku, kurš ir par 20 kilogramiem smagāks nekā es. Tādas situācijas tur skaitās normāli. Tā cīņa bija kā īsts karš – pieci raundi, daudz asiņu, jo arī elkoņiem tika sists.”

Savukārt kā savu visrūgtāko neveiksmi karjerā Džavadovs nosauca 2013, gada vasaras neveiksmi pret Krievijas kikboksa zvaigzni Aleksandru Stecurenko: „Toreiz cīņa bija Dagestānā, un es biju ļoti priecīgs par iespēju. Stecurenko ir daudzkārtējs pasaules čempions, viņam ir lieli panākumi pašās prestižākajās organizācijās, viņš ticis pieskaitīts pie pasaulē labākajiem, proti, patiešām kikboksa zvaigzne. Un viņa sitiens bija visdraudīgākais, ar kādu esmu sastapies. Taču vēl jo vairāk žēl par to cīņu ir tādēļ, ka man bija problēmas jau treniņnometnē. Pats pieļāvu kļūdu, slikti sagatavojos. No nometnes arī palika kājas traumas, un tā arī zaudēju. Tagad par to ir pat vēl lielāks rūgtums, jo saprotu, ka, ja būtu izdevies uzvarēt, tad man pēc tam būtu pavērušās pavisam cita līmeņa iespējas un izdevības.”

„Taču ir, kā ir. Iespējams, ka pēc WKN titula iegūšanas varēs parunāt ar LNK un Stecurenko pārstāvjiem, varbūt varēs noorganizēt revanšu. Man tas būtu ļoti interesants pasākums,” apliecināja Džavadovs. „Stecurenko man būtu viens no tā sauktajiem sapņu pretiniekiem, uz kuriem tiekties. Tāpat vēl vēlētos izcīnīt iespēju tikties ringā ar Nīderlandes kikboksa zvaigzni Nikiju Holzkenu, pret viņu, manuprāt, es noteikti varu parādīt labu cīņu.”

36 gadus vecais Holzkens ir bijušais „Glory” čempions un izmēģinājis savus spēkus arī augstā līmenī boksā (14-1), pirms diviem gadiem kā rezervists piedaloties Pasaules boksa Supersērijas pusfinālā, kur zaudēja topošajam čempionam Kallumam Smitam. „Skaidrs, ka tagad neskaidrības un tamlīdzīgi, man WKN titula cīņa tikai oktobrī, un ka to būs grūti piepildīt, taču, ja tu man vaicā, ko es vēlos sasniegt, tad es atbildu – gribu pārbaudīt savus spēkus pret Holzkenu,” sacīja Džavadovs.


, 2020-04-24 12:34, pirms 4 gadiem
Džavadovs malacis,lai izdodas!
, 2020-04-24 22:56, pirms 4 gadiem
bet atkal tie miljons tituli - mulsinoši un nepareizi.
Taču Džavadovam novēlu veiksmi un izturību!!!
, 2020-04-27 14:07, pirms 4 gadiem
Miljons tituli.

Redzu, ka Zaurs runā par WKN, un piemin Glory, kuru pārstāvējis Holzkens.
Konors Makgregors. Foto: AP/Scanpix
5

UFC prezidents oficiāli apstiprina Makgregora atgriešanās cīņu

Pēc UFC 300 cīņu vakara organizācijas prezidents Dana Vaits oficiāli apstiprinājis, ka UFC 303 cīņu šova laikā 29. jūnijā savu atgriešanos piedzīvos Konors Makgregors. Viņš savu pirmo cīņu kopš 2021. gada aizvadīs pret Maiklu Čendleru.
Makss Holovejs nokautē Džastinu Geidži. Foto: UFC
8

Holovejs pēdējā sekundē nokautē Geidži, Pereira saglabā savu čempiona jostu

Naktī uz svētdienu UFC 300 ietvaros risinājās aizraujošas jauktās mākslas (MMA) cīņas. Par BMF čempionu kļuva Makss Holovejs, kurš piektā raunda pēdējā sekundē nokautēja Džastinu Geidži. Savukārt pussmagā svara kategorijas čempiona jostu nosargāja Alekss Pereira, kurš jau pirmajā raundā nokautēja Džamahalu Hilu.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).