Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Hukers grūtā cīņā pārspēj Felderu ar dalītu tiesnešu lēmumu pēc punktiem

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Hukers grūtā cīņā pārspēj Felderu ar dalītu tiesnešu lēmumu pēc punktiem
Dens Hukers. Foto: Jasmin Frank-USA TODAY Sports

Sīvā piecu raundu duelī savu trešo uzvaru pēc kārtas izcīnīja jaunzēlandiešu vieglā svara UFC cīkstonis Dens Hukers (20-8), kurš Oklendā, Jaunzēlandē notikušajā UFC cīņu šovā ''UFC Fight Night 168'' ar dalītu tiesnešu lēmumu pēc punktiem sakāva amerikāni Polu Felderu (17-5).

Divi tiesneši ar 48-47 atdeva uzvaru mājiniekam Hukeram, bet ar šādu pašu rezultātu viens no tiesnešiem uzvaru piešķīra Felderam, kuram pārtrūka divu uzvaru sērija. Statistikas rādītāji bija ārkārtīgi līdzvērtīgi, abiem cīkstoņiem sagādājot pirms cīņas solīto slaktiņu pilnu piecu raundu, 25 minūšu garumā.

Augumā garākais Hukers kontrolēja iniciatīvu sākuma raundos. Jaunzēlandietis teicami ieturēja distanci un ar asiem spērieniem apstrādāja Feldera ikru. Jau pēc pirmā raunda pamatīgi apskādēta bija arī Feldera labā acs, kas apgrūtināja amerikāņu cīkstoņa redzamību.

Felders, kurš ārpus paša cīņām ir arī viens no UFC komentētājiem, bija krietni kustīgāks un pakāpeniski kļuva aktīvāks, palielinot cīņas tempu un izdarot arvien lielāku spiedienu uz Hukeru. Jaunzēlandietis saņēma vairākus sāpīgus uzbrukumus ķermenī, un mājinieka izturības rezerves pakāpeniski izzuda. Hukera pārsvars stājā zuda, tāpēc divos noslēdzošajos raundos UFC vidējā svara čempiona Izraela Adesanjas treniņbiedrs mēģināja pārvest cīņu parterā.

Stājā Felders sagādāja Hukeram arvien vairāk problēmu, bet kritiski svarīgs un, iespējams, izšķirošs izrādījās Hukera takedown [pārvest cīņu parterā] aptuveni minūti pirms cīņas beigām. Parterā gan liela skāde Felderam netika nodarīta. Pēc 25 intriģējošām minūtēm par uzvaru 100% nevarēja būt neviens cīkstonis, bet noslēgumā tika pacelta tieši Hukera roka.

Pēc cīņas Hukers jau atklājis, ar kuru vēlētos tikties nākamajā cīņā. ''Esmu uzlicis aci uz kādu. Gribu ''higlight reel'' [spilgtāko momentu izlase] cīņu, kā nākamo vēlos Džastinu Geičī [viņa iesauka ir ''The Highlight], aiziet!" Turpretī Felders piesauca iespēju likt karjerai punktu. "Zināju, ka tas [rezultāts] būs tuvu. Nodarīju viņam daudz sāpju cīņā, bet viņš pārveda cīņu parterā, kas bija gudri. Man mājās ir četrgadīgs bērns, kuram es ļoti pietrūkstu, kad esmu prom. Tāpēc es nezinu - tās varētu būt beigas,'' atklāja Felders.

UFC Fight Night 168, main card, rezultāti

C.UzvarētājsZaudētājsMetodeRaunds (min.)
1.Dan HookerPaul FelderDecision (split)5 (5:00)
2.Jim CruteMichal OleksiejczukSubmission (kimura)1 (3:29)
3.Yan XiaonanKarolina KowalkiewiczDecision (unanimous)3 (5:00)
4.Marcos Rogerio de LimaBen SosoliTKO (punches)1 (1:28)
5.Brad RiddellMagomed MustafaevDecision (split)3 (5:00)

Izmantotie resursi:
https://mmajunkie.usatoday.com/2020...
https://mmajunkie.usatoday.com/2020...

     [+] [-]

, 2020-02-23 19:03, pirms 4 gadiem
Par Tuhugovu nekas nebija jāraksta..?