Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Eisaks

Ķirsis: „Hendersona – Mačidas cīņā nav izteikta favorīta”

Ķirsis: „Hendersona – Mačidas cīņā nav izteikta favorīta”
Edmunds Ķirsis
Foto: Jevgeny Luhnev

Latvijas cīņas sporta eksperti Edmunds Ķirsis un Sandris Tomsons pārliecināti, ka rītdienas mačā starp MMA veterānu, bijušo Strikeforce pussmagā svara čempionu Denu Hendersonu un bijušo UFC pussmagā svara čempiona jostas turētāju Lioto Mačidu abiem sportistiem ir līdzīgas iespējas uz uzvaru.

„Šajā cīņā nav izteikta favorīta. Gan Hendersons, gan Mačida ir augstas klases atlēti, protams, nelielas priekšrocības ir brazīlim – viņš ir jauns un ātrs, bet Dena pēdējā laika uzvaras pār Rua, Kavalkanti un Jemeļjaņenko liecina, ka arī viņš vēl joprojām ir formā un ar viņu ir jārēķinās,” domā MMA (Mixed Martial Arts) aizsācējs Latvijā Edmunds Ķirsis.

„Lioto priekš Dena ir ļoti neparocīgs, jo ir kreilis, kā arī daudz kustas, viņš ir labs kājās, taču parterā priekšrocības varētu piederēt Hendersonam. Man liekas, ka šī divkauja beigsies pēc punktiem. Grūti ko prognozēt, bet principā jāuzvar Mačidam, taču es īkšķus turēšu par savu vienaudzi Denu.”

Līdzīgas prognozes izsaka arī pazīstamais Latvijas kikbokseris Sandris Tomsons, kurš domā, ka cīņa beigsies pēc punktiem un šī mača uzvarētāju noteiks tiesneši.

„Tas ir tikai mans viedoklis, bet man liekas, ka cīņa nebeigsies pirmajā raundā. Domāju, ka šī divkauja būs ļoti sīva un līdzīga. Gandrīz par septiņdesmit procentiem esmu pārliecināts, ka puiši novilks visus atvēlētos raundus,” pārliecināts Tomsons, kurš pēc sportista gaitu beigšanas prakstizē kā MMA un kikboksa tiesnesis.

„Lai arī Lioto tiek uzskatīt par favorītu, ne vienmēr uzvar tas, kuram it kā pēc papīriem ir jāuzvar… Man var nepiekrist, taču man ir nojauta, ka šajā cīniņā uzvarēs Dens Hendersons. Denam ir milzīga pieredzes bagāža un viss nepieciešamais, lai uzvarētu brazīliešu sportistu – labas cīņas iemaņas un lielisks nokautējošais sitiens. Ja Hendersons tiks līdz parteram, viņš salauzīs Mačidu. Bet kā jau minēju, tas ir tikai mans viedoklis.”

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...


Konors Makgregors. Foto: AP/Scanpix
5

UFC prezidents oficiāli apstiprina Makgregora atgriešanās cīņu

Pēc UFC 300 cīņu vakara organizācijas prezidents Dana Vaits oficiāli apstiprinājis, ka UFC 303 cīņu šova laikā 29. jūnijā savu atgriešanos piedzīvos Konors Makgregors. Viņš savu pirmo cīņu kopš 2021. gada aizvadīs pret Maiklu Čendleru.
Makss Holovejs nokautē Džastinu Geidži. Foto: UFC
8

Holovejs pēdējā sekundē nokautē Geidži, Pereira saglabā savu čempiona jostu

Naktī uz svētdienu UFC 300 ietvaros risinājās aizraujošas jauktās mākslas (MMA) cīņas. Par BMF čempionu kļuva Makss Holovejs, kurš piektā raunda pēdējā sekundē nokautēja Džastinu Geidži. Savukārt pussmagā svara kategorijas čempiona jostu nosargāja Alekss Pereira, kurš jau pirmajā raundā nokautēja Džamahalu Hilu.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).