Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

UFC čempions Broks Lesnars diskvalificēts uz vienu gadu

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

UFC čempions Broks Lesnars diskvalificēts uz vienu gadu
Broks Lesnars
Foto: ufc.com

Par aizliegto vielu lietošanu uz viena gadu no MMA cīņām diskvalificēts bijušais UFC smagā svara čempions amerikānis Broks Lesnars (5-3), kā arī viņam būs jāsamaksā 250, 000 ASV dolāru liels naudas sods.

Trīsdesmit deviņus gadus vecais Lesnars, kurš 2011. gadā paziņoja par aiziešanu no profesionālā MMA un atgriešanos vrestlinga ringā, šogad tomēr piekrita piedāvājumam pacīnīties jubilejas cīņu šovā “UFC 200”.

Viņam pretī tika nolikts četrdesmit divgadīgais jaunzēlandietis Marks Hants (12-10-1), kuru amerikānis uzveica smagā trīs raundu cīņā ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu pēc punktiem. Taču pēc dopinga analīžu atvēršanas, kuras tika ņemtas pirms cīņas, Lesnera organismā tika atklāta aizliegto vielu klātbūtne.

Šodien ASV Antidopinga Asociācija (USADA) lēma anulēt Lesnara – Hanta cīņas rezultātu, kā arī bijušo UFC čempionu diskvalificēt uz vienu gadu. Brokam, kurš par cīņu ar Marku saņēma 2,5 miljonu lielu honorāru, būs jāsamaksā arī 250, 000 ASV dolāru liels naudas sods.

Broks Lesnars, kuram nākamvasar paliks četrdesmit, pēc diskvalifikācijas izciešanas MMA cīņās varēs atgriezties ne ātrāk kā 2017. gada jūlijā.

Izmantotie resursi:
MMAjunkie | UFC and MMA news, rumors, live...