Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Eisaks

Tiesa atceļ Vanderleja Silvas mūža diskvalifikāciju

Tiesa atceļ Vanderleja Silvas mūža diskvalifikāciju
Vanderlejs Silva
Foto: strictly-mma.com

Atcelta bijušajam japāņu organizācijas PRIDE vidējā svara čempionam Vanderlejam Silvam (35-12-1) Nevadas Štata Atlētiskās Komisijas (NSAC) piespriestā mūža diskvalifikācija startēšanai šajā ASV štatā un 70,000 ASV dolāru lielā naudas soda atmaksa.

Pērnā gada maijā trīsdesmit astoņus gadus veco Vanderleju Silvu viņa treniņu zālē negaidīti pārsteidza NSAC, lai veiktu dopinga proves pirms paredzētās cīņas ar Čelu Sonenu (29-14-1). Brazīlietis nevēlējās veikt šīs proves un aizmuka. Līdz ar to automātiski tika uzskatīts, ka viņš lieto aizliegtās vielas.

Gadam aizritot, Nevadas štata apgabala tiesa pierādījumu trūkuma dēļ atcēlusi Silvas disciplināro sodu un atbrīvojusi no 70, 000 ASV dolāru lielā naudas soda atmaksas, pamatojoties uz to, ka „sods pārsniedz likuma uzstādītos apmērus”. Tas nozīmē, ka Silvam nāksies doties uz atkārtoto lietas izskatīšanas sēdi.

Tajā pašā laikā sportista advokāta Rosa Gudmana argumentu par to, ka NAC darbojusies ne savā jurisdikcijas zonā un nebija tiesīga pārbaudīt Vanderleju uz dopingu, jo viņš uz to brīdi nebija licencēts sportists, noraidīja. Tiesnese noteica, ka NAC tomēr darbojusies savas jurisdikcijas rāmjos.

Pamatojoties Silvas advokāta apgalvojuma, viņi centīsies vēlreiz pacelt jautājumu par jurisdikcijas pārkāpšanu. Bet pagaidām nav zināms datums, kad Silvam jādodas uz nākamo komisijas sēdi.

Uzreiz pēc atstādināšanas no cīņām Vanderlejs Silva ar interneta vietnes youtube.com starpniecību izvietoja video ierakstus, kurā savu darba devēju apvainoja visādos pāri darījumos, tostarp verdzībā. Tajā pašā laikā Silvu vēl joprojām saista līgumsaistības ar UFC, kas liedz brazīlietim noslēgt kontraktu ar kādu citu organizāciju.

Izmantotie resursi:
UFC and MMA News, Rumors, and Blog by...


Antonijs de Anželiss. Foto: Latvijas Džudo federācija

De Anželisam zaudējums Eiropas čempionāta džudo pirmajā cīņā

LETA. Latvijas cīkstonis Antonijs de Anželiss ceturtdien Horvātijā cieta zaudējumu Eiropas džudo čempionāta pirmajā cīņā.
Konors Makgregors. Foto: AP/Scanpix
5

UFC prezidents oficiāli apstiprina Makgregora atgriešanās cīņu

Pēc UFC 300 cīņu vakara organizācijas prezidents Dana Vaits oficiāli apstiprinājis, ka UFC 303 cīņu šova laikā 29. jūnijā savu atgriešanos piedzīvos Konors Makgregors. Viņš savu pirmo cīņu kopš 2021. gada aizvadīs pret Maiklu Čendleru.
Makss Holovejs nokautē Džastinu Geidži. Foto: UFC
8

Holovejs pēdējā sekundē nokautē Geidži, Pereira saglabā savu čempiona jostu

Naktī uz svētdienu UFC 300 ietvaros risinājās aizraujošas jauktās mākslas (MMA) cīņas. Par BMF čempionu kļuva Makss Holovejs, kurš piektā raunda pēdējā sekundē nokautēja Džastinu Geidži. Savukārt pussmagā svara kategorijas čempiona jostu nosargāja Alekss Pereira, kurš jau pirmajā raundā nokautēja Džamahalu Hilu.