Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Skujiņa Mongolijā netiek olimpiskās kvalifikācijas pusfinālā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Skujiņa Mongolijā netiek olimpiskās kvalifikācijas pusfinālā
Laura Skujiņa un treneris Farids Ahmedovs
Foto: Ilmārs Znotiņš, Latvijas Cīņas federācija

Mongolijas galvaspilsētā Ulanbatorā turpinās 2016. gada priekšpēdējais olimpiskās kvalifikācijas turnīrs cīņā. Brīvās cīņas 69 kilogramos mūsu Laura Skujiņa šonakt pirmajā mačā pārspēja U23 Eiropas vicečempioni, bet ceturtdaļfinālā negaidīti piekāpās baltkrievietei.

69 kilogramu brīvajā cīņas astotdaļfinālā Laura Skujiņa šonakt ar 6:0 uzvarēja šī gada U23 Eiropas vicečempioni Martinu Kincu (Austrija), kura pagājušās nedēļas kvalifikācijas turnīrā ļoti labi cīnījās ar galvenajām favorītēm - nolika uz lāpstiņām izraēlieti Ilanu Kratišu, ar 6:2 bija vadībā pret ukrainieti Alīnu Stadņiku-Mahiņu un piekāpās tikai pēdējās sekundēs. Kā jau ziņots, 2015. gada sākumā Skujiņa un Kinca tikās Parīzes "Grand Prix" finālā (5:8). Tagad zara spēcīgākā pretiniece Skujiņai trāpījās jau pirmajā mačā, tomēr šoreiz mūsējā visai stabili pieveica 7 gadus jaunāko austrieti - pirmajā periodā latviete ātri izvirzījās vadībā (2:0), otrā perioda sākumā pretiniece guva potītes traumu, un tad minūtes laikā Skujiņa savu pārsvaru trīskāršoja (6:0).

Ceturtdaļfinālā latviete pārsteidzoši piekāpās salīdzinoši mazpazīstamai baltkrievietei Jevgeņijai Andreičikovai (2:3). Pirmā perioda sākumā tiesnesis brīdināja baltkrievieti par pasivitāti un deva 30 sekundes rezultatīvam uzbrukumam. Noteiktajā laikā baltkrieviete šo uzdevumu neizpildīja, līdz ar to vien punkts latvietei (1:0). Otrā perioda sākuma notika vēlreiz tas pats, tikai šoreiz uzdevumu neizpildīja latviete - 1:1. Ja mačs beigtos šādi, tad uzvarētu baltkrieviete, līdz ar to atlikušajās 63 sekundēs latvietei bija jācenšas izraut uzvara. Skujiņa metās uzbrukumā, saķēra baltkrievietes kāju, taču gados jaunākā pretiniece spēja izglābties un veikli izmantoja šo situāciju, noformējot divus punktus sev (1:3). Līdz mača beigām palika 15 sekundes, un Skujiņai bija vajadzīgs vismaz divpunktīgais uzbrukums - šajā laikā pretiniece saņēma piezīmi, tādējādi latvietei tika piešķirts viens punkts (2:3).

Lai izcīnītu olimpisko ceļazīmi, jātiek attiecīgās svara kategorijas turnīra finālā jeb divniekā (Mongolijā vīriešiem der arī trijnieks). Ja šoreiz tas neizdodas, tad būs vēl pēdējā iespēja pasaules turnīrā Turcijā (6.-8. maijs).

Trīs atlases turnīri saplānoti tā, ka vienam sportistam visos piedalīties ir avantūra, jo brauciens uz Mongoliju un atpakaļ saistīts ar divām aklimatizācijām, kas nelabvēlīgi ietekmē pēdējam turnīram nepieciešamo sportisko formu. Atteikšanās no kāda turnīra arī ir avantūra, jo tādā veidā var palaist garām veiksmīgu izlozi un olimpisko ceļazīmi. Lielvalstis šo problēmu var atrisināt, sūtot uz katru turnīru piemērotāko sportistu, taču pat lielvalstīm ne vienmēr ir līdzvērtīgas maiņas. Savukārt, piemēram, Ukraina liek akcentu uz pirmo un trešo turnīru, bet uz otrajām sacensībām Mongolijā sūta rezervistus.

Kā jau ziņots, Latvijas cīņas flagmane Anastasija Grigorjeva kvalificējās jau pērnā gada septembrī, izcīnot piekto vietu pasaules čempionātā. Pagājušajā nedēļā notika pirmais kvalifikācijas turnīrs, kur piedalījās tikai Eiropas cīkstoņi - no mūsējiem vistuvāk mērķim bija Laura Skujiņa, kura tika līdz izšķirošajam mačam par ceļazīmi, taču tur zaudēja pamatīgi.

Izmantotie resursi:
unitedworldwrestling.org

  +3 [+] [-]

, 2016-04-23 06:51, pirms 8 gadiem
Nu kā tad tā... Paliek vien pēdējā iespēja Turcijā.

  +1 [+] [-]

, 2016-04-23 09:25, pirms 8 gadiem
Tāāāda iespēja bija... Kas tā par baltkrieveni?