Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Raiens Beiders parakstījis līgumu ar “Bellator”

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Raiens Beiders parakstījis līgumu ar “Bellator”
Raiens Beiders
Foto: alchetron.com

Pasaules viens no vadošajiem pussmagā svara (- 93 kg) MMA cīkstoņiem amerikānis Raiens Beiders (22-5) parakstījis līgumu uz sešām cīņām ar pasaules otru lielāko MMA organizāciju “Bellator”.

Trīsdesmit tīs gadus vecajam UFC rīkotā realitātes šova “The Ultimate Fighter 8” uzvarētājam Beideram pēc uzvaras pār brazīlieti Antonio Rodžerio Nogeiru (22-8) beidzās līgumattiecības ar UFC un viņš nonāca brīvā aģenta statusā.

UFC ilgstoši mēģināja pierunāt Raienu parakstīt jaunu līgumu, taču viņi nespēja sportistam piedāvāt tik interesējošus nosacījumus, kādus piedāvāja “Bellator”.

Beiders ar “Bellator” parakstīja kontraktu uz sešām cīņām. Līgums nosaka, ka organizācija sportistu gadā nodrošinās ar vismaz trim cīņām, kā arī viņš varēs strādāt ar privātajiem sponsoriem. Atgādinām, ka pirms diviem gadiem UFC noslēdza ekskluzīvu līgumu ar apģērba un sporta ekipējuma kompāniju “Reebok”, liedzot reklamēt savus privātos sponsorus, izvietojot viņu logo uz apģērba. “Es domāju, ka šeit ir labākie līguma nosacījumi, kādus var atrast ārpus UFC. Kā arī šajā organizācijā ir ļoti spēcīgi elites cīkstoņi,” atklāja Beiders.

Amerikāņu sportists laiku lieki netērē un jau paspējis uz cīņu izsaukt pašreizējo “Bellator” pussmagā svara čempionu Filu Deivisu (17-3), kuru viņš uzveica pirms diviem gadiem, vēl atrodoties līgumattiecībās ar UFC.

“Domāju, ka šādai cīņai būtu jēga,” pārliecināts Beiders. “Nedomāju, ka kāds varētu man pārmest par to, ka man jau pirmajā mačā tiktu dota iespēja pacīnīties par čempiona titulu.”

Jāpiezīmē, ka nesen “Bellator” pievienojās arī cits bijušais UFC cīkstonis amerikānis Lorenzs Larkins (18-5), kurš tāpat kā Beiders nespēja ar UFC vienoties par abām pusēm izdevīgiem nosacījumiem, un izvēlējās nomainīt darba devēju.

Izmantotie resursi:
MMAjunkie | UFC and MMA news, rumors, live...