Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Eisaks

Dos Anjoss nokautē Serroni un nosargā UFC titulu

Dos Anjoss nokautē Serroni un nosargā UFC titulu
Rafaels Dos Anjoss
Foto: mmajunkie.com

Šorīt pēc Latvijas laika organizācijas UFC vieglā svara čempiona titulu nosargāja brazīlietis Rafaels Dos Anjoss (25-7), kurš pirmā raunda sākumā ar tehnisko nokautu uzveica amerikāņu sportistu Donaldu Serroni (28-7).

Pirms šīs cīņas Danalds Serrone solīja nokautēt čempionu, taču dzīvē viss izskatījās pavisam savādāk kā to prognozēja amerikāņu cīkstonis.

Cīņa ilga tikai sešdesmit sešas sekundes. Sportisti bez aizsardzības metās viens otram virsū, lai apmainītos ar sitieniem, taču daudz veiksmīgāks šajā sitienu apmaiņas brīdī bija čempions.

Serrone izlaida vairākus spēcīgus sitienus, taču tik un tā izmisīgi mēģināja turēties pretī. Ilgi viņam tas neizdevās un vēl pēc sekmīgas čempiona izdarītās sitienu sērijas viņš atradās uz ringa dēļiem. Dos Anjoss turpināja bezpalīdzīgā pretinieka sišanu, līdz viņu apturēja tiesnesis.

Uzvaru pirmajā raundā ar tehnisko nokautu izcīnīja Rafaels Dos Anjoss, savā īpašumā saglabājot UFC vidējā svara čempiona jostu.

Pēc šīs uzvaras Rafaels Dos Anjoss izmantoja iespēju un meta izaicinājumu UFC pusvieglā svara čempionam īram Konoram Makgregoram, kurš pēc uzvaras pār Hosē Aldo solījās iekarot arī vieglā svara divīziju.

“Konor, vēlies pārnākt uz vieglo svaru? Nāc! Šī ir mana divīzija,” apgalvoja trīsdesmit vienu gadu vecais Dos Anjoss.

“UFC on FOX 17” rezultāti:

Nr.UzvarētājsZaudētājsMetodeRaundsLaiks
1.Rafael dos AnjosDonald CerroneTKO (kick and punches)11:06
2.Alistair OvereemJunior Dos SantosTKO (punches)24:43
3.Nate Diaz dMichael Johnsondecision (unanimous)35:00
4.Karolina KowalkiewiczRanda Markosdecision (unanimous)35:00
5.Charles OliveiraMyles Jurysubmission (guillotine choke)13:05
6.Nate MarquardtC.B. DollawayKO (punch)20:28
7.Tamdan McCroryJosh Sammansubmission (triangle choke)34:10
8.Nik LentzDanny Castillodecision (split)35:00
9.Jim AlersCole MillerNC (accidental eye poke)
10.Kamaru UsmanLeon Edwardsdecision (unanimous)35:00
11.Vincente LuqueHayder Hassansubmission (anaconda choke)12:13
12.Francis NgannouLuiz HenriqueKO (punch)22:53

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...


Konors Makgregors. Foto: AP/Scanpix
5

UFC prezidents oficiāli apstiprina Makgregora atgriešanās cīņu

Pēc UFC 300 cīņu vakara organizācijas prezidents Dana Vaits oficiāli apstiprinājis, ka UFC 303 cīņu šova laikā 29. jūnijā savu atgriešanos piedzīvos Konors Makgregors. Viņš savu pirmo cīņu kopš 2021. gada aizvadīs pret Maiklu Čendleru.
Makss Holovejs nokautē Džastinu Geidži. Foto: UFC
8

Holovejs pēdējā sekundē nokautē Geidži, Pereira saglabā savu čempiona jostu

Naktī uz svētdienu UFC 300 ietvaros risinājās aizraujošas jauktās mākslas (MMA) cīņas. Par BMF čempionu kļuva Makss Holovejs, kurš piektā raunda pēdējā sekundē nokautēja Džastinu Geidži. Savukārt pussmagā svara kategorijas čempiona jostu nosargāja Alekss Pereira, kurš jau pirmajā raundā nokautēja Džamahalu Hilu.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).