Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Māsu Tarvidu pirmajā duelī Inese pārspēj Jolantu un tiek "Grand Prix" 1/4 finālā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Māsu Tarvidu pirmajā duelī Inese pārspēj Jolantu un tiek "Grand Prix" 1/4 finālā
Jolanta Tarvida un Inese Tarvida. Foto: tcc-friedrichshafen.de

Latvijas labākas taekvondistes Inese Tarvida (19) un Jolanta Tarvida (18) svētdien piedalās "Grand Prix" posmā, kas šajā nedēļas nogalē risinās Lielbritānijas pilsētā Mančestrā. Zemgales māsas pārvarēja pirmo kārtu un iekļuva astotdaļfinālā. Oficiālās starptautiskās sacensībās Tarvidas pirmoreiz cīnījās savā starpā - Inese pieveica Jolantu un kvalificējās ceturtdaļfinālam, kur cīnījās ar iepriekšējā turnīrā pieveikto divkārtējo olimpisko čempioni Džeidu Džonsu un šoreiz zaudēja.

2018. gada Mančestras "Grand Prix" 57 kilogramos kā galvenās favorītes kotējas divkārtējā olimpiskā čempione Džeida Džonsa (Lielbritānija). Pēc ranga Inese Tarvida pozicionējās devītajā vietā, bet Jolanta Tarvida figurēja 25. pozīcijā.

Lielbritānijas turnīrā Tarvidas tika pieteiktas 57 kilogramu turnīrā. Interesanti, ka starptautiskajās sacensībās mūsu māsas vairākas reizes bijušas vienā svarā, taču vienmēr nokļuvušas atšķirīgos zaros un nav cīnījušās viena pret otru. Šoreiz taekvondo māsas ir vienā zarā - ja abas pārvarētu pirmo kārtu, tad nāktos tikties astotdaļfinālā.

Šodienas pirmajā mačā ar devīto numuru izliktā Inese Tarvida sakāva ar 24. numuru izsēto ungārieti Edinu Kocisu - 8:0 (3:0, 5:0, 1:0), savukārt ar 25. numuru izliktā Jolanta Tarvida pārsteidza ar astoto numuru izsēto pērnā gada U21 Eiropas čempioni Madelinu Folgmani no Vācijas - 21:11 (7:0, 2:5, 12:6).

Mančestras "Grand Prix" astotdaļfinālā savā starpā cīnījās Inese Tarvida un Jolanta Tarvida. Pirmās minūtes izskaņā Inese izvirzījās vadībā (2:0). Otrajā raundā lietu kārtība nemainījās. Māsas darbojās ļoti saudzīgi, necenšoties viena otru iznīcināt. "Tautas deja", otrā raunda tiešraides laikā atzina Youtube.com profila Gintauts Tarvids īpašnieks. Trešajā raundā turpinājās ļoti delikāta spēkošanās, bet izskaņā Jolanta neveica nekādas izmisīgas darbības, lai izrautu uzvaru. Tādējādi gala rezultāts 2:0 par labu Inesei.

Ceturtdaļfināla cīņā Inesei pretī stāsies iepriekšējā turnīrā pārsteidzoši pieveiktā divkārtējā olimpiskā čempione Džeida Džonsa. Šoreiz mūsu sportiste zaudēja ar 6:9 un finišēja piektajā vietā.

"Grand Prix" taekvondo sacensībās katrā olimpiskajā svara kategorijā tiek aicinātās 32 labākās pieejamās sportistes pēc ranga. Pasaules vadošajām sportistēm tur ir iespēja gūt vērtīgus punktus ceļā uz 2020. gada olimpiskajām spēlēm. No olimpiskā ranga uz Tokijas spēlēm tiks piecas labākās - Inese patlaban ieņem devīto vietu, bet Jolanta atrodas 33. pozīcijā. Ja neizdosies pēc ranga, tad vēl būs divas ceļazīmes Eiropas kvalifikācijas turnīrā.

Kā jau ziņots, septembra otrajā pusē Inese Tarvida sensacionāli pārspēja divkārtējo olimpisko čempioni Džeidu Džonsu un pirmoreiz nokļuva uz "Grand Prix" pjedestāla.

Izmantotie resursi:
worldtaekwondo.org
57 kg Bracket