Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Latvijas karatistiem panākumi Budapeštā

17. un 18. septembrī Budapeštā (Ungārija) notika ikgadējais "Budapest Open" turnīrs, kas apvienoja 24 valstis un vairāk kā 800 sportistus. Tajā labus panākumus guva arī Latvijas karatisti.

Baltijas karate klubs (Latvijas Karate federācija) 16 sportistu sastāvā piedalījās šajā turnīrā. Latvijas komandai šis turnīrs bija kā pati galvenā pārbaude pirms Latvijas Grand Prix, kas notiks 25. septembrī Arēnā Rīga un, protams, pirms pasaules junioru un kadetu čempionāta, kas notiks no 14. līdz 16. oktobrim Malaizijā.

Latvijas komanda spēja iegūt turnīrā 12 medaļas - astoņas bronzas un četrus zeltus.

Bronzu ieguva:

1. Kalvis Kalniņš kategorijās U21-68 kg un kategorijā vīrieši -67 kg.
2. Nikolajs Bodrovs kategorijā juniori -61 kg
3. Marija Agafonova kategorija Kata 14-15 gadi
4. Dens Sadikovs kategorija zēni 12-13 gadi +52 kg
5. Ulvis Gavarins 9 gadi, kategorija -34 kg.

Zeltu ieguva:

1.Ruslans Sadikovs kategorijā kumite vīrieši -84 kg
2.Viktorija Rezaeva ieguva 1. vietu U21 kategorijā – 61 kg un kategorijā Juniores -59 kg ieguva bronzu.
3. Dāvis Spriņģis kategorijā U21 +78 kg ieguva 1. vietu, un kategorijā juniori+76 kg ieguva 3. vietu
4. Patrīcija Mierkalne kategorijā kata 12-13 gadi meitenes ieguva 1. vietu un kategorijā meitenes 14-15 gadi ieguva 3. vietu.


Konors Makgregors. Foto: AP/Scanpix
5

UFC prezidents oficiāli apstiprina Makgregora atgriešanās cīņu

Pēc UFC 300 cīņu vakara organizācijas prezidents Dana Vaits oficiāli apstiprinājis, ka UFC 303 cīņu šova laikā 29. jūnijā savu atgriešanos piedzīvos Konors Makgregors. Viņš savu pirmo cīņu kopš 2021. gada aizvadīs pret Maiklu Čendleru.
Makss Holovejs nokautē Džastinu Geidži. Foto: UFC
8

Holovejs pēdējā sekundē nokautē Geidži, Pereira saglabā savu čempiona jostu

Naktī uz svētdienu UFC 300 ietvaros risinājās aizraujošas jauktās mākslas (MMA) cīņas. Par BMF čempionu kļuva Makss Holovejs, kurš piektā raunda pēdējā sekundē nokautēja Džastinu Geidži. Savukārt pussmagā svara kategorijas čempiona jostu nosargāja Alekss Pereira, kurš jau pirmajā raundā nokautēja Džamahalu Hilu.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).